Ketojenik Diyet haberleri sayfasında Ketojenik Diyet hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 122 Ketojenik Diyet haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sevgili Hürriyet okurları... Ketojenik diyet yüzyıllar önce epilepsi tedavisinde kullanılan bir beslenme biçimi. Son yıllarda yapılan çalışmalar ketojenik diyetin bazı kanser türleri üzerinde olumlu etkileri olabileceğini düşündürmüştür. Ancak bu konuda internette çok fazla bilgi kirliliği var.
#Ketojenik DiyetHem Ketojenik diyet hem de Akdeniz diyetleri kilo vermek isteyenler için popülerdir. Aslında diyetler kişilerin yeme alışkanlıklarına göre benimsedikleri beslenme alışkanlıklarıdır. Akdeniz diyetinde zeytinyağlı tam tahıllar ve sebzeler gibi bitki bazlı yiyecekler tüketilirken, keto diyette esas olan düşük karbonhidrat alımıdır. Peki sizin için uygun olan Akdeniz diyeti mi Ketojenik diyet mi? İşte bu iki meşhur diyete dair bilmek isteyecekleriniz...
#Keyo DiyetiKilo vermenin yanı sıra sağlıklı kilo vermek herkes için olması gereken bir yaşam şeklidir. Bu diyetlerin nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği de ayrıca önem taşır. Sizlerle bu yazımda son zamanların en popüler diyetleri alkali diyet, aralıklı oruç, ketojenik diyet, vegan- vejetaryen diyet hakkında merak edilenleri paylaşıyorum.
#DiyetlerSon yılların popüler diyetlerinden ketojenik diyet, kilo problemi olan çok sayıda kişi tarafından merakla araştırılıyor. Ketojenik diyet düşük karbonhidratlı, protein ve özellikle yüksek oranda yağ içeren bir beslenme biçimi olarak biliniyor. Peki, Ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet nasıl yapılır?
#Ketojenik Diyet Nedir?Ketojenik diyet yağ oranından yüksek, protein açısından orta ve karbonhidrattan düşük olarak uygulanan bir beslenme biçimidir. Karbonhidratlar azaldığında ve yağ arttıkça vücut, ketoz adı verilen metabolik bir duruma girer. Daha sonra vücut, beyin için enerji sağlayabilen moleküler olan yağları ketonlara dönüştürmeye başlar. Böyle bir diyetle birkaç gün veya hafta sonra, vücut ve beyin karbonhidrat yerine yakıt için yağ ve ketonları yakmada çok verimli hale gelir.
#Ketojenik DiyetKeto Diyetini takip eden birçok insan,“ Keto Nefesi” denilen istenmeyen belirti yaşayabilir. Yani nefesinizde hoş olmayan bir meyve kokusu olabilir. Diyet yaparken genel ağız sağlığınızı korumak ve temiz bir nefese sahip olmak istiyorsanız Diş Hekimi Pertev Kökdemir'in verdiği ipuçlarını rehber alabilirsiniz.
#Keti DiyetiHer yıl yeni birçok popüler diyet ortaya atılıyor. Kimisi zeytinyağı ağırlıklı beslenme ile kimisi protein tüketmekle kimisi ise çiğ besinlerle kilo vermeyi vadediyor. Her yıl yeni diyetler ortaya çıksa da en çok uygulanan belli başlı diyet çeşitleri bulunuyor. Diyetisyen Şevval Aksu, son zamanların en popüler 5 diyetini anlatıyor...
#Şok DiyetlerSon dönemde öne çıkan diyetlerden biri de, ketojenik diyet oldu. Ketojenik diyet taş devri rejimi veya mağara rejimi adı altında bir hayat tarzı olarak da benimsenebilmektedir. Ketojenik diyette, insülin baskılanarak yağların enerji için kullanılması sağlanıyor. Peki, ketojenik diyet nedir? Ketojenik beslenmenin özelliği ne?
#Ketojenik DiyetHer yıl yeni birçok popüler diyet ortaya atılıyor. Kimisi zeytinyağı ağırlıklı beslenme ile kimisi protein tüketmekle kimisi ise çiğ besinlerle kilo vermeyi vadediyor. Her yıl yeni diyetler ortaya çıksa da en çok uygulanan belli başlı diyet çeşitleri bulunuyor. İşte son yılların en popüler 5 diyeti...
#Popüler DiyetEski zamanlarda yağlara canavar gözüyle bakılırdı. Yağlı beslenmenin yağlanma yaptığı düşünülür ve karbonhidrata beslenmede daha çok yer verilirdi ama günümüzde bu anlayış tamamen kırıldı. Artık yağlı beslenmenin kilo verdirdiğine dair birçok çalışma var. Ketojenik diyet de yüksek yağlı beslenmenin farklı bir türü olarak literatürümüze girdi. Ancak; gerçekten yüksek yağlı beslenmek sağlıklı bir şekilde kilo verdiriyor mu?
#Yağsız BeslenmeGünümüzde ince ve fit görünme isteğiyle çoğu kişi gerek arkadaş çevresinden gerekse internetten elde ettikleri bilgilerle sağlıklarını tehdit edebilecek diyet programları uygulayabiliyor. Son dönemde öne çıkan diyetlerden biri de, yüksek proteinli düşük karbonhidrat içeren ketojenik diyet!
#Ketojenik DiyetSon zamanların yeni trendlerinden biri de 1920'lerin başında epilepsi nöbetlerini azaltmak için uygulanan ketojenik diyet oldu. Ünlü isimlerin de uyguladığı ketojenik diyet uzmanları ikiye böldü. Tartışmalı diyetin tedavi olarak kullanıldığı yerler vardır. Örneğin epilepsi hastası olan çocuklar için tedavide beslenme diyeti olarak kullanılır. Onun dışında Alzheimer, Parkinson ve otizmde de tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Peki, ketojenik diyet nedir?
#Ketojenik Diyet2019’un en popüler diyetlerinden biri de ketojenik diyet oldu. Aralarında ünlü isimlerin de olduğu pek çok kişi, ketojenik diyete ilgi gösteriyor. Ketojenik diyeti uygulamak için ilk olarak serbest ve yasak olan yiyecekleri belirlemek gerekiyor. Peki, ketojenik diyet nedir?
#KetojenikÜnlü isimlerin de uygulandığı ketojenik diyet, son günlerin en çok konuşulan konularından biri oldu. Ketojenik diyet düşük karbonhidratlı, protein ve özellikle yüksek oranda yağ içeren bir beslenme stilini oluşturuyor. Böylece vücut enerji sağlamak için yağ yakmak zorunda bırakılıyor. Peki, ketojenik beslenme nedir? İşte ketojenik diyetin püf noktaları
#Ketojenik BeslenmeKetojenik Diyet, zayıflamak ve kilolarından kurtulmak isteyen birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Beslenme koşullarını değiştiren ketojenik diyet, ilk çıkış amacıyla epilepsi nöbetlerinin azaltılmasında kullanılırken, sonraki dönemlerde kilo vermek ve hastalıkları kontrol altına almak için gündemde yer almıştı. Peki, ketojenik beslenme diyeti nedir ve nasıl sağlanmaktadır? İşte, o diyet türü hakkında bazı bilgiler
#Ketojenik DiyetTürk Nöroloji Derneği Epilepsi Çalışma Grubu Moderatörü Prof. Dr. Kadriye Ağan, “Dünya Epilepsi Farkındalık Günü”nde, dünya çapında 65 milyon kişinin epilepsi ile yaşadığını belirterek. “Her 100 kişiden yaklaşık beşi hayatlarının bir döneminde epileptik nöbet geçiriyor, bu beş kişiden dördünde epilepsi gelişiyor” dedi.
#Türk Nöroloji Derneği Epilepsi Çalışma Grubu ModeratörüSevgili Hürriyet okurları... Ketojenik diyet yüzyıllar önce epilepsi tedavisinde kullanılan bir beslenme biçimi. Son yıllarda yapılan çalışmalar ketojenik diyetin bazı kanser türleri üzerinde olumlu etkileri olabileceğini düşündürmüştür. Ancak bu konuda internette çok fazla bilgi kirliliği var.
#Ketojenik DiyetKetojenik diyet, son dönemlerde popüler hale gelen beslenme şekilleriden biri. Ketojenik beslenmede karbonhidrat tüketimi azaltılıp protein ve yağlara ağırlık veriliyor. Peki Ketojenik beslenme nedir? Ketojenik diyet nasıl yapılır, neler yenir? İşte ketojenik beslenme hakkında bilgiler...
#Ketojenik Beslenme NedirÇocuklarda görülen epilepsi hastalığı ciddi nöbetlere neden olmaktadır. Yaşanan epilepsi türüne göre hastada görülen semptomlar farklılık gösterebilmektedir. Nöbet sırasında yapılması gerekenlere dikkat etmek önemlidir. Ancak tanısı konulmuş epilepsinin ilaçlarının aksatılmadan kullanılması bu nöbetleri azaltmaktadır. Çocuklarda epilepsi belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? Çocuklarda epilepsi tanısı ve tedavi yöntemleri gibi merak edilenleri sizler için derledik.
Sağlık turizmindeki uygulamalarıyla uluslararası ödüller kazanan ve dünyanın birçok yerine danışmanlık vermeye başlayan Sanitas SPA & Wellness’in Kurucu Ortağı Dr. Şebnem Akman Balta, “Doğru adımlar atarsak Türkiye turizmde ve sağlıkta parlayan yıldız olur” dedi.
#Sağlık TurizmiSon zamanlarda oldukça popülerleşen keto diyetini denemek isteyenler, bir kez daha düşünün. Çünkü ketojenik beslenme olarak da bilinen keto, bir uzman paneli tarafından yılın en kötü diyeti seçildi. Peki neden en kötü diyet? Uzmanlar yanıtladı…
#YasamBir türlü kilo veremediği için doktora başvuran Jaimi Conwell, büyük bir tümörü olduğunu öğrenince dehşete kapıldı. Ancak tümör alındıktan sonra ortaya çıkanlar genç kadın için çok daha endişe vericiydi. Biz de Jaimi'nin yaşadıklarından hareketle dermoid tümörleri konunun uzmanıyla birlikte mercek altına aldık...
#SağlıkHalk arasında ‘sara’ olarak da bilinen epilepsi, beynin bir bölgesindeki hücrelerin ani ve kontrolsüz elektrik sinyali yollamasıyla oluşan ve nöbetlerle kendini gösteren kronik bir hastalık. Doğum sırasında veya daha sonra herhangi bir nedenle beyin hasarı yaşayan kişilerde gelişen epilepsi, çocuklarda erişkinlere nazaran daha sık görülüyor. Öyle ki ülkemizde 80.000 çocuğun epilepsi hastası olduğu tahmin ediliyor. Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek, tedaviden etkin sonuç alınmasında erken tanı ve doğru tedavinin kilit rol üstlendiğine dikkat çekerek çocularda epilepsi hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.
#EpilepsiDÜNYA Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre obezite, vücutta sağlığı bozacak ölçüde anormal veya aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanmaktadır. Eğer, “Kolay kilo alıp zor veriyorum, genişleyen bel ve göbeğime çare bulamıyorum, verdiğim kiloları da kısa bir süre sonra fazlasıyla geri alıyorum” diyorsanız bu yazı tam size göre... İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilimdalı Öğretim Üyesi, Avrupa Diyabet Çalışma Derneği Üyesi, Obezite-Diyabet-Beslenme Derneği Üyesi Prof. Dr. Ayşin Öge, obeziteye karşı doğru diyetleri anlattı.
#1Hem Ketojenik diyet hem de Akdeniz diyetleri kilo vermek isteyenler için popülerdir. Aslında diyetler kişilerin yeme alışkanlıklarına göre benimsedikleri beslenme alışkanlıklarıdır. Akdeniz diyetinde zeytinyağlı tam tahıllar ve sebzeler gibi bitki bazlı yiyecekler tüketilirken, keto diyette esas olan düşük karbonhidrat alımıdır. Peki sizin için uygun olan Akdeniz diyeti mi Ketojenik diyet mi? İşte bu iki meşhur diyete dair bilmek isteyecekleriniz...
#Keyo DiyetiKilo vermenin yanı sıra sağlıklı kilo vermek herkes için olması gereken bir yaşam şeklidir. Bu diyetlerin nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği de ayrıca önem taşır. Sizlerle bu yazımda son zamanların en popüler diyetleri alkali diyet, aralıklı oruç, ketojenik diyet, vegan- vejetaryen diyet hakkında merak edilenleri paylaşıyorum.
#DiyetlerÖnceleri besini uzun süre saklayacak teknolojimiz, paketli gıdalarımız yoktu. Şimdiyse besinler her yerde, hazır. Bu değişim sürecinde yaşamdaki amacımız da değişti. Stresin ve bedendeki ani rahatlama isteğinin artmasıyla birlikte yeni bir gündemimiz oldu: Duygusal yeme atakları...
#YazarSon yılların popüler diyetlerinden ketojenik diyet, kilo problemi olan çok sayıda kişi tarafından merakla araştırılıyor. Ketojenik diyet düşük karbonhidratlı, protein ve özellikle yüksek oranda yağ içeren bir beslenme biçimi olarak biliniyor. Peki, Ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet nasıl yapılır?
#Ketojenik Diyet Nedir?IF diyeti (Intermidend Fasting) yani aralıklı orucun, vücudu dinlendirip kilo verme sürecini hızlandırdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, diyet süresince dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Bu diyette, aç kalınan süre boyunca vücutta depolanan yağların kullanıldığını belirten Aksoylu, "Oruç döneminde nasıl ki vücudumuz temizleniyor. Bu diyette de özellikle 3’üncü haftadan sonra çok iyi sonuçlar alınıyor" ifadelerini kullandı.
#Beslenme Ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek AksoyluKetojenik diyet yağ oranından yüksek, protein açısından orta ve karbonhidrattan düşük olarak uygulanan bir beslenme biçimidir. Karbonhidratlar azaldığında ve yağ arttıkça vücut, ketoz adı verilen metabolik bir duruma girer. Daha sonra vücut, beyin için enerji sağlayabilen moleküler olan yağları ketonlara dönüştürmeye başlar. Böyle bir diyetle birkaç gün veya hafta sonra, vücut ve beyin karbonhidrat yerine yakıt için yağ ve ketonları yakmada çok verimli hale gelir.
#Ketojenik DiyetSon dönemde market raflarında karşımıza çeşit çeşit sütler çıkıyor. Klasik inek sütlerinin yanı sıra bitkisel malzemeler kullanılarak üretilen çok sayıda süt de bulunuyor. Peki bu sütlerin farklarını ve birbirlerine karşı olan avantajlarını ya da dezavantajlarını biliyor musunuz? İşte bir dahakine süt almaya gittiğinizde seçiminizi yapmanızı kolaylaştıracak bir rehber...
#SütKoronavirüs (COVID-19) salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermittent fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etki ettiğinden bahsetti.
#Pandemi SüreciBeslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef Aksu, uzman eşliğinde dikkatli bir programla aralıklı beslenmeyle sağlıklı kilo verilebileceğine dikkat çekerek “İlk kez aralıklı oruç diyetini uyguluyorsanız açlık zamanınızı kademeli arttırın, böylece vücudunuz daha kolay uyum sağlayacaktır. Çünkü açlık zamanını birden 16 saate çıkarmak, birçok rahatsızlığı beraberinde getirebilir” uyarısında bulundu.
#Diyetisyen Sedef AksuKeto Diyetini takip eden birçok insan,“ Keto Nefesi” denilen istenmeyen belirti yaşayabilir. Yani nefesinizde hoş olmayan bir meyve kokusu olabilir. Diyet yaparken genel ağız sağlığınızı korumak ve temiz bir nefese sahip olmak istiyorsanız Diş Hekimi Pertev Kökdemir'in verdiği ipuçlarını rehber alabilirsiniz.
#Keti DiyetiHer yıl yeni birçok popüler diyet ortaya atılıyor. Kimisi zeytinyağı ağırlıklı beslenme ile kimisi protein tüketmekle kimisi ise çiğ besinlerle kilo vermeyi vadediyor. Her yıl yeni diyetler ortaya çıksa da en çok uygulanan belli başlı diyet çeşitleri bulunuyor. Diyetisyen Şevval Aksu, son zamanların en popüler 5 diyetini anlatıyor...
#Şok Diyetler