Kemik suyu, her yaş grubundakiler için bağışıklığı koruyan etkili bir besin. Zararlı etkenlere karşı bağışıklığı güçlü tutan bu kaliteli besin kaynağının sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Peki kemik suyu nelere iyi gelir ve nasıl kullanılır? İşte detaylar...
#Kemik SuyuDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriYaşlanma karşıtı sihirli bir iksir mi arıyorsunuz? Kırışıksız bir cildin sırrının buzdolabınızda olduğunu söylesem ne dersiniz? Şaşırtıcı bir şekilde, genç ve kırışıksız bir cildin sırrı hep göz önünde duruyordu. Son araştırmalar, vücudumuzda bulunan bir protein olan kolajenin yaşlandıkça cilt esnekliğini korumada önemli olduğunu gösteriyor. Pahalı yaşlanma karşıtı iksirlere ihtiyacınız yok çünkü yaşlanmayı durdurmanın gücü tabağınızda zaten mevcut.
#KolajenDeniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesBalıkların kendine has özellikleri bulunmaktadır. Özellikle balık tüketileceği zaman balık ile ilgili her türlü detayların bilinmesi gerekmektedir. Gelincik balığı da orijinal balıklardan bir tanesidir. Gelincik Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Gelincik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Havaların soğuması ile, grip, nezle, soğuk algınlığı ve halsizlik baş göstermeye başladı. Kendimizi bu halsizlik ve virüslere karşı korumak için beslenmemize daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Vitamin ve mineraller açısından zengin, antibiyotik etkili bazı besinler ile hazırlayacağınız yemekler vücut direncinizi korurken, bağışıklık sisteminizin de iyileşmesine yardımcı olabilir. İşte kışın yemek menülerinize dahil edebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli tarifler.
#Sponsorlu İçerik"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkNeredeyse kullanmayan yok denecek kadar az. Ya tableti, ya kremi, ya sıvısı, ya aşısı bir şekilde hayatımızda. Yaşlanma etkilerini geciktirecek, kırışıklıklarımızı giderecek, eklemlerimizi güçlendirecek diye kolajenlere hücum ediliyor. Peki gerçekten kolajenler iddia edildiği gibi bu etkilere sahip mi?
#SağlıkKilerimizin her daim demirbaşı baklagiller protein bakımından zengin olmalarının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali de barındırıyor. Kış aylarında daha sık tüketmeye başladığımız çorbaları baklagillerle çeşitlendirerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Hem lezzet katıyor hem de uzun süre tok tutuyor.
#BaklagilVegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma şekillerine, hareket edemeyip antibiyotiklerle şişirilen hayvanların ayyuka çıkmasına; farklı diyetlerin sonuçlarının laboratuvar ortamında klinik olarak test edilebilmesine ve kıyaslamalar yapılmasına ve yeme alışkanlıklarının hastalıkların kaynağı olarak gösterilmesine kadar.
#VeganKayısı çayı düzenli tüketildiğinde kansızlığa iyi gelir. B, A ve C vitamini açısından zengin olan kayısı çayı kabızlık sorunu yaşayanlara olumlu etki eder. Kayısı çayı kalp sağlığına iyi gelirken sindirim sistemini de düzenler. Kayısı Çayı faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Kayısı çayı ne zaman ve ne sıklıkla içilmelidir ayrıntıları ile derledik.
#Kayısı ÇayıTahin helvası hazmı kolaylaştırarak sindirim sistemini de rahatlatır. Böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını sağlayan tahin helvası vücuda yüksek miktarda enerji vermektedir. Tahin helvası büyüme çağındaki çocukların gelişimini de destekler. İşte tahin helvası faydaları nelerdir? Neye iyi gelir? Tahin helvası neyden yapılır? İçinde neler bulunur ayrıntıları ile derledik.
#Tahin Helvası FaydalarıBöğürtlen çayı nezle, soğuk algınlığı ya da grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Kan şekerinin de düzenlenmesini sağlayan çay ara öğünlerde kuruyemiş ile tüketilebilir. Böğürtlen çayının faydaları ve neye iyi geldiği ile ne zaman içilmesi gerektiği hakkında detayları derledik.
#Böğürtlen ÇayıProstat, özellikle de yaşı ilerleyen pek çok erkeğin sıkça karşılaştığı bir sağlık sorunudur. Prostatı önlemek için tüketilebileceği bazı yiyecekler vardır. Bunlardan bazıları ise, zerdeçal ve nardır. Yiyeceklerin hastalığı önleyici etkilerinden faydalanmak için çok yönlü bir beslenme tarzını benimsemeniz gerekir. Prostata iyi gelen yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#ProstatAronya meyvesi, sağlığa olumlu etkileri ve yararları nedeniyle ‘’süper meyve’’ olarak da adlandırılıyor. Anavatanı Kuzey Amerika olan aronya meyvesinin insan sağlığına pek çok faydası var. Ülkemizde de üretilmeye başlanan bu besin içeriği nedeniyle kanser hücrelerini yok ettiği ve vücudu baştan aşağıya yenilediği iddia ediliyor. Peki, aronya meyvesi gerçekten bu kadar faydalı mı? Aronya meyvesi hangi hastalıklara iyi geliyor? Aronya meyvesi nasıl tüketilmelidir? Diyetisyen Gülçin Işık, şifa deposu besin aronya meyvesiyle ilgili aklımıza takılanları anlatıyor.
#AronyaHamilelik sırasında sağlıklı besin çeşitleri yemek, bebeğin kilo almasına ve bebeğin gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunur. Ayrıca, yeterli besin ve mineral alımı, annelerin hamilelik sırasında canlı ve sağlıklı tutar. Özellikle yeni taze ve organik ürün kullanımı hem annenin hem de bebeğin sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Yeni doğal ürünler, vücuda hayati besin takviyesi veren önemli bir lif kaynağı olduğundan son derecede gereklidir. Bu meyvelerin en başında nar gelmektedir. Hamilelikte nar yemek bebeğe kilo aldırır mı? Leke yapar mı? Gebelikte nar yemenin faydaları nelerdir detayları ile derledik.
Hamilelik süresinde tüketilen besinlere çok dikkat edilmelidir. Özellikle de anne adaylarının yediği her gıda bebeğin sağlığını da etkiler. Günümüzde çoğu kişi hamilelik süresinde çilek yemenin yararlı mı yoksa zararlı mı olduğunu merak ediyor. Hamilelikte çilek yemek zararlı mı ve bebekte leke yapar mı? Gebelikte çilek yemenin faydaları nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Dünyada pek çok bitkinin suyu, yağı ve çayı yapılmaktadır. Bu yapılan sular, yağlar ve çaylar bitkinin getirdiği faydalardan dolayı bazen içilerek tüketilmekte bazen de kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Örneğin argan yağının saçlara iyi geldiği bilinmektedir. Yüze sürülen ve lekeleri geçiren birçok bitkinin yağı da mevcuttur. Doğa bizlere şifa amaçlı bu tarz zenginlikler sunmaktadır. Hindistan cevizi de bu zenginliklerden sadece bir tanesidir. Hindistan cevizi suyu içilir mi, faydaları ve zararları nelerdir detayları ile derledik.
#Hindistan Cevizi SuyuDünyanın büyük bir bölümünü kaplayan sularda yaşayan çok çeşitli canlılar bulunmaktadır. Bu canlılar denizlerin ve bulundukları ortamın özelliklerini kendi bünyelerinde barındırmaktadırlar. Sularda yaşayan bu canlılardan bir tanesi de lambuka balığı olmaktadır. Lambuka balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lambuka balığı faydaları ve özellikleri başlıklarını tüm detaylarıyla birlikte derledik.
Denizler ve okyanuslar, pek çok balığa ve deniz canlısına ev sahipliği yapar. Halk arasında genellikle çizgili mercan olarak bilinmektedir. Genellikle de ılıman denizlerde yaşar. Çok meraklı ve ürkek bir balıktır. Eti beyaz ve çok lezzetlidir. 150-200 metrelik bir derinliğe sahiptir. Mırmır Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Ülkemiz tam bir balık cennetidir. Ülkemizde Eti yenen ve yenmeyen pek çok balık türü bulunuyor. Lüfer Pomatomidae familyasına sahip olan bir balık türüdür. Aynı zamanda balıkların babası olarak da bilinir. Etçil bir balık türüdür. Vücudu çok uzundur. İki adet sırt yüzgeci vardır. Lüfer Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.