Günümüzün en sinsi ve ölümcül kanser türlerinden biri olan pankreas kanserinden korunmak için sağlıklı bir diyet programına uymak büyük önem taşıyor. Doğal antioksidan maddelerin en önemlilerinden biri olan Resveratrol’dan zengin kırmızı üzüm, yaban mersini, çilek, ahududu gibi kırmızı meyveler, çiğ tüketilen sebzeler ve liften zengin kepekli tahıllarla dolu bir diyet pankreas kanseri riskini azaltır. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Metin Kement, pankreas kanserinden korunmanın yollarını anlattı.
#Kırmızı MeyvelerSon yıllarda yapılan araştırmalar, sebze ve meyve tüketmenin sadece fiziksel sağlığı değil zihinsel sağlığı da iyileştirebileceğini ortaya koydu. Günlük beslenmeye bir porsiyon meyve veya sebze eklemek bile ruh halinizi iyileştiriyor ve mutlu olmanızı sağlıyor. Peki sebze ve meyveler nasıl oluyor da zihinsel sağlığımızı iyileştiriyor? Hangi sebze ve meyveler ne sıklıkla tüketilmeli? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkDünya genelinde çok sayıda farklı böcek türü bulunur. Böcek türlerinin de kendine göre bazı özellikleri bulunuyor. Böcek türleri, dünya genelinde pek çok farklı çeşide sahiptir. Hayvanlar grubunda bulunan bu böcekler ekosistem üzerinde çok önem taşırlar. Aynı zamanda böcekler pek çok canlının da besin kaynağı olarak bilinir. Siyah böcekler nelerdir sizler için derledik.
#BöcekBağışıklık sistemi, bir canlıdaki hastalıklara karşı koruma yapan, patojenleri ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin toplamıdır. Özellikle mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemi şarttır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerin başında beslenme gelmektedir. Akdeniz tipi beslenmenin bağışıklığı kuvvetlendirdiği kanıtlanmıştır. Haftada en az üç gün balık yemek, beslenmede kuru baklagillere ağırlık vermek, mevsim sebze ve meyveleri yemek, süt ayran, yoğurt, kefir gibi hayvansal gıdaları tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmede önemlidir.
#Bağışıklık SistemiSağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için dengeli ve doğru beslenmenin gerekli olduğu artık bilinçli bireyler tarafından bilinmektedir. Bunun için de sebze ve meyvenin mevsiminde tüketilmesi gerektiği de artık bir sır değildir. Sebze ve meyve sularının da ayrıca vücuda çok sayıda yararının bulunduğu bilinmektedir. Karpuz suyunun faydaları da bu bağlamda merak konusu olmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız karpuz suyunun faydaları nelerdir, karpuz suyu içmenin cilde yararları ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Karpuz SuyuDünya genelinde çok sayıda böcek türü bulunmaktadır. Böcek türlerinin ise kendilerine has bazı özellikleri bulunuyor. Böcek türleri ve özellikleri nelerdir? Türkiye'de görülen Haşere isimleri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Manolya çiçeği; oldukça hoş bir kokusu olan, yaprakları ve oval görünümlü kaba bir çiçek türüdür. Manolya çiçeği; tür şeklinde iki çeşit şeklinde gruplandırılmaktadır. Manolya çiçeği; her mevsim rengini koruyan ender bitkilerin içerisinde yerini alır. Peki manolya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Manolya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Manolya ÇiçeğiSağlıklı bir yaşam sürmek için sofralarımızdan ve beslenme listelerimizden eksik etmememiz gereken meyvelerin başında erik geliyor. Erik pek çok çeşidi ile en çok tüketilen meyveler arasında göze çarpıyor. Papaz eriği, mürdüm eriği, Malta eriği ve can eriği en sevilen çeşitlerindendir. Bahar ve yaz aylarının gözde meyvesi olan erik kışın belirli zamanlarında da yenilebilen güzel bir meyve. Mayhoş tadı ile farklı bir meyve tadı arayanlar için en iyi seçeneklerden biri olan erik, çekirdeği ile de oldukça faydalı. Peki erik çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Erik çekirdeği faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için birebir, faydaları saymakla bitmiyor. Ancak onun da azı karar, çoğu zarar! Beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Fazlasından kaçının” diyor. Sağlıklı olduğu kadar lezzetli ve aromatik olan zencefili ‘tadında’ kullanabilmeniz için şeflerden tarifler aldık.
#GazetehaberleriMinik kırmızı boncuklar gibi görünen kekreyemiş, İsveç kirazı olarak da biliniyor. Peki kekreyemiş meyvesinin faydaları nelerdir? Kekreyemiş tüketirken nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Şevval Güzel, kekreyemiş meyvesiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#SağlıkKış mevsiminin gelmesiyle birlikte vücudun hastalıklara açık hale geldiğini söyleyen uzman diyetisyen Başak Coşkun, grip ve soğuk algınlığından korunmak için bol bol fermente besinler grubunda yer alan kefir, yoğurt, turşu, tarhana, sirke ve boza tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
#Fermente GıdalarGittikçe yaygınlaşan ve birbirinin devamı olan bu iki sorun bu nedenle de zaten “kadın kadına sohbetlerin” değişmez konularından biridir. “Kemikler ne zaman, ne olduğunda osteopenik ya da osteoporoz damgası yiyor, nedir bu iki teşhisin arasındaki fark?” sorusunun yanıtını merak ediyorsanız, buyurun...
#Osman Müftüoğlu