Çikolatalı mus (Chocolate Mousse), Fransız mutfağının meşhur tatlılarından biri. Hafif ve nefis bir tatlı olan çikolatalı mus için çikolata köpüğü denebilir. Yapımı da oldukça kolay olan bu tatlıyı tek başına tüketebileceğiniz gibi farklı tatlı tariflerinde de kullanabilirsiniz. Peki çikolatalı mus nasıl yapılır? İşte evde çikolatalı mus tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Çikolatalı MusKalamar, çeşitli şekillerde hazırlanacak sofralardaki yerini alıyor. Düşük kalorili bir deniz ürünü olan kalamara Türkiye denizlerinde sıklıkla rastlanılıyor. Peki kalamar nedir, nasıl pişirilir? Kalamar nasıl temizlenir? İşte kalamar tava tarifi...
#Kalamar NedirTürk mutfağında da yerini almaya başlayan kalamar nedir, nasıl yenir merak ediliyor. Türkiye denizlerinde sıklıkla rastlanılan kalamar soğan halkasına benzer tadıyla lezzetli bir atıştırmalık olarak sofralarda yerini alıyor. Aynı zamanda kalamar faydaları ile de önemli bir besin kaynağı görevi üstleniyor. Peki kalamar nasıl pişirilir? İşte, kolay kalamar tava tarifi ve yapım aşamaları...
#KalamarKalamar, en sevilen deniz mahsullerinden biridir. Kalorisi en düşük deniz ürünü olan kalamar, protein, çok az oranda yağ, fosfor, magnezyum ve kalsiyumdur. Kalamar; B2, B3 ve B12 vitaminleri barındırır. Kalamar ile yapılan tariflerin başında dolması gelir. Çanakkale Bozcaada'ya özgü bir yemek olan kalamar dolmasının yapım aşamalarını ve kalamarla ilgili bilgileri derledik.
#KalamarKültürler birbirlerine dille bağlanır. Dil ayırmaz, birleştirir. Ama siz, birleşmek değil de ayrılmak için yanıp tutuşuyorsanız, kimsenin yapabileceği bir şey olmaz. Nereden baktığınıza bağlı. Tıpkı denizler gibi. Ayırır mı, birleştirir mi? Tarih bunun yanıtını çoktan verdi.
#BursaBalık restoranlarının daimi lezzeti kalamar evde yapılışı ile de merak ediliyor. Peki, evde kalamar nasıl yapılır, nasıl pişirilir? Yanında bol sarımsaklı sosuyla damak çatlatan kalamar tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla haberimizde...
#KalamarKalamar balığı, tüketilebilen deniz canlıları arasında yer alır. Birçok dünya mutfağı içerisinde sıklıkla tercih edilir. Yemekleri, hazırlanışı ve avlanma şekli ile birçok özelliği vardır. Kalamar balığının nasıl avlandığı ve nasıl sunulması gerektiği gibi konularda insanlar merak duyabilirler. Kalamar balığının özellikleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Granyöz balığı, görünüm olarak genellikle levreğe benzer. Bu nedenle de kaya levreği adı ile de bilinir. Lezzetli bir balık türü olması nedeni ile balık severler çok sık tarafından tercih ediliyor. Görünümü bakımından levreğe çok benzeyen bir özelliği bulunur. Granyoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Tüm deniz canlıları birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Özellikle yaşamlarını devam ettirmek için bu özelliklere sahip olan balıklar farklı türlerde bulunmaktadır. Bunlardan birisi de yelken balıklarıdır. Peki yelken balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Yelken balığı türleri ve nerede yaşar? Sizlere yelken balıkları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Dünyanın en tehlikeli köpek balıkları içerisinde boğa köpekbalığı gelmektedir. Özellikle boyutları ve yapısı ile aynı zamanda oldukça yetenekli bir avcıdır. Peki boğa köpek balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi detayları ile derledik.
Hem görünüşleri, hem de adlarıyla beraber türlü türlü balık çeşitleri bulunmaktadır. Bununla birlikte palyaço balıkları, farklı balık çeşitleri içerisinde yer almaktadır. Palyaço balıkları; en belirgin özellikleri olan canlı renkleriyle kendilerine bu ad verilmiştir. Peki Palyaço balığı nedir ve özellikleri nelerdir? Palyaço balığı bakımı, yemi ve üremesi hakkında rehber nedir tüm detayları ile derledik.
Şeflik mesleği günümüzün ‘pop star’lığı gibi. O da bu mesleğin en popülerlerinden. “Hayatımdan yemeği çekip alsan yaşamımın tadı tuzu gider” diyor. Türkiye’deki ilk restoranı Efendy’yi açan Somer Sivrioğlu’yla buluştuk; şefliği, mekânını, anneannesiyle başlayan yemek tutkusunu ve bilinmeyenlerini konuştuk; “Gençken kalbini kırdığım, kendilerini soğuk odaya kilitleyen şefler olmuştur. Hepsinden özür dilerim.”
#Somer SivrioğluSurf and turf, et ile deniz ürünlerini aynı tabakta buluşturan bir yemektir. Farklı lezzetlerle sunum hazırlamak için ideal olan surf and turf, yemek severler tarafından merak ediliyor. Peki surf and turf nedir, nasıl yapılır. İşte surf and turf tekniği ile ilgili merak edilenler…
#Surf And TurfAyvalık’ta yaşamak ve Ayvalık’ta yemek yemek saymakla bitmeyecek engin bir güzelliklersilsilesidir. Ayvalık ve güzellikleri sayılırken çoğu zaman atlanan nokta insanıdır. Kaçırmayın bugüzellikleri... Her şey süratle değişirken siz de bir ucundan yakalayın ve bir parçası olun bu güzelinsanların, binaların, yemeklerin, kültürün... Unutmayın, ancak dinlerseniz duyabilirsiniz.
#İzmirDünyanın birçok farklı kıtasında görkemli ve heybetli yapılarıyla çok büyük hayvanlar bulunur. Özellikle bunlardan bazıları kendi türleri içerisinde o kadar büyüktür ki, gören kişileri şaşkınlığa ve hayrete düşürür. Peki, dünyanın en büyük hayvanı nedir ve hangisidir? Dünyanın en büyük hayvanlarının isimleri konusunda merak edilenler.
Aritmetik bilmeden mühendis, kanunları bilmeden hukukçu, topu kontrol etmeyi bilmeden profesyonel futbolcu olabilir misiniz? Asla! Ama kalibre bir damağınız olmadan bal gibi şef de olursunuz, sosyal medyada aktif gurme de. En azından ülkemizde...
#GurmeŞekli nedeniyle deniz patlıcanı ya da deniz hıyarı olarak adlandırılan deniz canlısının ihracatından yıllık yaklaşık 7 milyon dolar gelir elde ediliyor. Deniz patlıcanı ihracatçısı Kösel: 'Türkiye'de tüketimi olmayan bu ürün Çin mutfağında daha çok sağlıklı olduğu için tercih ediliyor' Peki Deniz Patlıcanı nedir nelere iyi gelir?
#Deniz PatlıcanıYoruldum demeye dilim varmıyor da, nerede sade bir yaşantı görsem oraya meylediyorum şu aralar. Sofistike lokantalarda mönüleri okumaya üşenip, bu konuda kendimi ehil arkadaşlara teslim ediyorum çoğu kez... Sadelik elimden tutmuş beni kendine çekiyor, hiç itiraz edesim de yok. Kıbrıs gezim tam da böylesi bir ruh haline göreydi; adeta ilacım oldu...
#KıbrısKıyı, ülkemizin en iyi bir-iki balık lokantasından biri. Balıklar her zaman taze. Servis elemanları işlerini örnek şekilde yapıyorlar. Mezeler iyi. Balıkları da iyi pişiriyor, kurutmuyorlar. Ama belki en önemlisi tutarlılık ve süreklilik. Düzey hep aynı. Kıyı’nın herhangi bir lokantanın ötesinde olduğunu söyleyebilirim. Bir kurum Kıyı.
#Vedat MilorKıyı, ülkemizin en iyi bir-iki balık lokantasından biri. Balıklar her zaman taze. Servis elemanları işlerini örnek şekilde yapıyorlar. Mezeler iyi. Balıkları da iyi pişiriyor, kurutmuyorlar. Ama belki en önemlisi tutarlılık ve süreklilik. Düzey hep aynı. Kıyı’nın herhangi bir lokantanın ötesinde olduğunu söyleyebilirim. Bir kurum Kıyı.
#Tarama