Montenegro'dan yatırımcılara davet var

Güncelleme Tarihi:

Montenegrodan yatırımcılara davet var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 13:36

"Montenegro" ya da Türkiye’de bilinen ismiyle genç ülke Karadağ’dan davet var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamayan Montenegro, cazip yatırım fırsatları ile kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Montenegro’da yatırım yapan sayılı Türkiye firmalardan Hexagon’un kurucu ortağı işadamı Hakan Aksu, sıcak siyasi ilişkiler kurduğumuz Montenegro’ya dünyanın birçok yerinden iş adamlarının ilgi gösterdiğini ancak, Montenegroluların, özellikle yatırımcıları ülkeye çağırdıklarını söyledi.

SON DÖNEMLERDE SICAK İLİŞKİLER KURULDU

Montenegro’nun yanı başımızda bulunan yeni fırsatlar ülkesi olduğunu kaydeden Aksu şunları söyledi:

“Osmanlı’nın iz bıraktığı kardeş coğrafyalar ile kültürel ve ekonomik köprülerin sürdürülmesi açısından Montenegro önemli bir noktada yer alıyor. Son dönemlerde kurulan sıcak siyasi ilişkiler sonucunda da Türkiye’den sayılı birkaç firma yatırım için bu ülkeyi seçti. Özellikle turizm yatırımı konusunda Türkiye’den büyük beklentileri olan Montenegro’da orta ve küçük ölçekli şirketler için de çok cazip yatırım fırsatları var. Kanada, ABD, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden işadamları bu ülkedeki yatırım fırsatlarından yararlanmaya başladı. Bizim de yanıbaşımızda bulunan, hızla büyüyen bu genç ülkedeki yatırım fırsatlarını kaçırmamız gerekli”

Haberin Devamı

55 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

Montenegro’da yatırım yapmak isteyenlere düşük vergi oranı uygulandığını ve bürokrasinin bulunmadığını da kayeden Aksu, kendilerinin de 55 milyon euroluk bir turizm yatırımı yaptığını, hem belediye hem de devlet yetkililerinden çok büyük ilgi ve destek gördüklerini söyledi. Aksu şöyle dedi:
“Türkleri çok seviyor ve ilgi gösteriyorlar. Bu ülkeye ilgi duyanlara bizde de deneyimlerimizle destek vermeye hazırız. Çalışma ve oturma izni işlemlerini kısa sürede tamamlıyoruz. 5 yıl içinde kalıcı çalışma ve oturma izni almak mümkün. AB üyeliğinin 2 yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Montenegro’da bugün yapacağınız yatırımın yarın getirisi beklentinizden büyük olacaktır. Devlet organik tarımı, turizmi destekliyor. Temiz sahilleri, lezzetleri mutfağı ve sıcak insanlarıyla Montenegro Türkleri bekliyor” şeklinde konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!