Türk mutfağında da yerini almaya başlayan kalamar nedir, nasıl yenir merak ediliyor. Türkiye denizlerinde sıklıkla rastlanılan kalamar soğan halkasına benzer tadıyla lezzetli bir atıştırmalık olarak sofralarda yerini alıyor. Aynı zamanda kalamar faydaları ile de önemli bir besin kaynağı görevi üstleniyor. Peki kalamar nasıl pişirilir? İşte, kolay kalamar tava tarifi ve yapım aşamaları...
#KalamarKiminin nakdi var, vakti yok. Kiminin zamanı bol, imkânları kısıtlı. Ama olsun, “Ya bir gün ikisini de denk getirebilirsem” diyebilmek; gidemesek, göremesek de en azından hayalini kurmak lazım. “Orada Bir Oda Var Uzakta”da bu haftaki istikamet Eski Datça. Bu şirin mi şirin beldedeki dört odalı Ultava...
#Savaş ÖzbeyKalamar balığı, tüketilebilen deniz canlıları arasında yer alır. Birçok dünya mutfağı içerisinde sıklıkla tercih edilir. Yemekleri, hazırlanışı ve avlanma şekli ile birçok özelliği vardır. Kalamar balığının nasıl avlandığı ve nasıl sunulması gerektiği gibi konularda insanlar merak duyabilirler. Kalamar balığının özellikleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Granyöz balığı, görünüm olarak genellikle levreğe benzer. Bu nedenle de kaya levreği adı ile de bilinir. Lezzetli bir balık türü olması nedeni ile balık severler çok sık tarafından tercih ediliyor. Görünümü bakımından levreğe çok benzeyen bir özelliği bulunur. Granyoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Tüm deniz canlıları birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Özellikle yaşamlarını devam ettirmek için bu özelliklere sahip olan balıklar farklı türlerde bulunmaktadır. Bunlardan birisi de yelken balıklarıdır. Peki yelken balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Yelken balığı türleri ve nerede yaşar? Sizlere yelken balıkları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Dünyanın en tehlikeli köpek balıkları içerisinde boğa köpekbalığı gelmektedir. Özellikle boyutları ve yapısı ile aynı zamanda oldukça yetenekli bir avcıdır. Peki boğa köpek balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi detayları ile derledik.
Bayılıyorum İrem Derici gibi ünlülere. Menajerinin sözünden çıkmayan, etliye sütlüye karışmayanlardan değil. Kendisiyle ve hayatla derdi var. Bu dertleri de, onları izah etme biçimleri de onu komik, zeki, farklı ve aslında “hepimiz” yapıyor. Keşke herkesin kafasını böyle dağıtabileceği bir tanıdığı olsa telefon rehberinde. Ara bak, neler diyor...
#İrem Dericiİnsan kalabalığının henüz bastırmadığı, havaların sıcaktan bayıltmadığı haziran ayı veya rüzgarların dindiği, kalabalığın çekildiği, denizin ısındığı eylül aylarında Bozcaada’da olmak çok daha keyifli olacaktır düşüncesiyle çıkarım ben her yaz bu adanın yollarına… Sizlere de aynısını önererek başlamak isterim Bozcaada yazıma…
#BozcaadaKanuni Sultan Süleyman’ın, Pargalı İbrahim Paşa’nın, St. Jean Şövalyeleri’nin, Cem Sultan’ın izleri halen adanın sokaklarında. Yunanistan’ın 12 Adalar yönetim merkezi olan Rodos, konumu, turkuaz rengi koyları, mezeleriyle ünlü tavernaları ve konukseverliğiyle sizi kendine bağlıyor.
#YunanistanGenellikle Selanik’de yaşayanların yazlık bölgesi Halkidiki hâlâ çok fazla turistik olmadığı için doğallığını koruyor. Çok fazla sayıda büyük otel ve tesis bulunmayan yarımadada, plajlarda giriş ücreti alınmıyor. Yunanistan’da çoğu yerde olduğu gibi sadece şezlong ücreti alınıyor. Bazı plajlarda yemek yedğiniz ya da birşeyler içtiğiniz takdirde bu ücrette alınmıyor. Bunların hepsi bir araya gelince doğası, masmavi berrak denizi ve uygun fiyatlarıyla Halkidiki’yi cazip bir tatil destinasyonu yapıyor.
#Yunan AdalarıBir zamanlar bir yerde okumuştum. ‘Mal d’Afrique’ yani “Afrika tutkusu Kenya’da başlar” diyordu. O yüzden ilk defa Kenya’ya gitmiş, Nairobi, Amboseli, Mount Kenya, Masai Mara, Mombasa’yı gezmiştim. Bu ikinci gidişimdi ve bu defa destinasyonum Güney Afrika, Zambia ve Zimbabve’ydi… Bambaşka bir Afrika gördüm… Üstelik iyi bir mevsimde gitmemiştim. Ama anladım. Afrika tutkusu asıl başka bir yerden başlarmış. Bir de hayvan bilgisine sahip olmak için iyi bir ajansa, iyi bir rehbere ihtiyaç varmış. Şimdi Afrika’nın tam zamanı…
#AfrikaDamağınıza düşkünseniz, Ayvalık mutfağı ile mutlaka tanışmanız gerekir. Bence tüm Ege’nin, Akdeniz’in, hatta tüm Türkiye’nin en lezzetli mutfağı bu ilçede. Ayvalık yeme-içme turizminin en önemli merkezlerinden biri. Burada yenen yemekler insanın damağını şaşkına çevirir.
#AyvalıkMikonos, Yunanistan’ın Ege’deki Kiklades Adaları arasında en popüleri. Yüzölçümü Gökçeada’nın yaklaşık üçte biri kadar, 9 bin nüfuslu. Şöhreti ise boyutlarıyla ters orantılı. Sahilleri kadar renkli gece hayatıyla tanındığı, filmlere konu olduğu için yaz boyunca dolup boşalıyor. Türklerin de en çok tercih ettiği Yunan adası. Tijen Mergen bayram tatilini özgürlükler adası Mikonos’da geçirdi, izlenimlerini yazdı.