Kronik Ağrı haberleri sayfasında Kronik Ağrı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2545 Kronik Ağrı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ağrılar gündelik hayatın bir parçası. Ancak kronik ağrılara herhangi bir ağrı muamelesi yapmamak gerekiyor. Son dönemde birçok kişinin şikayeti haline gelen kronik ağrılar konusunda Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz önemli bilgiler verdi.
#Kronik AğrıABD’de ortalama 50 milyon kişi kronik ağrı çekiyor. Bunların yaklaşık yüzde 7’sinde ağrı psikolojik baskıya sebep olurken günlük hareketleri de zorlaştırıyor. Kronik ağrıya bağlı olarak yıllık neredeyse 300 milyar dolar verimlilik, ayrıca sağlık ve mutluluk kaybı da yaşanıyor. Peki, kronik ağrıların sebebi ne? Bununla nasıl mücadele edilir, farklı tedavi yöntemleri nelerdir?
#YazarKanser ağrısı uyutmayan, depresyona yol açan, yorgunluk, bitkinlikle ortaya çıkan dayanılmaz bir ağrı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, “Kanser olmak her zaman ağrı çekmek anlamına gelmez. Kanser ağrıları en şiddetli ağrılar arasındadır ve yüzde 60 ila 95 arasında tedavi edilebilir. Kanser hastaları hiçbir zaman umutsuzluğa ve ıstıraba terk edilmemeli ağrı tedavisi bu hastaların en doğal hakkıdır” dedi.
#Prof. Dr. Haci Ahmet AlıcıKronik ağrılar insanın hayat kalitesini son derece olumsuz etkileyen ve psikolojisini bozan bir durum haline gelebiliyor. 7 gün 24 saat ve aylarca bir ağrının etkili olabileceğini belirten uzmanlar, ağrının seviyesinden ziyade hastanın hissettiği ağrı şiddetini önemsediklerini söyledi. Uzmanlara göre ağrı düşük şiddette de olsa mutlaka önemsenmeli ve ihmal edilmemeli.
#AğrıAğrılar, tıptaki en zor ve komplike alanlardan biridir. Birçok sebebe dayanabilir ve ağrının kökenini bulmadan tedavisi de mümkün olmamaktadır. Ancak doğru beslenme birçok sağlık probleminde olduğu gibi ağrı konusunda da işe yarar ve kendinizi daha iyi hissettirebilir. Geriatri Yaşlı Bakım ve Tedavi Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Nöroloji Uzmanı Dr. Hamit Toprak konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Kronik AğrıAğrı fiziksel ve psikolojik etkenlerin oluşturduğu bir durumdur. Ağrının meydana gelişi ve kişinin bu durumu algılaması nörolojik, biyokimyasal ve duygusal reaksiyonların etkisiyle olur. Ağrıyı ölçerken nesnel bir yöntem bulunmamaktadır. Akut ağrı ve kronik ağrı durumlarına bakıldığı zaman farklı yönlerden etkin şekilde farklar görülmektedir. Ağrınızı tedavi edecek doktorun akut ağrı ve kronik ağrıyı tedavi ederken bunların ayrımını yapacağı psiko-sosyal farklılıkları da gözden geçirmesi gerekir. Kronik ağrı konusu akut yumuşak doku hasarı ile karıştırılabilmektedir.
#Kronik AğrıKadınlarımızın çoğu yaşadıkları ağrıları normalleştiriyor ve doktor kontrolüne gitmiyor. Maalesef sadece ülkemizde değil tüm dünyada bu bakış açısı mevcut. Oysaki çoğu zaman kronik kasık ağrılarımızın sebebini Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanına gidip muayene olarak bulabilir ve uzun süredir çektiğiniz ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
#Kadın DoğumToplumda her ne kadar adı pek bilinmese de pelvik taban yetersizliği, bir başka deyişle pelvik taban fonksiyon bozukluğu oldukça sık görülen önemli bir sorun. Yapılan klinik çalışmalara göre bu tablo neredeyse 4 kadından birinde ortaya çıkıyor.
#Pelvik Taban Yetersizliği2019’da Kraliçe Elizabeth’in kendi elleriyle Sir ilan ettiği efsanevi aktör, komedyen, yazar ve gezgin Michael Palin çok sevilen hem televizyondaki komedi şovları hem de filmleriyle hâlâ milyonları ekran başına çeken Monty Python komedi topluluğunun üyesiydi.
#Michael PalinDoktorlar aylarca, 24 yaşında kanser için 'çok genç' olduğunu söylediler fakat hastalık sessizce karnına doğru ilerlemiş ve yol boyunca yayılarak büyümüştü. Şimdi ise genç kadının kanserin mümkün olduğunca büyük bir kısmını çıkarmak için büyük bir ameliyata ihtiyacı var. İşte genç kadının kendi anlatımıyla üzücü teşhisi ve yaşadıkları…
#Yumurtalık KanseriYaşadığı sayısız belirtiyi strese bağlayan Emma Mehta şikayetleri artınca doktora gitti. Doktoru ise ciddi bir sorun olmadığı konusunda ısrarcı oldu. Genç kadının belirtileri görmezden gelinse de gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Emma’ya henüz 24 yaşında teşhis konduğunda hastalık ilerlemişti. İşte genç kadının kendi anlatımıyla üzücü teşhisi ve yaşadıkları…
#Rahim KanseriABD, Rhode Island'da yaşayan 21 yaşındaki Scarlet Kaitlin Wallen'ın sürekli genital uyarılma bozukluğu (PGAD) var ve bu da genital bölgesinde durmaksızın acı veren bir yanma hissine neden oluyor. Hastaların çoğu tipik olarak cinsel uyarılma hissi duyarken, Scarlet’in durumu çok acı verici.
#Sürekli Genital Uyarılma BozukluğuAğrılar gündelik hayatın bir parçası. Ancak kronik ağrılara herhangi bir ağrı muamelesi yapmamak gerekiyor. Son dönemde birçok kişinin şikayeti haline gelen kronik ağrılar konusunda Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz önemli bilgiler verdi.
#Kronik Ağrı21 yaşındaki genç bir kadın, altı yaşından beri dünya nüfusunun sadece yüzde birinde görülen bir hastalıkla mücadele ediyor. 2001 yılında tanımlanan ve genellikle kadınlarda görülen bu ilginç hastalık, günlük hayatı alt üst ediyor, sadece fiziksel değil psikolojik olarak da yıkıma sürükleyebiliyor
#PGAD“Parmak çıtlatmak eklemlerinize zarar verir, kolajen takviyeleri ile eklemler güçlendirilir, menopoz döneminde mutlaka eklem ağrısı çekilir, soğuk hava romatizmayı tetikler…” Eklemlerimiz ile ilgili böyle cümleleri duyuyoruz ama hangisi doğru hangisi gerçek pek sorgulamıyoruz. İşte eklemlerimizle ilgili bildiğimiz 8 hurafe ve bilim ışığındaki gerçekler…
#SağlıkDoktorları 34 yıldır kronik ağrı ve yorgunluğunun sebebinin ‘kafasının içinde’ olduğunu söylediler. Fakat gerçek bambaşkaydı: Phillippa Lee’yi tekerlekli sandalyeye mahkûm eden genetik bir rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı.
#İrritabl Bağırsak SendromuTam 34 yıl boyunca sayısız semptom yaşayan, kronik ağrılar ve yorgunlukla mücadele eden kadına doktorlar her seferinde sorunun 'kafasında' olduğu söyledi. Semptomlar o kadar şiddetlendi ki bir gün bacakları onu taşıyamaz hale geldi. En sonunda bir nöroloji hastanesine sevk edilen kadına çok sayıda testin ardından tedavisi olmayan bir hastalık teşhisi kondu.
#Kalıtsal Spastik ParaplejiHenüz 29 yaşındaydı... Evleneli 1,5 yıl olmuştu... Sağlıklı, mutlu bir insanken bir anda ağrıları nedeniyle yatağından çıkamaz hale geldi. Genç kadının hayatını yaşanmaz hale getiren gizemli hastalığın ne olduğunu uzmanlar bile çözemiyordu. Belirtilerinin psikolojik olduğunu düşünen doktorlar dahi vardı. Peki neydi bu hastalık?
#Kronik Yorgunluk SendromuDr. Hatice Banu Kenar, “Neurofeedback, Türkçe adıyla nöro geribildirim zihinsel sağlığı anlamamıza ve geliştirmemize hattatedavi etmemize yardımcı olan bir yenilik olarak öne çıkmaktadır” dedi. Dr. Hatice Banu Kenar yöntem hakkında bilgiler verdi.
#1Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte çevrenizde özellikle ileri yaştaki insanlardan 'Dizlerim, belim, sırtım ağrıyor' gibi şikayetlerine şahit olmuşsunuzdur. Bu insanlar gerçekten yağmur yağmadan birkaç gün önce kas ya da eklem ağrısı çekmeye başlar. Günler öncesinden hissettikleri ağrılar sızılar, oldukça isabetli hava tahminleri yapmalarını sağlar.
#Hava DurumuHepimizin çevresinde yağmur yağmadan önce dizlerini ovuşturan ya da lodos rüzgârı esince migren ağrıları şiddetlenen birileri vardır. Hatta bu durum eski Türk filmlerine bile konu olmuştur. Meğer insanların hava durumuna göre ağrı çekmesi, bir batıl inanç değilmiş. Bilime göre de yağmur yağmadan önce romatizma ağrıları artabiliyor, rüzgârlı havalardan önce migren ağrıları ortaya çıkabiliyor. Peki bu nasıl oluyor? Hava durumu ağrıları nasıl tetikliyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkYıllar yıllar önce... Takvimler 1988'i gösterirken "Bensiz Gitmeyin" (Ne partez pas sans moi) dediği şarkısıyla bütün dünyanın dikkatini çekti. Aslında o çocuk yaşından beri elinde mikrofon sahnede şarkı söylüyordu. Ama o yılın Eurovision Şarkı Yarışması'nda seslendirdiği bu şarkıyla şampiyonluk ipini göğüsledikten sonra onu tanımayanlar bile adını ezberlemiş oldu. Tabii ki sesini de!
#Celine DionFriends'in yıldızı Matthew Perry'in ölümünün ardından yapılan otopsi sonucu açıklandı. Yapılan araştırmada Matthew Perry'in ölüm nedeninin Ketamin kullanımı olduğu açıklandı. Peki, Friends'in yıldızı Matthew Perry'in ölüm neden olan Ketamin ilaçı ne işe yarıyor? İşte, ketamin ve etkileri hakkında detaylı bilgiler
#Ketamin NedirYüzüne botoks yaptıranların, mimikleri kısıtlandığı için duygularını tam anlamıyla ifade etmekte zorlandıkları biliniyor. ABD’de yapılan bir araştırmaysa botoksun beynin duyguları yorumlama ve işleme biçimini de değiştirebileceğini gösteriyor. Uzmanlar anlattı...
#Ceren Naz BüyükMEZOTERAPİ dünya genelinde cilt yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit, çatlaklar, lekeler, yara izleri, saç tedavisi, akut ve kronik ağrı, spor yaralanmaları, çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Uzmanı Doç.Dr. Funda Aksu, Mezoterapi’yi anlattı: Mezoterapi, bitkisel ve farmakolojik ilaçların enjeksiyonu yoluyla mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini sağlayan bir uygulama metodudur. Mezodermden köken alan cildin derm tabakasına ilaç enjeksiyonu yöntemidir. Mezodermi uyararak, mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin semptom ve şikayetleri büyük ölçüde azaltan bir tedavi metodudur. Amaca uygun olarak seçilen ilaç karışımları bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle verilir.
#1Esnek bir vücuda sahip olmak herkes için gerekli ve özellikle de sporcular bu konuda sınırları zorluyor. Ancak her zaman iyi bir şey olmayabilir. Peki neden? İşte birçoğumuzun daha önce adını bile duymadığı Ehlers-Danlos Sendromu...
#SağlıkYenimahalle Belediyesi Çiğdemtepe Yenimahalle Evi’nde kadınlara yönelik ‘İçime Ata Ata’ adlı atölye çalışması düzenledi. Kadınlara önemli bilgiler veren Dr. Psikolojik Danışman Ayşe Şule Çağlar, “Dilden dökülmeyenler bedenden dökülüyor. Araştırmalar bize sükutun her zaman altın olmadığını, psikolojik ve fiziksel bedeller ödettiğini söylüyor” diye konuştu.
#Yenimahalle BelediyesiDünyaca ünlü şarkıcı Celine Dion, kendisine nadir görülen bir nörolojik hastalık teşhisi konduğunu duyurdu. Dion, kaslarının kontrolsüz bir şekilde kasılmasına yol açan ve ‘Katı Kişi Sendromu’ olarak bilinen rahatsızlığa yakalandığını açıkladı.
#Celine DionStiff Person Sendromu yani Katı Kişi Sendromu, dünyaca ünlü şarkıcı Celine Dion'dan gelen kötü haberle gündemde yer aldı. Güçlü sesiyle hayat verdiği şarkılarla adından söz ettiren Dion, tedavisi olmayan nadir bir nörolojik hastalığa yakalandığını gözyaşları içinde duyurdu. Çok nadir görülen bu hastalık ses tellerini bile etkileyebiliyor. Kronik ağrı, bozulmuş hareketlilik ve lomber hiperlordoz genel belirtileri olan Stiff Person Sendromu, nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Peki, Stiff Person Sendromu nedir, belirtileri nelerdir ve tedavisi var mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Stiff Person SendromuHalk arasında gece yanığı olarak bilinen zona, ‘Varicella zoster’ isimli virüsün yol açtığı hastalığın yetişkinlikteki adıdır. Gece yanığı şiddetli ağrılara yol açabilir, bu nedenle belirtileri takip ederek tedavisi için harekete geçmek gerekir. Peki, gece yanığı nasıl olur, nedenleri nelerdir? İşte zona belirtileri ve merak edilenler...
#Zona