Plajları, restoranları, mekânları, daracık sokaklarıyla Çeşme’nin eğlencesi bu yaz da tam gaz devam ediyor. “Çeşmeci mi yoksa Bodrumcu musunuz” sorusuna siz nasıl cevap verirsiniz bilemiyorum ama ben oyumu kesinlikle Çeşme’den yana kullanıyorum. Nihayet sezon açıldı; yenisi, klasiği tüm mekânlar hazırlıklarını yaptı. Bakalım 2024 yazında Çeşme ve Alaçatı’da bizi neler bekliyor?
#ÇeşmeMasterChef'te üst turu kazanan isimler, dün geceki düello heyecanı sonrası belli oldu. Yeni sezonuna hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 1 Temmuz tarihli son bölümünde, 2. tur eleme turları devam etti. Jüriler Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise hünkar beğendi, yağlama, kalamar dolması ve fish and chips oldu. Peki, 1 Temmuz 2024 MasterChef'te kimler kazandı, üst tura kimler çıktı? İşte, dün gece en iyi hünkar beğendi, yağlama, kalamar dolması ve fish and chips yemeğini yapan isimler.
#Masterchef KazananlarMasterChef’te ana kadroyu kim kazandı, sorusu perşembe gecesi yanıt buldu. Final turu heyecanı hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye 2022'nin 18 Ağustos tarihli son bölümünde üçüncü grupta yer alan yarışmacı adayları, ana kadroya seçilebilmek için iki aşamalı etapta şeflerin istedikleri yemekleri kusursuz yapmaya çalıştı. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in değerlendirmeleri ile gecenin birincisi olan isim MasterChef Türkiye'nin 16. yarışmacısı oldu. Heyecan dolu gecede ise kalamar dolması ve domates ile yaratıcı tabak yemekleri vardı. İşte, dün gecenin birincisi ve 2022 MasterChef yarışmacı kadrosu.
#MasterchefTurkuvaz bir deniz, temiz, ışıl ışıl... Turizmin gözbebeği Marmaris, Selimiye çevresinde bu tertemiz sulardan çıkan balık, ahtapot ve kalamarla kuruluyor neredeyse tüm sofralar. Bereketli, çam kokulu topraklardan gelen sebzeler, yeşilliklerle renklenen masalardan bu yaz en çok dikkatimi çekenleri sıraladım...
#GastronomiÜlke gezileri insanlar tarafından günümüzde tüm dünyada popüler hale gelmiştir. Çalışan bireyler tatillerini belirli tarih aralığında gerçekleştirerek farklı ülkelere gitmeyi tercih etmektedir. Hatta bireyler bu ülkeler arasından kültürel ve tarihi açıdan zengin ülkeleri ilk sıralarda tutmaktadırlar. Bu sayede hem dinlenmekte hem gezmekte hem de ilgili ülkenin tüm kültürünü öğrenmektedirler. Bu bakımdan yazıda gezi rehberinizde sizlere yardımcı olması amacıyla Kavala nerede, hangi ülkeye bağlı, Kavala'nın nesi meşhur, nüfusu ne kadar gibi soruları detaylı olarak derledik.
#Kavala Nerede Hangi Ülkeye Bağlı?Sardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy ÇarşıKalamar, en sevilen deniz mahsullerinden biridir. Kalorisi en düşük deniz ürünü olan kalamar, protein, çok az oranda yağ, fosfor, magnezyum ve kalsiyumdur. Kalamar; B2, B3 ve B12 vitaminleri barındırır. Kalamar ile yapılan tariflerin başında dolması gelir. Çanakkale Bozcaada'ya özgü bir yemek olan kalamar dolmasının yapım aşamalarını ve kalamarla ilgili bilgileri derledik.
#KalamarBu akşam MasterChef ekranlarında yarışmacıların düellolarda hünerlerini sergilediği yemeklerden olan kalamar dolması tarifi izleyiciler tarafından da merak ediliyor. Çanakkale mutfağına ait enfes bir ara sıcak olan kalamar dolması tarifi MasterChef sunumu ve farkıyla haberimizde...
#Kalamar DolmasıPek çok yerel lezzetin kaynağı olan Foça mutfağı şimdilerde giderek eski tatlardan uzaklaşsa da yeni neslin gurme tatlar merakı sayesinde yeniden yaşatılmaya çalışıldığı gayet açık. Yerel lokantaların eski geleneksel yemeklere önem verir hale gelmesi de oldukça sevindirici.
#1Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi yazın da son demlerini yaşadığımız şu günlerde Antalya’nın Kaş ilçesindeki mekanlardan bahsederek sezonu kapatıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş rotamızı kışlık mekanlara çevireceğiz. Kaş’ta yıllar geçse de her daim adından söz ettiren adreslerle birlikte, birkaç farklı mekanın listesini sizler için bir nevi rehber olması adına paylaşıyorum.
#Derya Korkmaz2006 yılında bağımsızlığını kazanarak Sırbistan’dan ayrılan eski Yugoslavya ülkesi Karadağ; denizi, dağları, gölleri, mağaraları, şelaleleri ve tarihi dokusunu koruyan şehirleriyle tam bir turizm ülkesi. Karadağ ismi, zamanında bu ülkeyi yöneten Venedikliler’den geliyor. İtalyanca’da monte kelimesi dağ, negro kelimesi ise siyah demek. Karadağ’ın uluslararası bilinen adı Montenegro. Karadağ’ın sahil şeridi 295 kilometre ve bunun 72 kilometrelik kısmı plajlardan oluşuyor. Başkenti Podgorica, ülkemizden uçak seferleri buraya yapılıyor. 2006 yılından beri ülkede para birimi olarak Euro kullanılıyor. Aslında ucuz bir ülke olmasına rağmen bu bizler için biraz can sıkıcı. Bir Euro’ya 1,5 litre su aldığınızda (1,5 – 2 Euro’ya satan da var) 5,37 TL ödemiş oluyorsunuz sonuçta. Karadağ, üç yıl içinde Avrupa Birliği’ne girecek. İleride vizesiz seyahat etmek mümkün olmayacağından bir an evvel gidip görmenizde yarar var. Karadağ’da mutlaka yapmanız gerekenleri, yazımızdan okuyabilirsiniz.
#KaradağAşçılıktan şefliğe uzanan yolu açan, yemek sanatının büyük ustası Paul Bocuse’ün başlattığı Bocuse d’Or Yarışması 30 yılı geride bıraktı. Ülkelerinin birincisi 20 şefin tekniklerini ve yaratıcılıklarını sergileyeceği yarışmanın Avrupa finalleri bu yıl 11-12 Haziran’da İtalya’nın Torino kentinde yapılıyor.
#Müge AkgünÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#Gezgin