Duyanlar şaşırıyor: Bu baklava diğerlerinden çok farklı Amasya el emeğiyle hazırlanan tatlı türü baklavanın yapımında “kül” kullanılıyor. Hamurun oluşmasında kullanılan suya katılan külün geleneksel ‘küllü baklava ’ya gevreklik kazandırdığı belirtiliyor. Odun ateşinin külünü elekten geçirip süzen kadınlar, önce suyla karıştırıyor. Birkaç gün dinlendirilen su sonra hamura katılıyor. Yüz yılı aşkın süredir uygulanan bu geleneksel yöntemin tatlıya gevreklik ve lezzet kattığı düşünülüyor. Şerbet katılıp köy fırınlarında odun ateşinde pişirilen bu özel tatlının yapımındaki püf noktalar “Küllü su, tatlının gevrek olmasını sağlıyor. Tatlıya lezzet veriyor. Kül olmazsa olmaz. En az 150-200 yıllık bir kültürün devamlılığı sağlanıyor”
#BaklavaEv baklavası, bu yıl da ramazan ayında gönüller arası bağın temelini damaklarda attıracak. Bayrama özel olarak evde hazırlanan ev baklavası, genellikle cevizli veya fındıklı yapılıyor. Bayram baklavasının hamuru ne kadar kritik bir rol oynasa da şerbeti de lezzeti açısından önemli bir rol oynar. Türk mutfağının sevilen lezzet ev baklavası fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay, kıyır kıyır bayram tatlısı ev yapımı baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti ne zaman dökülür? İşte, kıyır kıyır ağızda dağılan Ramazan Bayramı ev baklavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Ev BaklavasıKalburabastı tatlısı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri. Yapılışı da baklava gibi tatlılara kıyasla kolay olan kalburabastının ağızda dağılanı makbul. Kıvamıyla ve lezzetiyle parmak yediren bir kalburabastı yapmak için dikkat etmeniz gereken birkaç basit püf noktası bulunuyor. İşte kalburabastı yapmanın püf noktaları…
#KalburabastıGelinim Mutfakta kaymaklı kolay baklava tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özellikle bayram ve özel günlerde yapılan kaymaklı baklava evde kolay tarifle pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde kaymaklı kolay baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaymaklı kolay baklava tarifi ve yapılışı...
#Kaymaklı Kolay BaklavaRamazan Bayramı ev baklavası bayramların vazgeçilmezi olarak bu yıl da araştırılıyor. Bayram baklavası kadar baklava şerbeti de hazırlamada önemli bir rol oynar. Türk mutfağının sevilen lezzet ev baklavası fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay, kıyır kıyır bayram tatlısı ev yapımı baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti ne zaman dökülür? İşte, Ramazan Bayramı ev baklavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Ev Baklavasıİçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...
#Ramazan Menüsü11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüAy baklavayı hiç denediniz mi? Eğer denemek isterseniz, çıtır çıtır lezzeti ile ay baklavayı çok beğeneceksiniz. Üstelik yapılışı da kolay. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Peki ay baklava nasıl yapılır? İşte ay baklava tarifi...
#Ay Baklava Nasıl YapılırRamazan Bayramı’na sayılı günler kala anne emeğini hatırlatan ev baklavası tarifi en çok aranan tatlılar arasında yer alıyor. Yapılışı biraz zahmetli olsa da bize bayramları hatırlatan ev baklavası, bayramda ikram etmek için hazırlıklar yapanların menüsünde baş sıralarda duruyor. Biz de kolay ev baklavası nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte kolay ev baklavası yapımı.
#Ev BaklavasıRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın 7. gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 19 Nisan Pazartesi günü 'lezizz' iftar menüsü...
#İftar MenüsüRamazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 3. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 15 Nisan Perşembe gününe özel iftar menüsü...
#RamazanRamazan pidesi, iftar sofralarının vazgeçilmezidir. İftar yaklaşırken en yakın fırından alınan sıcacık ramazan pidesinin tadı bir başkadır. Dilerseniz bu leziz pideyi evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki evde ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte nefis kokusuyla evde pide tarifi...
#Ramazan Pidesi TarifiOsmanlı geleneği olan ‘kandil simidi’ kandil günlerinin en sevilen ve vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak hazırlanan mahlep kokulu simitler, her kandil gününde fırın ve pastane tezgahlarında yerini alıyor. Peki, evde kandil simidi nasıl yapılır? İşte, mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi
#Kandil Simidi Nasıl YapılırTürk mutfağının en meşakkatli tatlısı baklava, özellikle bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Baklavanın, hazırlanışı ve içeriğinin bölgelere göre değişse de ortak kültürümüz halinde geldi ancak bu enfes lezzet becerinin yanı sıra zaman istiyor. Baklava hamuru açacak vakti olmayanlar ise pratik tariflerin peşinde. Peki, kolay baklava nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte, adım adım kolay baklavanın yapılışı
#Kolay Baklava Nasıl Yapılır