Güncelleme Tarihi:
6 kişilik
Malzemeler
Yarım paket baklava yufkası
1 pırasa
1 kabak
1 havuç
100 gr brüksel lahana
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
2/3 çay bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı
Ayçiçek yağını ısıtın. İnce doğradığınız pırasayı, rendelediğiniz havucu, ince doğradığınız brüksel lahanasını ekleyip hafif soteleyin. Ocaktan almaya yakın rendelediğiniz kabağı ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. Baklavalık yufkaların arasına ayçiçek yağı sürerek 3 kat olacak şekilde yerleştirin. Ortadan ikiye bölün. Üzerine suyunu süzdüğünüz sebzeli harcı ve cevizi ekleyin. Kenarlarını içe doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Yağladığınız tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.