Adını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1Gelinim Mutfakta günün birincisi belli oldu. Yarın Gelinim Mutfakta eleme günü yaşanacak. Bu nedenle perşembe günü alınan puanlar önem taşıyor. Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyreği kim aldı? İşte Gelinim Mutfakta 1 Haziran 2023 puan durumu
#Gelinim MutfaktaYaz sonu kimimiz için tatile gitmenin tam zamanı, kimimiz içinse dönüş vakti. İstikamet hangi yöne olursa olsun, yolculuğun en sevilen taraflarından biri de o güzergâhtaki en iyi mekânların, en lezzetli yemeklerin peşine düşmek... Köfteden tosta, kokoreçten pirzolaya molamızın tadına tat katacak,hatta yolumuzu uzatmamıza değecek en iyi yol üstü lezzet duraklarını jürimiz seçti.
#Tatİstanbul’un tarihi lokantaları ve tarihi lezzetleri saymakla bitmez. Özellikle bir çok eski ilçede birden fazla nam salmış, bir çok İstanbullunun hayatına dokunmuş lezzet durakları vardır. Hemen hemen hepsinin müdavimlerindenim. Üşenmem canım istedikçe giderim, ilk günkü lezzeti aldığım yerlere uğrar yemeğimi yerim. Hatta 2013’te tadı damağımda kalan “köfte” krizim geldiğinde Cevabi yemek için Saraybosna’ya gitmişliğim de vardır. Merak etmeyin, sizi o kadar uzağa göndermeyeceğim. En az onun kadar lezzetli bir başka yerden, Tarihi Ahmet Usta Merkez Efendi Köftecisi bahsedeceğim... Tam 60 yıllık mazisi olan rahmetli Ahmet Usta’nın kurduğu bir mekan. Günümüzde bu mekanı, hem esnaflığını, hem insanlığını, güler yüzünü sevdiğim Bülent İlçi Usta işletiyor. Gelin babadan oğula kalan köfte aşkının hikayesini meşhur köfteci Bülent Usta’dan dinleyelim.
#KöfteBirkaç hafta önce Trakya’nın topraklarında göz alabildiğine uzanan kanolalar yerini ayçiçeklerine bıraktı. Sağınız solunuz, önünüz arkanız her yer yeşil saplar üzerinde gökyüzüne yükselen sarı ayçiçekleri. Çekirdeğinden çok, yağı için yetiştiriliyor Trakya’da ve gezginler için de doğal bir stüdyo.
#TekirdağBir haftayı daha bitirdiğimiz bugün, hafta sonunu evinde karşılayacak birçok kişinin aklında yine aynı soru var: "Akşama ne pişirsem?" Siz de bu gruptaysanız, akşam yemeği önerilerimize mutlaka göz atmalısınız çünkü cumanın ruhuna çok uygun bir menü hazırladık bugün. Sevdiklerinizle keyfini çıkararak yiyeceğiniz akşam yemeği için şimdiden afiyet olsun diyelim ve tariflerimize geçelim...
#Bugün Ne PişirsemMasterChef Türkiye'nin çarşamba akşamı yayınlanan son bölümünde, eleme ve ödül oyunu heyecanı yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda yarışmadan ayrılan eski yarışmacıların da oyuna dahil olduğu gecede, son beşe kalan isimler ödülü kazanmak için mücadele verdi. Ödül oyunu sonrasında ise haftanın 3. eleme adayı belli oldu. Peki, MasterChef'te ödülü kim kazandı? 18 Aralık MasterChef'te eleme adayı kim oldu?
#Masterchef Ödül Oyunu Kim KazandıTarihi yapısı, coğrafi konumu, güler yüzlü insanları ile gezilip görülmesi gereken en önemli Balkan ülkelerinden Kosova… Üstelik Kosova hem vizesiz hem de çok ucuz… Balkanlara seyahate gitmeyi düşünüyorsanız şimdi tam sırası… Türklerin yoğun yaşadığı ülkede kendinizi evinizde hissedeceksiniz. İşte size Kosova gezi rehberi…
#Kosovaİftar menüleri ‘Ramazan’ ayının en çok araştırılan konularından olmaya devam ediyor. Bugün ne pişirsem? sorularına yanıt bulmak isteyen ev hanımları, örnek menüleri inceliyor. Günün çorbası, ana yemek, salat ve tatlıdan oluşan iftar menüsünü derledik. İşte, Ezogelin çorbası, kaşarlı köfte, kabak tarator ve trileçe tatlısından oluşan iftar menüsü!
#İftar Menüsüİçerdiği omega-3 ve yağ asitleri bakımından zengin ton balığı, sağlıklı bir öğünün en önemli parçası olurken içeriğindeki yüksek hayvansal protein ile vücut ve kas gelişimine olumlu etki ediyor. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez’in ton balığıyla hazırlamış olduğu beş pratik tarifle gücünüze güç katacaksınız.
#Ton BalığıAlabalık yemeye gitmek, sadece balık keyfine işaret etmiyor. Alabalık tesisleri genellikle akarsu kıyılarına kurulduğundan, doğada geçirilecek birkaç saat anlamına geliyor. Şehirden kaçmak için bahane arıyorsanız, şöyle güzel bir kiremitte alabalık keyfine ne dersiniz? İşte en iyi adresleri...
Balçova’da Alışveriş Merkezi’nde hizmet veren Altın Döner Restoran, yılların deneyimiyle farklı hizmet anlayışına sahip. Haftada 300 kilo et tüketen restoran Bursa usulü İskender’in yanında, İnegöl ve kaşarlı köfte gibi spesiyallerini de her hafta yaklaşık 2 bin İzmirli’nin beğenisine sunuyor.
Üç yıldır düzenlenen Nişantaşı restoran haftası başladı. 20 Mart’a kadar sürecek etkinlik için bölgedeki restoran ve kafeler 20 ve 45 liralık fırsat mönüleri hazırladı. Sponsor Kayra şarapları. Sizin için birkaç mönü seçtim, diğerlerini restoran haftasının internet sitesinden takip edebilirsiniz.
Çok klişe bir laf vardır, her ev bir dünya diye. Ama Naşit ailesini anlatmaya başlarken bunu söylemek şart. Onların evi her renkten bir dünya. İçinde Adile Naşit var bir kere. Kikirdemesiyle gözyaşı birbirine karışan süper kadın. Masalcı teyze, Ertem Eğilmez filmlerinde Münir Özkul’un karısı, Hababam Sınıfı’nın yufka yürekli hademesi. Abisi Selim Naşit, içinde fırtınalar kopan küçük rollerin büyük oyuncusu. Sahnede müthiş, mutfakta güzel börek yapıyor, iyi bir eş, sağlam bir abi, babalığı tartışılır. Bu evde bir de direk var elbette. Onların babası tuluat ustası komik-i şehir Naşit Bey. Onu tanımak büyük zevk. İşte size hastalık, ölüm, aşk, kıskançlık, tiyatro, aile ve hayatta kalma üstüne bir hikaye.