Ramazan pidesi tarifi: Evde pide nasıl yapılır?
Ramazan pidesi, iftar sofralarının vazgeçilmezidir. İftar yaklaşırken en yakın fırından alınan sıcacık ramazan pidesinin tadı bir başkadır. Dilerseniz bu leziz pideyi evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki evde ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte nefis kokusuyla evde pide tarifi...
İftar sofralarını süsleyen sıcacık ramazan pidesi bir başkadır. Ramazan ayının gelmesiyle de "Ramazan pidesi nasıl yapılır?" sorusu da oldukça merak ediliyor. Kolay bir şekilde hazırlanabilen bu nefis pidenin tadına doyum olmuyor. Siz de evinizde basitçe hazırlayıp, sıcak sıcak tüketebilirsiniz. İşte evde ramazan pidesi malzemeleri ve yapılışı...
MALZEMELER:
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağından biraz fazla ayçiçeği yağı
2 çay kaşığı tuz
5.5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı su
Susam
Çörekotu
NASIL YAPILIR?
Şeker, maya ve ılık suyu derin bir kabın içerisinde karıştırıp canlanması için bekletin. Daha sonra da yağ ve sütü ekleyin. Unu ve tuzu da ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Hamur istenilen kıvama gelince de 2 parçaya bölün ve üzerini örterek mayalanması için bir kenara alın. Yağ, yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpın.
Yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirdiğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Elinizi de yağlayıp hamuru kenarlarından çekerek büyütün. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Tepsiye yerleştirdiğiniz hamurları 15 dakika kadar daha mayalandırın. Daha sonra pidelerinizin üzerine baklava deseni çizin. Pidelerinizin üzerine önceden hazırladığınız yumurtalı ve yoğurtlu karışımı sürün ve üzerine çörek otu ya da susam serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.