Deniz ürünleri
Balık ve kabuklu deniz ürünleri keto dostu gıdalardır. Somon ve diğer balıklar B vitaminleri, potasyum ve selenyum açısından zengindir, ancak neredeyse karbonhidrat içermez.
Bununla birlikte, farklı kabuklu deniz ürünleri türlerindeki karbonhidratlar değişiklik gösterir. Örneğin, karides ve yengeçlerin çoğu karbonhidrat içermezken, diğer kabuklu deniz ürünleri türleri.
Bu kabuklu deniz ürünleri ketojenik diyete dahil edilebilirken, sınırlı ölçüde besinler tüketirken bu karbonhidratları hesaba katmak önemlidir.
İşte bazı popüler kabuklu deniz ürünleri türlerinin 100 gramlık porsiyonunun karbonhidrat sayıları...
İstiridye: 4 gram
Midye: 4 gram
Ahtapot: 4 gram
İstiridye: 3 gram
Kalamar: 3 gram
Somon , sardalye, uskumru ve diğer yağlı balıklar, aşırı kilolu ve obezitesi olan kişilerde insülin seviyelerini düşürdüğü ve insülin duyarlılığını artırdığı tespit edilen omega-3 yağlarında çok yüksektir.14Güvenilir Kaynak).
Ek olarak, sık balık alımı, hastalık riskinin azalması ve bilişsel sağlığın iyileşmesiyle ilişkilendirilmiştir.