Pastırmalı karnabahar

(4-6 kişilik)

Haberin Devamı

Pastırmalı karnabahar

NE LAZIM?

* 1 orta boy karnabahar

(1.200-1.300 gr)

* 15-20 dilim çemensiz pastırma

* 1 soğan

* 3 yemek kaşığı zeytinyağı

* 3-4 adet yeşil sivri biber

* 1 kapya biber

* 4 diş sarımsak

* 1 tatlı kaşığı biber salçası

* 1 tatlı kaşığı domates salçası

* 1 çay kaşığı tuz, karabiber

* 1/2 limonun suyu

* 2.5 su bardağı sıcak su

Sosu için;

* 3 yumurta

* 4 yemek kaşığı yoğurt

NASIL YAPARIM?

* Karnabaharın kalın kök kısmını kesip atın. Çok ufak ufak çiçek demetlerine ayırın. Bir süzgece koyup akan suyun altında yıkayıp süzdürün.

* İç harcı için soğanı yemeklik, yeşil ve kırmızı biberi ve sarımsakları minik doğrayın.

* Tencereye soğan, zeytinyağı, salça çeşitleri, sarımsak ve biberleri koyup 5 dakika kavurun.

Haberin Devamı

* Karnabaharları ilave edip limon suyu ve sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberini katıp tencerenin kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin.

* Hafif pişmiş yemeği suyuyla beraber bir borcama aktarın. Üzerine küp küp doğranmış pastırmaları serpiştirin.

* Sosu için yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Kaşıkla bu sosu yemeğin üzerine dökün.

* 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirip servise sunun.

Pastırmalı karnabahar

KIYMALI SUCUK YAHNİSİ

(4-6 kişilik)

NE LAZIM?

* 250-300 gr sucuk

* 150-200 gr
yağsız kıyma

* 4-5 adet tatlı sivribiber

* 4-5 domates

* 1 kapya biber

* 8-10 diş sarımsak

* 5 yemek kaşığı zeytinyağı

* 1 çay kaşığı tuz

* 2 çay kaşığı pul biber

* Karabiber

NASIL YAPARIM?

* Sivribiberlerin saplarını kesip 1 santim kalınlığında dilimleyin.

* Kapya biberin tohumlarını iyice temizledikten sonra kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayın.

* Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

* Sucuğun zarını soyup ince halkalar halinde dilimleyin.

* Sarımsakları soyup bütün olarak bırakın.

* Zeytinyağı ve kıymayı orta boy bir tencereye aktarıp sürekli karıştırarak kıymanın rengi hafifçe dönünceye kadar 4-5 dakika kavurun.

Haberin Devamı

* Üzerine biberleri, sarımsakları, tuz ve karabiberi ekleyip sık sık karıştırarak 5 dakika daha pişirin.

* Sucukları ve doğradığınız domatesleri tencereye aktarıp karıştırdıktan sonra pul biberi de ekleyin ve kısık ateşte, sık sık karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.

Yazarın Tüm Yazıları