Hamilelikte Nar Yemek Bebeğe Kilo Aldırır Mı Ve Leke Yapar Mı? Gebelikte Nar Yemenin Faydaları

Güncelleme Tarihi:

Hamilelikte Nar Yemek Bebeğe Kilo Aldırır Mı Ve Leke Yapar Mı Gebelikte Nar Yemenin Faydaları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 18:22

Hamilelik sırasında sağlıklı besin çeşitleri yemek, bebeğin kilo almasına ve bebeğin gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunur. Ayrıca, yeterli besin ve mineral alımı, annelerin hamilelik sırasında canlı ve sağlıklı tutar. Özellikle yeni taze ve organik ürün kullanımı hem annenin hem de bebeğin sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Yeni doğal ürünler, vücuda hayati besin takviyesi veren önemli bir lif kaynağı olduğundan son derecede gereklidir. Bu meyvelerin en başında nar gelmektedir. Hamilelikte nar yemek bebeğe kilo aldırır mı? Leke yapar mı? Gebelikte nar yemenin faydaları nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Nar meyvesi diyette ve sağlıklı beslenme listelerinde barındırdığı vitaminlerden dolayı oldukça tercih edilmektedir. Barındırdığı özellikler nedeni ile de hamile kadınların gözdesi konumundadır.

Hamilelikte Nar Yemek Bebeğe Kilo Aldırır mı?

Hamilelik döneminde anne ve anne adayları için en iyi doğal ürün önerileri arasında yer alan nar, kalsiyum, D vitamini, fosfat, demir ve protein açısından oldukça zengindir. Bir bardağın yarısı kadar içilecek olan nar suyunun kalorisi 77 kcal iken, aynı şekilde demir asimilasyonu için hayati önem taşıyan besinleri de içerir. Buna bağlı olarak hamilelikte kullanım, bebeğin kilo almasına ve sağlıklı gelişmesine yardımcı olur.

Araştırmalardan elde edilen verilerle de belirtildiği gibi her gün 25-30 gr lif tüketilmesi öneriliyor. Bu sebepten nar kullanımı kabızlığı önlüyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Başarısız doğuma veya zamansız doğuma neden olabilen hastalık için uzmanların takviye önermelerine rağmen, bu ihtiyaç normal denklemlerle, örneğin demir içeren nar ile karşılanabilir.

C vitamininin bol miktarda barındıran nar, bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilebilir. Bebeğin kemik sağlamlığını korur ve narın kanser önleyici özelliğinin kızılcık ve yeşil çaydan çok daha yüksek olduğu anlaşılmıştır. Anne ve bebeği besin eksikliğine karşı korur. Çocukta meydana gelebilecek nöral tüp defektlerine engel olur.

Leke Yapar mı?

Kadınların çoğu, toplumdan edindikleri yalan ve yanlış düşünceler nedeniyle hamilelik döneminde nar tüketmekten kaçınmaktadır. Sanki nar yemek çocukta lekelere neden oluyor veya doğal olmayan bir doğum döngüsüne neden oluyormuş gibi bu aldatmacalar tedirginliğe neden olabilir. Anne adayları bu yüzden nar yemekten kaçınmaktadır. Bununla birlikte, bu iddiaların geçerli olduğunu gösteren açık bir neden yoktur. Genel olarak beklenenin aksine, nar kullanımının bebek üzerinde son derece faydalı sonuçları vardır.

C vitamini ve folik asit açısından zengin organik bir ürün olduğu için bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir. Güçlü bir kanser önleme gıdası olarak bilinir. İçeriğindeki folik asit özelliğinden dolayı bebeğin zihin ve duyu sisteminin ilerlemesini destekler ve kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur. Hamilelikte nar kullanımı hem anneler hem de bebekler için son derece değerlidir. Akşam yemeğinize eklemek için gerekli olan nar organik ürünü belki de günlük besin ihtiyacınızı karşılayacak en iyi besindir. Bu doğrultuda narı güvenle yiyerek sağlıklı bir hamilelik geçirebilirsiniz.

Gebelikte Nar Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamilelik sırasında kanda bulunan demir yeterli olmalıdır. Bunun için demir yönünden zengin besin kaynaklarını tüketmek veya dışarıdan demir takviyesi almak vücuda katkı sağlar. C vitamini, demirin vücuda asimilasyonuna yardımcı olur. Nar, bir C vitamini deposudur ve demir alımındaki payı çok büyüktür. Aynı şekilde, erken doğuma neden olabilecek demir eksikliği tehlikesini azaltmaya da yardımcı olur. Nar organik ürünü lif açısından son derece zengindir. Özellikle hamilelik döneminde kabızlık sorunu yaşamak istemeyen bayanlar için lif içeren lifli besinler tüketmeleri önerilir. Nar bunlardan biridir ve sindirim sistemini yönetmede önemli bir besindir. Nar güçlü bir hücre takviyesi olduğundan zarar görmüş hücrelerimizi yeniden kurar ve bebeğin zihnini olabilecek herhangi bir zarardan korur.

Nar, vücuttaki kramplara yardımcı olabilecek bir potasyum kaynağıdır. Düzenli olarak yeterli miktarda nar suyu içmek hamilelikte çektiğiniz acıları ve spazmları azaltmanıza yardımcı olacaktır. Folik asit, çocuğun beyin ve duyu sisteminin ilerlemesini destekleyen son derece önemli bir besindir. Günde 1 bardak nar suyu içmek folik asit ihtiyacının yaklaşık ’unu karşılar. Nar suyu içmek çok fazla K vitamini yardımı sağlar. Hamilelik sırasında oluşabilecek istenmeyen tehlikelerin azalmasına olanak tanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!