Güncelleme Tarihi:
Hamileliğiniz nedeni ile uzun süre ayakta kalmakta zorlanıyor ve eskisi gibi mükellef bir sofra hazırlayamamaktan dolayı rahatsızlık mı duyuyorsunuz? O zaman bugün sizler için hazırladığımız pratik yemek tarifleri ile hem kendiniz hem de eşiniz için müthiş bir iftar sofrası hazırlamaya ne dersiniz? Bu pratik ama lezzetli tariflere emin olun eşiniz de bayılacak. Şimdiden afiyet olsun.
[fotogaleri=126]
Zeytinyağlı Mantar
Malzemeler
400 gr mantar
1 adet soğan
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Mantarları doğrayın ve soğanlara ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Taze soğanları doğrayın ve tencereye ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yalancı Kumpir
Malzemeler
8-9 adet orta boy patates
1 çay bardağı süt
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
2 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
1 küçük boy garnitür bezelye
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı mayonez
5 yemek kaşığı yoğurt
2 tane salatalık turşusu
5 adet siyah zeytin
Hazırlanışı
Patatesleri güzelce yıkayın, soyun ve dilimleyin. Kısık ateşte bir miktar su ile suyu çekene kadar pişirin. Patatesler sıcakken tereyağı ve kaşarı ekleyin. Ayrı bir kaba alın ve tuz ilave edin. Blendır yardımı ile püre haline getirilir. Üzerine yoğurt ve mayonezi yayın. Daha sonra bezelye garnitürü ve salatalık turşusu ve zeytin ile süsleyin.
Mini Pizzalar
Malzemeler
3 adet domates
5 adet yeşil biber
1 adet ekmek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Yapılışı
Domatesleri ve biberleri iri iri doğrayın ve tuzlayın. Ekmeği dilimleyin ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine domates ve biberleri koyun. 160 C’ye ayarlı fırında domates ve biberler hafif yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayınca fırından çıkarıp kaşar peynirini üzerine dökün. Kaşar peyniri eriyene kadar 2-3 dakika daha fırında bekletin.
Kaşarlı Köfte
Malzemeler
400 gr kıyma
2 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
3-4 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
3-4 dal dereotu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Kekik
Kaşar peyniri
Hazırlanışı
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu rondoda çekin ve kıymaya ilave edin. Ekmek içini, yumurta ve baharatları da ekleyerek yoğurup dinlenmeye bırakın. Kaşarı küçük kareler şeklinde dilimleyin ve kıymadan küçük parçalar koparıp yassılaştırarak şekil verin. 2 parçanın arasına bir dilim kaşar koyup kenarlarını bastırarak yapıştırın. Tüm köfteleri bu şekilde yaptıktan sonra, ister ızgarada isterseniz yağsız tavada kızartın.
Patates Kroket
Malzemeler
5 adet patates
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 kase un
1 adet yumurta sarısı
1 kase galeta unu
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Orta boy patatesleri haşlamak için bir tencereye yerleştirip haşlayın ve haşlanan patatesleri rendeleyin. Üzerine 1 yumurtayı, unu, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun. Elde ettiğimiz patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar alın ve şekil verin. Patatesleri önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayın. Kızartma yapabileceğimiz derin bir tavaya sıvı yağı koyup kızmasını bekleyin. Kızan yağa patatesleri atarak kızartın.
Haydari
Malzemeler
3 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı süzme yoğurt
3-4 diş sarmısak
Kuru nane
1 çay bardağı sıvı yağı
Kimyon, kırmızı biber
İsteğe göre sivri biber
Hazırlanışı
Sarmısağı iyice ezin ve süzme yoğurt, beyaz peynir rendesi, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla birlikte iyice karıştırın. İsteğe göre ince ince doğranmış sivri biber de ilave edebilirisiniz. Üzerine kırmızı pul biberle süsleme yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun