Yiyecekleri mevsiminde tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor. Lifli yapısı ve doyurucu olması nedeniyle karnabahar da mevsiminde yapıldığında harika alternatifleriyle sofralara konuk oluyor. Ancak itiraf etmek gerekir ki büyük ihtimalle birçoğumuz karnabahara karşı biraz ön yargılıyız. İşte tam da bu ön yargıları yıkmak üzere devreye giriyorum ve sizinle karnabaharı sevdirecek mükemmel bir tarif paylaşıyorum.
#Fırında Kıymalı KarnabaharKıymalı karnabahar yaparsınız, fırında karnabahar yaparsınız, kızartırsınız, buharda pişirip salata yaparsınız, taş çatlasın haşladıktan sonra glutensiz bir pizza tabanı ya da bulgursuz kısır yaparsınız. Ama eğer Michelin yıldızlı bir şefseniz, bir karnabaharı 21 farklı şekilde hazırlayıp hepsini tek tabakta ve büyük bir uyum içinde sunabilirsiniz.
#Sevin TuranHipogliseminiz varsa işiniz zor! Zor çünkü hipogliseminin giremeyeceği kılık, yapamayacağı maskaralık yok. Hipoglisemi o kadar farklı belirtilere yol açabiliyor, o kadar çok şeyi taklit edebiliyor ki inanmak gerçekten zor. Belirtilerin çoğu başka sağlık sorunlarının işareti oldukları için de hipoglisemi maalesef uzun süre akla gelmiyor, neticede hastalar “o doktor senin bu doktor benim” dolaşıp duruyor. Tavsiyem şu: Hipogliseminin müthiş bir “taklitçi” ve becerikli bir “maskara” olabileceği aklınızda olsun. Aşağıdaki sorunlardan biri ya da birkaçı sizde de varsa bir hipoglisemi incelemesinden geçmeyi düşünün derim. İşte o 10 atipik belirti...
#Osman MüftüoğluDiyet yapanların en çok şikayet ettiği konulardan biri de, verilen diyet listesinde yer alan yemeklerin tariflerinin atlanması. Hem kolay hem de porsiyon hesabı yapmadan kolayca evde hazırlayacağınız bu yemek tarifleri ile bikinilerini rafa kaldıranlar çıkarmaya başlasınlar.
Karnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros AltanHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüYolunuz Saraybosna’ya düşerse o zaman güne börekle başlamanız şart. Başçarşı’da neredeyse adım başı bir börekçi görebilirsiniz ama ara sokaklara dalıp en iyisini yapan Sac’ı arayın. Sonra Miljacka Nehri’nin kuzey kıyısındaki çarşının labirent gibi sokaklarını keşfedin. Bir ‘aşçinitza’ya yani esnaf lokantasına uğrayıp yöresel lezzetleri tatmayı da ihmal etmeyin.
#GastronomiEkranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta karnabahar mantısı tarifi ile izleyenlerin akşam menülerini belirlemeye devam ediyor. Daha önceki yıllarda da yapılmış ve çok sevilen bir yemek olan karnabahar mantısı Gelinim Mutfakta yeni bölümüyle birlikte yine en çok araştırılan tarifler arasında yerini aldı. Peki, Gelinim Mutfakta karnabahar mantısı nasıl yapılır? İşte karnabahar mantısı tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Karnabahar MantısıSüt, yumurta ve baharatla bir sos yapıyor, bu sosa batırdığım karnabahar çiçeklerini fırında pişiriyorum. Karnabaharla bazen de yalancı mantı yapıyorum. Vücudumuzdaki toksik maddelerin temizlenmesine yardımcı bu sebzeyi sevmiyorsanız mutfağınızda daha popüler hale getirecek önerilerim var!
#Karnabahar