Kuşburnu geçim kaynağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Kuşburnu geçim kaynağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2018 13:42

Kuşburnu geçim kaynağı oldu

Haberin Devamı

BAYAT(Çorum), (DHA) - ÇORUM'un Bayat ilçesinde kuşburnundan marmelat ve meyve reçelleri vatandaşların geçim kaynağı oldu. 

Bayat ilçesinde kırsal bölgelerden toplanan kuşburnudan yapılan marmelat ve meyve reçellerini vatandaşlar satarak kazandıkları parayla geçimlerini sağlıyor. 10 yıldır ilçe merkezinde kiraladığı dükkanında el yapımı kuşburnu marmelatı ve reçel satan 58 yaşındaki Şenel Yücetürk, "Önceleri istek üzerine evde yapıp satıyordum. Fakat fazla geliri yoktu. Sonra kızım üniversite sınavını kazanamayınca dershaneye gitmesi gerekti ne yapabilirim de kızımı okutabilirim diye düşündüm ve bu işe giriştim. İlk sene bin kavanoz kuş burnu yaptım. Genelde satışları sipariş üzerine başta Ankara olmak üzere pek çok ile gönderiyorum" diye konuştu.
Kuşburnu yanınada başka meyvelerin reçelini de yaptığını söyleyen 2 çocuk annesi Yücetürk, "Reçel çeşitleri olarak çilek reçeli, kayısı reçeli, vişne reçeli. Marmalat çeşitleri olarak, Alıç marmelatı, kuşburnu marmelatı, kızılcık marmalatı yapıyorum. Erik meyve suyu, kızılcık katkısız meyve suyu, tarhana, erişte, yapıyoruz. Benimle beraber çalışan kadınlarda evlerinin bütçesine katkı sağlıyorlar" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!