Kahve, bağışıklık sistemini güçlendirici, hastalıklara karşı koruyucu etkisiyle dikkat çekiyor. Ancak son yıllarda popüler olan süt tozu, vanilya, karamel gibi katkı maddeleri kahvenin bu yararlı etkisini yok edip kalorisi yüksek bir içecek haline gelmesine yol açıyor. Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozunun ilk sırada yer aldığını anlatan Beslenme ve Diyet Uzm. Dyt. Gözdenur Çavuş, önemli uyarılarda bulundu.
#KahveDiyet yapan bireyler pazartesiden cumaya kadar diyetlerini titizlikle uygularken, hafta sonu ile beraber düzen bozuluyor belki de bütün haftanın emeği çöpe gidiyor. Peki hafta sonu hangi sebeplerle diyet düzenimiz karışıyor ve bu durumlarda hangi çözümler bizi kurtaracak..
#KahvaltıLikör çok değil, 8 yıl öncesine kadar yılda 2,5 milyon litre tüketiliyordu. Ancak 2000’lerden sonra tüketim yüzde 60’lara kadar varan oranda azaldı. Popülerliğini kaybetti, bir kenara atıldı. Ancak bu içki, 5-6 yıl süren itibar kaybından sonra, şimdi yeniden yükselişe geçti. Tekel’in özelleştirilmesinden sonra likör için yeni bir kimlik arayışı başladı. Çeşitlendi, şişeler değişti, etiketler modernleşti. İçlerinden biri, kahve likörü diğer çeşitlerin arasından sıyrıldı, atak yaptı. Hatta likör piyasasına hayat öpücüğü verdi, diyebiliriz. Şimdi piyasada çok çeşitli kahve likörü var.
Megan Tjelle, 10 yıldır popüler diyetleri deneyip biraz kilo verse de verdiği kiloları sürekli geri alıyordu. 30’uncu yaş günü yaklaşırken kendine olan güvenini kaybetmişti ve bir değişiklik yapması gerekiyordu. Bu sefer sabırlı davrandı ve bir yıla yakın süreçte 55 kilo vermeyi başardı. Megan Tjell, Business Insider’a ise 55 kiloyu nasıl verdiğini anlattı. İşte 55 kilo verdiren reçete…
#SağlıkFark yaratan işler, cesur insanlardan çıkıyor. Bunu bir kez daha gördüm. Cesur ve hatta biraz da ‘deli’. Seveni de var, sevmeyeni de... Ama o, heyecan veren işlerin sıradan insanlar tarafından yaratılmadığının en büyük kanıtı. Geçen hafta dünyanın en tanınmış şeflerinden Gaggan Anand’ın Bangkok’ta sadece 14 kişiye servis veren restoranındaydım.
#BangkokMichelin Rehberi yıldız alan ve listelerine giren restoranları geçen hafta açıkladı. İster yıldız verilsin, ister listeye konsun ama iyi bir meyhanemiz, balıkçımız ve kebapçımız yemek kültürümüzün temel yapıtaşlarını oluşturduğu için çok önemli. Yani anlaşılan o ki, Michelin’in artık ‘Ben yaptıysam doğrudur’ kafasından çıkması gerek...
#Ebru ErkeMagnolia, hafif tadı ve pratikliğiyle en sevilen tatlılardan biri. Genelde meyve ve sade bisküviyle magnolia için süt kreması kullanılıyor. Ancak siz de evinizde kendi kremanızı yapabilirsiniz. Peki kremasız magnolia nasıl yapılır? Kremasız magnolia tarifi...
#Kremasız Magnolia TarifiYazın ferahlamak için tercih ettiğimiz bir içecek şeker ve kalori miktarıyla bel çevremizi yağlandırabiliyor, selülite ve kronik hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Örneğin masum zannettiğimiz limonatada yaklaşık 27 gram şeker var. Bu gizli kalorilerden korunmanın yollarını ve sağlıklı alternatiflerini diyetisyen Gülce Cingi ile birlikte derledik.
#Dr. Ecz. Metin Uyar