Karpuzun serinletici etkisi, şeftalinin yumuşak dokusu, kirazın tatlı-ekşi dengesi ve üzümün ferahlatıcı tadı… Güneşin sımsıcak enerjisiyle birlikte sofralarımıza renk katan taptaze meyvelerin mevsimindeyiz. Yaz meyvelerinin faydalarını maksimum düzeyde alabilmek için ne miktarda ve nasıl yemeniz gerektiğini serinletici tariflerle yazdım.
#MeyveÖzellikle evden çok sık çıkmamaya çalıştığımız bu dönemlerde yiyeceklerimizi bol bol alıp stokluyoruz. Ancak bazen doğru saklamadığımız için aldığımız yiyecekler küflenebiliyor. Bu durum peynirlerden meyvelere birçok yiyecek için geçerli. Küflenen yiyecekleri gördüğümüzde bazılarımız direkt kaldırıp atıyoruz, bazılarımız da küflenen kısımları temizleyip kalanını yiyebileceğimizi düşünüyoruz. Peki bunun hangisi doğru? Doğru cevap: Duruma göre değişir. İşte çok işinize yarayacak bir küflenme rehberi…
#KüflenmeKapağını açtığınızda yeşil bir tabakayla karşılaştığınız salçanızı, turşunuzu, reçelinizi ya da buzdolabının arka taraflarında unuttuğunuz küflü sebze ve meyvelerinizi atıyor musunuz yoksa küflü kısmını temizleyip geri kalanını tüketiyor musunuz? Çoğumuz bu ikilemde kalıyor ve ikinciyi seçiyoruz ama uzmanlar küflü yiyeceklerin tüketimi konusunda uyarıyor. Zira bazı gıdalardaki küfler karaciğer kanserini bile tetikleyebiliyor. İşte 10 soruda küf rehberi...
#SağlıkBuzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeHem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#KayısıSoğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir virüs olarak tanımlanmaktadır. Kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığında, halsizlik ve burun tıkanıklığı gibi belirtiler görülmektedir. Bazı kişilerde C ve E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli besinler, hastalığı olumlu yönde etkilemektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Soğuk AlgınlığıBazen zeytinyağıyla fırında pişirip roka ve İzmir tulumuyla servis ediyorum, bazen semizotu salatasına bazen de salçasız kısıra katıyorum. Fazla yumuşamış olanlarla fırında tavuk but yapıyorum, marmeladını dijon hardalıyla karıştırıp şarküteri tabağında füme hindinin yanına koyuyorum. Sakızlı muhallebi ve kayısı sosunun uyumuna da bayılıyorum. Yani anlayacağınız, kayısıyı mevsiminde kullanabildiğim kadar kullanıyorum.
#Zeytinyağlı FasülyePaketini açınca buram buram yayılan kokusu, damağımızda bıraktığı o yoğun tadıyla gerçek çikolatanın keyfini yaşatan bitter gibisi yok... Favorimiz sütlü ya da beyaz olsa bile fark etmez; artizan çikolatalar yapmak, rengiyle iç ısıtan bir brownie pişirmek ya da sevdiklerimizin aklını başından alacak dev bir çikolatalı pasta hazırlamak için bitter çikolatanın gücüne ihtiyacımız var!
#ÇikolataMalva pudingi her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilen bir lezzet. Güney Afrika’nın en sevilen lezzetlerinden birisi olan malva pudingin ana malzemesi kayısı reçelidir. Peki, malva pudingi nasıl yapılır? İşte malva pudingi malzemeleri
#Malva Pudingi Nasıl YapılırMeyvelerin lezzetini mevsiminin ötesine taşımanın en kolay yolu reçel yapmak. Özellikle yaz meyveleriyle yapılan rengarenk reçellerin tadına doymak mümkün değil. Siz de aynı fikirdeyseniz nefis kayısı reçelimize bir göz atmalısınız.
#Kayısı Reçeli TarifiBinlerce kadının ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi için kurulan kadın kooperatiflerinin ürettiği doğal gıdaların listesini yaptık. Tarhanadan erişteye, reçelden salçaya birçok geleneksel ürün kapınıza kadar gelecek, kadınlar kazanacak.
#KadınEkim ayı sonunda hasadı başlayan zeytin, kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Ağaçlardan toplanan çiğ zeytinleri de şimdiden marketlerde görebilirsiniz. Siz de hazır almak yerine çiğ halini alarak kendi zeytininizi evde kurmayı düşünürseniz birkaç temel püf noktasına dikkat etmelisiniz. Siyah zeytin ve yeşil zeytin için ayrı ayrı listeleyeceğimiz püf noktalarıyla enfes zeytinler kurabilirsiniz.
#Zeytinİlgi gören yemek yarışması Yemekteyiz'de bir haftalık mücadelenin ardından haftanın finali gerçekleşti. Yemek konusunda hünerlerini göstererek, büyük ödül için yarışan beş isimden biri, yapılan puanlama sonra haftanın kazananı oldu. Peki, Yemekteyiz'de bu hafta kim birinci oldu? Hangi yarışmacı büyük ödülü almaya hak kazandı? İşte, 2 6 Eylül haftası Yemekteyiz kazananı....
#Yemekteyiz'de Bu Hafta Kim Birinci OlduYaz meyvesi kayısının market ve pazar raflarında satılmaya başlanmasıyla birlikte kayısı reçeli de kahvaltı sofralarında yerini buldu. Mevsiminde yapılan kayısı reçelini kışın da tüketebilirsiniz. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte, adım adım kayısı reçeli tarifi
#Kayısı Reçeli Nasıl YapılırSonbahar aylarına da giriş yapmışken yavaş yavaş kış hazırlıklarına başlıyoruz. Şüphesiz ilk yapılan hazırlıklardan biri de reçeller… Taze taze mevsim meyvelerinden yaptığımız reçeller kış kahvaltılarının vazgeçilmezi oluyor. Bu kış için kilerinizde birbirinden güzel bu üç reçele de yer açın!
#Mucize LezzetlerTürk kahvaltı kültürünün vazgeçilmezlerinden olan reçellere olan ilgi günümüzde de artarak sürüyor. Kayısıdan incire, incirden şeftaliye, şeftaliden domatese kadar envai çeşit sebze ve meyveden yapılan reçeller sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Vatandaşlar ise son günlerde mevsimin yaklaşması nedeniyle kayısı reçelinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Kayısı reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve kayısı reçeli yapmanın püf noktalarını sorgulayan vatandaşlar, kayısı reçelinin nasıl yapıldığını araştırıyor. Peki, kayısı reçeli nasıl yapılır?
#Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?