Kaktüs meyvesi ilk başta kulağa ürkütücü gelse de dikenli dış kısımlarının içinde yumuşacık ve besin açısından oldukça zengin bir meyve vardır. Farklı şekillerde tüketilebilen kaktüs meyvesi ya da diğer adıyla frenk inciri nedir, nasıl yenir? İşte kaktüs meyvesi ile ilgili merak edilenler…
#Kaktüs MeyvesiEjder meyvesi, özellikle son yıllarda popüler olan bir meyve. Ülkemizde de üretilmeye başlanan ejder meyvesi, harika görüntüsünün yanı sıra lezzeti ve faydaları ile de ilgi çekiyor. Yeni tanınan bu meyve hakkında pek çok soru bulunuyor; ejder meyvesi nereden alınır, nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir? Bu soruların hepsini cevaplıyoruz.
#Ejder MeyvesiBir dönem Almanya’da ‘Beton Kralı’ olarak bilinen ATİAD eski Genel Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep Keskin, son 6-7 yıldır Türkiye’de organik çiftçilikle uğraşıyor. Alanya-Gazipaşa arasındaki arazisinde başta avokado olmak üzere diktiği 80’e yakın çeşit tropikal ürünle ilgili araştırmalarını kurumsallaştırarak bir ‘Tropikal Akademi’ kurmayı da hedefleyen Keskin, yılın 8-9 ayını arazide geçiyor. Keskin hem Almanya’dan, hem de Türkiye’den emekli. Ama onunki sıra dışı bir emeklilik. 73 yıl önce Anadolu’nun bir başka yöresinde, Uşak’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Keskin, yaşamının bu yeni dönemini yine çiftçi olarak, ama bu kez başarılarla dolu yaşamının deneyimleriyle zenginleşmiş bir tarım öncüsü, yol göstericisi olarak sürdürmeye kararlı.
#Almanya’Da ‘Beton Kralı’ Olarak Bilinen ATİAD Eski Genel Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep KeskinGeçenlerde ilk kez ‘ot ve meyve safari’si yaptım. Prens Adaları’nın tepelerinde yürürken heybemi kilolarca dağçileği, yabani pazı, yabani sarımsak ve kayakoruğuyla doldurdum. Kayakoruğunun salatasını yapabilir, turşusunu kurabilir veya yemeklerinize katabilirsiniz. Yabani sarımsaklarıysa bir tavada tereyağı ve yumurtayla buluşturmanızı öneririm. Ortaya öyle bir lezzet çıkıyor ki; eminim, kahvaltıda böyle bir şey yemediniz!
#ZeytinÜlkemizde özellikle Akdeniz kıyılarında üretilen pembe kabuğunun rengi, içinin güzelliği ve lezzeti ile dikkat çeken ejder meyvesi, saksıda yetiştirilebilen bir meyvedir. Diğer adı pitaya olan ejder meyvesi, kaktüsgiller ailesinden geliyor. Ejder meyvesi fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Ejder Meyvesi (Pitaya) Orta ve Güney Amerika kökenli bir meyve olup günümüzde hem ülkemizde hem de Akdeniz ikliminin hakim olduğu yüksekliğin ise 200 rakım olduğu yerlerde üretiliyor. Ejder meyvesi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
İstanbul'da, sinema ve film setlerinde yönetmen yardımcılığı yapan Derya Tunçay (28), manavda görüp tattığı ejder meyvesini üretmek için memleketi Aydın'ın İncirliova ilçesinde annesiyle birlikte 1,5 dönümlük sera kurdu. 7 ay önce, 7 bin fidan dikerek üretime başlayan Tunçay yaptığı işi çok sevdiğini söyledi.
#Ejder MeyvesiAntalya’nın Alanya ilçesinde üretilen ejder meyvesi, üreticelerden de yoğun talep görüyor. Bir kişinin tek başına 4-5 dönüme bakabileceğini söyleyen Alanya Hal Komisyoncuları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hilmi Sevilgen, ejder meyvesinin bakımının çok kolay olduğunu ve talebin sürekli arttığını söyledi.
#Ejder MeyvesiEge ve Doğu Akdeniz bölgelerinde kendiliğinden doğada yetişen şifa deposu dikenli inciri bir diğer adıyla Hint inciri, son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle daha fazla bilinir hale geldi. Üzerinde çok sayıda diken bulunan Hint inciri, tatlı ve suludur. Yenilebilir ancak, yerken kabuk kısmı soyulup çıkarılır. Peki, Hint incirinin faydaları neler?
#Hint İnciri NedirEjder meyvesi nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Ejder meyveleri, içerdikleri vitaminler, minareller ve lifli yapısı nedeniyle birçok faydası sayılmaktadır. Peki, ejder meyvesi nedir? Nasıl yenilir?
#Ejder Meyvesi