GeriEvcil Hayvanlar Palyaço Balığı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Palyaço Balığı Bakımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Palyaço Balığı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Palyaço Balığı Bakımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber

Palyaço Balığı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Palyaço Balığı Bakımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber

"Hem görünüşleri, hem de adlarıyla beraber türlü türlü balık çeşitleri bulunmaktadır. Bununla birlikte palyaço balıkları, farklı balık çeşitleri içerisinde yer almaktadır. Palyaço balıkları; en belirgin özellikleri olan canlı renkleriyle kendilerine bu ad verilmiştir. Peki Palyaço balığı nedir ve özellikleri nelerdir? Palyaço balığı bakımı, yemi ve üremesi hakkında rehber nedir tüm detayları ile derledik."

 Palyaço balıklarının bir başka ismi Anemon balığıdır. Palyaço balıkları, oldukça sevimli ve renkli görünümleri ile bilinirler. Boy açısından çok küçük balıklardır. Ortalama olarak 6 santimetre boya sahiptirler. Palyaço balığının yaklaşık olarak 30 değişik çeşidi bulunmaktadır. Balığın bilimsel anlamda Botia Macrancanthus adıyla isimlendirilirler. 

 Palyaço Balığı Nedir? 

 Palyaço balıklarının bilinen otuza yakın çeşidi vardır. Bununla birlikte canlı renkleri ile göz alan palyaço balıkları; çoğu zaman Pasifik, Hint ve Kızıldeniz Okyanusu'nda bulunan sığ sularda yaşamaktadır. Ortalama olarak 6 santimetrelik boylara sahiptir. Bunun yanı sıra genel olarak mercan kayalıklarını mesken şeklinde kullanırlar. 

 Palyaço balıklarının renkli yüzgeç ve desenleri ile çocukların ilgisini büyük oranda çektiği belirtilebilir. Bununla beraber sempatik görünümü sebebi ile dayanıksız görünüşe tabii tutulsalar da dahi sahip oldukları yapı, onları başka türlere göre daha kuvvetli ve dayanıklı yapmaktadır. Palyaço balığı; derisinde yer alan saydam tabakayla düşmanlarına karşı savunma mekanizması geliştirir. Bilhassa okyanusun derinliklerinde, yaşamış oldukları bölgede sık sık yer alan tehlikeli bitkilerin içerisinde rahatça yol kat edebilir. 

 Palyaço Balığı Özellikleri Nelerdir? 

 Palyaço balığı özellikleri aşağıdaki gibi sıralanabilir; 

 - Sürtünme ile birlikte ortama ayak uydururlar.

 - Palyaço balıklarının derilerinin üstünde saydam tabaka yer alır. Bu tabaka ise zehirlere karşı bir çeşit koruma kalkanı şeklinde görev alır.

 - Tuzlu su balıkları olarak bilinirler.

 - Kızıldeniz, Pasifik ve Hint Okyanusu'nun sığ sularında yaşarlar.

 - Yaşam sahası şeklinde en fazla mercan kayalıklarını tercih etmektedirler.

 - En değişik yönleri ise tüm Palyaço balıklarının, erkek şeklinde dünyaya gelmeleri olarak belirtilir.

 - Hiyerarşiye ideal şekilde yaşamaktadırlar. Genel olarak hiyerarşinin en başında, dişi balık yer alır.

 - Bir bölümü daha sonradan dominant rolü ile dişi olmaktadırlar. 

 Palyaço Balığı Bakımı ve Beslenmesi 

 Genel şekilde Palyaço balıkları, beslenme problemi yaşamayan balık türleridir. Fakat arada yem değişimi, bağırsak sisteminin sürekli çalışması adına tavsiye edilir. Palyaço balıkları için bitkisel içeren yemler, kalamar, çiğ karides, midye gibi gıdalar kullanılabilir. 

 Palyaço Balığı Ne Yer ve Yemi Nasıl Seçilmelidir? 

 Palyaço balıkları için; çiğ karides, taze midye ve kalamar, bunların dışında bitkisel içeren yemler rahat rahat kullanılabilir. 

 Palyaço Balığı Nasıl Ürer ve Üremesi Nasıldır? 

 Palyaço balıklarının üreme şekli yumurtlama şeklindedir. Tüm palyaço balıkları erkek olarak doğarlar. Yavruların içerisinden baskın olan türler, dişi olur. Anemon konak şeklinde kabul edilir ve üreme isteğinde tetikleyen rol oynar. Üretim akvaryumları içerisinde, erkek ve dişi yalnız bırakılarak, yumurtaları bırakacakları dikey substratlar yetiştirilmektedir. 

 Palyaço Balığı Doğum Belirtileri Nelerdir? 

 Palyaço balığının doğum belirtileri hakkında tam olarak bir bilgi bulunmamaktadır. 

 Palyaço Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalıdır? 

 Palyaço balıkları adına yaklaşık olarak 200 litre hacimli akvaryumlar, üremeleri için uygun bir boyuttadır. Üremeleri adına 26- 28 derece arasındaki akvaryum sıcaklığı, tavsiye edilen sıcaklıklardır. 

 Palyaço Balığı Hangi Balıklarla Birlikte Yaşayabilir? 

 Palyaço balıkları, başka tür anemon balıkları gibi bölgelerini sahiplenme özelliğine sahiptirler. Bununla birlikte başka çeşit balıklar ile sorun da yaşamazlar. Bu sebeple akvaryuma sakin özelliğe sahip olan başka anemon çeşitlerinden balıklar konulabilir. 

 Palyaço Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Büyür? 

 Palyaço balıklarının ortalama olarak yaşam süresi, 6 ile 10 senedir.

False