Güncelleme Tarihi:
Can ÇELİK /ADANA, (DHA) - ADANA’nın yöresel meyvelerinden olan dikenli incir bu yaz sezonunda büyük ilgi görüyor. Neredeyse her sokak başında kurulan tezgahlarda her gün binlerce dikenli incir satılıyor.
Anavatanı Güney Afrika olan ve kıraç- kireçli topraklarda yetişen küçük saksılarda kaktüs olarak yetiştirilen, doğal ortamda dev ağaçlar şeklinde büyüyen dikenli incir, Çukurova Bölgesi'nde büyük ilgi görüyor. Vücut direncini artırıp sindirim sistemini çalıştırdığına inanılan ve 'Hint inciri' olarak da adlandırılan bir çeşit kaktüs meyvesi dikenli incir, tanesi 50 kuruş-1 lira arasında satılıyor. Üzerindeki dikenli kabuk tabakası temizlenip seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutularak satılan organik dikenli incir, serinlemeye çalışan kişilerce tüketiliyor. 10 yıldır dikenli incir sattığını belirten Mahmut Akdoğan (30) bu sezon önceki yıllara göre satışların büyük oranda arttığını özellikle yaz sıcaklarında insanların dikenli incirle serinlemek istediğini belirtti. Akdoğan, her sabah balıkçılar çarşısından büyük buz kalıpları alıp dikenli incirleri soğuk bir şekilde muhafaza ettiklerini söyledi.
FOTOĞRAFLI