Güncelleme Tarihi:
Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA) - DOĞU Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin bazı kesimlerinde kendiliğinden yetişen organik dikenli incir, Adana'daki seyyar tezgahlarda yerini aldı.
Anavatanı Güney Afrika olan ve kıraç- kireçli topraklarda yetişen dikenli incir, Çukurova Bölgesi'nde büyük ilgi görüyor. Vücut direncini artırıp sindirim sistemini çalıştırdığına inanılan ve 'Hint inciri' olarak da adlandırılan kaktüs meyvesi dikenli incir, tanesi 50 kuruştan satılıyor. Üzerindeki dikenli kabuk tabakası temizlenip seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutularak satılan organik dikenli incir, her yaştan insanlarca tüketiliyor. Sağlığa yararlı olduğuna inanılan dikenli incire, başta Adana ve Mersin olmak üzere Çukurova Bölgesi'nde sıcak günlerde serinleme amacıyla büyük rağbet gösteriliyor.
SUYU DA İÇİLEBİLİYOR
Yenilmesinin yanı sıra gibi suyu da sıkılarak içilebilen kaktüs meyvesinin sağlığa yararları şöyle sıralanıyor:
"İshal ve dizanteriye karşı, sindirim sistemini rahatlatıcı ve kabızlığı giderici, kan şekeri düzenlemesi, kolesterol oranını düşürme, tok tutma ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltma gibi özelliği bulunuyor. C vitamini yönünden oldukça zengin olan dikenli incirin vücut direncini arttırıp güç ve zindelik sağladığına inanılıyor. Ayrıca aşırı kilolarından kurtulmak isteyenler için de faydalı bir besin olarak biliniyor."
FOTOĞRAFLI