Güncelleme Tarihi:
Dikenli incir, Hint inciri, Frenk inciri, Frenk yemişi adlarıyla da bilinen kaktüs meyvesi, adından da anlaşılacağı üzere özellikle sıcak ve kurak bölgelerde yetişen bir bitkinin meyvesi. Ülkemizde bu meyveyi Ege ve Akdeniz bölgelerinde İzmir, Muğla, Adana, Antalya ve Mersin illerinde bolca bulmak mümkün. Bu meyveyi daha önce yememiş olanlar güney illerine tatile gittiklerinde rastlamışlardır, seyyar arabalarda yöre halkı tarafından satılır. İçi bol çekirdekli olan kaktüs meyvesi, özellikle çok iyi bir C vitamini deposudur. Kabukları soyulduktan sonra yenebileceği gibi, suyu da içilebilir.
Taurin, vücudun doğal olarak ürettiği bir aminoasit. Çok güçlü bir antioksidan olduğu için de serbest radikalleri bastırıyor ve kas dokusunu güçlendiriyor. Ayrıca vücuttaki oksijenin daha hızlı dolaşmasına imkan vererek antrenman sırasındaki performansınızı arttırıyor." Bu özellikleriyle baktığımız zaman kaktüs meyvesi suyu antrenman öncesi ve sonrası direncinizi artırmak için tüketilebilir. Susuzluğunuzu gidermek için içtiğiniz normal suyun yerine geçer mi, henüz bununla ilgili bilimsel bir araştırma yok. Kaktüslerin çok fazla sıvı tutma özelliği olduğundan meyvesinin de içerdiği su oranı yüksek.
* Çok iyi bir antioksidandır. Özellikle göz altındaki şişkinliklere iyi gelir ve cildi güzelleştirmeye yardımcı olur.
* Sindirim sistemini düzenler. Kabızlığa iyi gelir.
* C vitamini kaynağıdır. Magnezyum içerir. Bu özellikleriyle günlük olarak tüketilebilir.
* Kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.
* Lifli bir meyve olduğundan uzun süre tokluk hissi yaratır.
* Diyet yapanlar için ideal bir besindir. Şeker hastalarının tüketmesi tavsiye edilir.
Kaktüs meyvesi nasıl yenir?
Kaktüs meyvesi, sert ve dikenli kabukları olan bir meyve. Bu sert ve dikenli kabuk soyulduktan sonra farklı şekillerde tüketilebiliyor. Meyvenin kendisini de yiyebileceğiniz gibi püre haline getirebilir, smoothie veya kokteyllere ilave edebilirsiniz. Dikenli incir şerbeti yaparak da tüketebilirsiniz. Kaktüs meyvesini çocuklar da rahatlıkla yiyebilir.