Paylaş
NE LAZIM?
* 1 orta boy karnabahar
(1.200-1.300 gr)
* 15-20 dilim çemensiz pastırma
* 1 soğan
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3-4 adet yeşil sivri biber
* 1 kapya biber
* 4 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1/2 limonun suyu
* 2.5 su bardağı sıcak su
Sosu için;
* 3 yumurta
* 4 yemek kaşığı yoğurt
NASIL YAPARIM?
* Karnabaharın kalın kök kısmını kesip atın. Çok ufak ufak çiçek demetlerine ayırın. Bir süzgece koyup akan suyun altında yıkayıp süzdürün.
* İç harcı için soğanı yemeklik, yeşil ve kırmızı biberi ve sarımsakları minik doğrayın.
* Tencereye soğan, zeytinyağı, salça çeşitleri, sarımsak ve biberleri koyup 5 dakika kavurun.
* Karnabaharları ilave edip limon suyu ve sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberini katıp tencerenin kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin.
* Hafif pişmiş yemeği suyuyla beraber bir borcama aktarın. Üzerine küp küp doğranmış pastırmaları serpiştirin.
* Sosu için yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Kaşıkla bu sosu yemeğin üzerine dökün.
* 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirip servise sunun.
KIYMALI SUCUK YAHNİSİ
(4-6 kişilik)
NE LAZIM?
* 250-300 gr sucuk
* 150-200 gr
yağsız kıyma
* 4-5 adet tatlı sivribiber
* 4-5 domates
* 1 kapya biber
* 8-10 diş sarımsak
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 çay kaşığı pul biber
* Karabiber
NASIL YAPARIM?
* Sivribiberlerin saplarını kesip 1 santim kalınlığında dilimleyin.
* Kapya biberin tohumlarını iyice temizledikten sonra kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayın.
* Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
* Sucuğun zarını soyup ince halkalar halinde dilimleyin.
* Sarımsakları soyup bütün olarak bırakın.
* Zeytinyağı ve kıymayı orta boy bir tencereye aktarıp sürekli karıştırarak kıymanın rengi hafifçe dönünceye kadar 4-5 dakika kavurun.
* Üzerine biberleri, sarımsakları, tuz ve karabiberi ekleyip sık sık karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
* Sucukları ve doğradığınız domatesleri tencereye aktarıp karıştırdıktan sonra pul biberi de ekleyin ve kısık ateşte, sık sık karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.
Paylaş