Güncelleme Tarihi:
Tahin helvası vücuda yüksek enerji vererek sindirim sistemini de destekler. Cilde çok sayıda faydası bulunan tahin helvası erken yaşlanmayı da önlemektedir. Saçları güçlendiren tahin helvası saç dökülmesini de önlemektedir. Tahin helvası emziren annelere önemli bir takviye edici olur.
TAHİN HELVASI FAYDALARI NELERDİR?
Tahin helvası böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.
Sindirim sistemini güçlendiren tahin helvası hazmın kolaylaşmasını da sağlar.
Tahin helvası kas sistemi ile sinir sisteminde gerçekleşecek komplikasyonları önlemektedir.
Tahin helvası emziren anneler tarafından tüketildiğinde çok besleyici bir takviyedir.
Tahin helvası sporculara da yüksek enerji vermektedir.
Cilde de oldukça faydalı bir besin olan tahin helvası yüzdeki kırışıklıkları önler.
Tahin helvası cilt problemlerine yol açan bakteriler ile güçlü bir şekilde savaşır.
Saçları güçlendiren tahin helvası saç dökülmelerinin de önüne geçer.
TAHİN HELVASI NEYE İYİ GELİR?
Tahin helvası bağışıklık sistemine iyi gelir. Kış mevsiminde yoğun olarak tüketilen tahin helvası vücudu zararlı bakterilere karşı korur. Protein kaynağı olan tahin helvası kansızlığı da gidermektedir. Hücreleri onaran tahin helvası ciltteki yaşlanma etkilerini de giderecektir. Kemik sağlığını destekleyen tahin helvası yoğun miktarda kalsiyum içermektedir. Tahin helvası ciltteki egzama ve sedef gibi hastalıkların iyileşmesine iyi gelmektedir. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan tahin helvası mideyi rahatlatır. Özellikle ağır yemeklerden sonra tüketilen tahin helvası mideyi yatıştırır. Protein açısından zengin olan tahin helvası hücre büyümesi ile gelişmesini de sağlayacaktır. Tahin helvası içerdiği E vitamini sayesinde hormonal düzeni de sağlamaktadır.
TAHİN HELVASI NEYDEN YAPILIR?
Tahin helvası susam tohumlarından yapılmaktadır. Susam tohumları soyularak kavrulur. Susam tohumları soyulup kavrulduktan sonra öğütülerek elde edilir. Tahin helvasının en temel maddesi susamdır. Susam tohumlarının işlem görmesi ile yapılan tahin helvası daha çok İç Anadolu Bölgesi'nde üretilmektedir. Mineral ve protein oranı yüksek olan tahin helvası susam tohumlarının soyulup, kavrulması ve öğütülmesi ile elde edilir. Susam temizlendikten sonra tuzlu suya atılarak temizlenir. Islatma, kabuk soyma ve ayırma işlemlerinin ardından susamlar kavrulur.
TAHİN HELVASI İÇİNDE NELER BULUNUR?
Susam tohumlarında bulunan yağ ve protein de tahin helvasının besleyici değerini arttırır. Tahin helvası susam tohumu, şeker, içme suyu ve sitrik asitten yapılır. Tahin ile karıştırılarak yapılan tahin helvası katı ve homojen bir yapıda olur. Homojen ve ince lifli bir ürün olan tahin helvası, kabukları soyulan ve kızartılan susamların soyulması ile elde edilir.
TAHİN HELVASI HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?
Tahin helvası sindirim sistemini rahatlatarak mide ağrılarını giderir.
Alzheimer hastalığını iyileştiren tahin helvası hastalığın gelişimini durdurur.
Kemik ağrılarını hafifleten tahin helvası şişkinlikleri de azaltmaya yarar.
Saç sağlığını koruyan tahin helvası saç dökülmelerini önler.
Tahin helvası vücuttaki iltihapları söktürür.
Yüksek tansiyonun düşmesini sağlar.
Bağırsaklardaki gazı söktüren tahin helvası mide sorunlarını iyileştirir.
Cilde parlaklık kazandıran tahin helvası yaşlanmayı da önler.
Tahin helvası baş ağrılarını ve migren ataklarını hafifletir.
Tahin helvası basur hastalığının iyileşmesini sağlar.
Tahin helvası kansızlığa da iyi gelir.
Tahin helvası düzenli tüketildiği takdirde kemik kırıklarının daha çabuk kaynamasını sağlar.
Tahin helvası kanda bulunan kötü kolesterolü de kısa bir zamanda düşürmeye yarar.