Güncelleme Tarihi:
Ejder meyvesi, şık pembe kabuğu, şık görüntüsü ve enfes lezzeti ile dikkat çekiyor. Tropikal bir meyve türü olan ejder meyvesini evde beslemek zor olsa da imkansız değil.
Ejder Meyvesi Fidanı Nedir?
Ejder meyvesi, kaktüsgiller familyasından gelen pembe kabuklu ve lezzetli bir meyvedir. Bu nedenle ejder meyvesini evinde beslemek isteyen kişi sayısı her geçen gün artıyor. Tropikal bir meyve olan ejder meyvesini yetiştirmek istiyorsanız ona en uygun toprak seçimi kumlu topraklardır. Bunun yerine bahçe toprağını kumlu toprakla karıştırarak da kullanabilirsiniz. Toprak drenajının iyi sağlanması gerektiği için mutlaka saksının altında fazla suyun akmasını sağlayacak delikler bulunması gerekir. Aksi takdirde fazla su, ejder meyvesinin çürümesine yol açabilir. Ejder meyvesi, iç kısmı kırmızı olan türü beyaz etli olana göre çok daha lezzetli ve daha tatlı bir aromaya sahiptir.
Ejder Meyvesi Nasıl Dikilir?
Ejder meyvesi, Orta ve Güney Amerika kökenli bir meyvedir. Ejder meyvesi, Akdeniz İklimi hakim olan ve yüksekliği maksimum 200 rakım olan bölgelerde yetiştiriliyor. Uzun ve kaktüs benzeri bir ağaca sahip olan ejder meyvesi, sıradışı ve kremamsı bir dokuya sahiptir. Ejder meyvesi, milli ve kumlu organik madde bakımından zengin olan bir toprağa ekilen çekirdekler yeterli miktarda nem ve su ile desteklendiği zaman birkaç hafta sonra kökleniyor.
Ejder Meyvesi Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir?
Ejder meyvesi, ilkbahar döneminde Şubat, Mart ve Nisan aylarında dikilmesi gereken ejder meyvesinin fidanları ise, yaz dönemine kadar, 3-5 yavru fidan verir.
Ejder Meyvesi Fidanı Bakımı Nasıl Yapılır?
Ejder meyvesi, hastalıklara dirençli bir meyvedir. Ejder meyvesi, yarı tropikal, kuru tropikal ve ortalama yağış alan her bölgelere rahatlıkla uyum sağlayabilir. Bunun için kış şartlarında seranızı ısıtmanız ya da yeraltı suyu ile ısıyı üst yüzeyde tutmanız gerekir. Yaz döneminde ise, üzerine örteceğiniz gölgelik ile aşırı sıcaktan koruyabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir?
Ejder meyvesi, genellikle her yıl ya da 1,5 yılda bir meyve verir.
Ejder Meyvesi Fidanı Yetiştirme Püf Noktaları
Ejder meyvesi, tropikal iklim bitkisi olduğu için kumlu topraklarda yetiştirildiği zaman daha çok verim alınabilir. Aynı zamanda saksıda yetiştirilecekse saksının altı fazla suyun dışarı atılması ve meyveyi çürütmemesi için delik olması gerekir. Ejder meyvesi çiçek açtıktan 30 gün sonra meyve verir.
Ejder Meyvesinin Fidanı Ortalama Fiyatları Ne Kadar?
Ejder meyvesi fidanının ortalama fiyatları, 20 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Ejder Meyvesi Fidanı Çeşitleri Var mıdır?
Ejder meyvesi fidanının kırmızı ve beyaz ejder meyvesi olmak üzere 2 çeşidi vardır. Ejder meyvesinin dışı pembe kabukludur. Meyvenin içi ise, yumuşak kremamsı bir yapıya sahiptir ve kiviye benzeyen siyah tohumları vardır.
Ejder Meyvesi Fidanı Nasıl Çoğaltılır?
Ejder meyvesi, tohumdan yetişebileceği gibi çelikleme yöntemi ile de çoğaltılabilir.
Ejder Fidanı Ne Zaman Budanır?
Ejder meyvesinin fidanları büyümeden başlangıç aşamasında budanır. Meyve dalları sürekli budanarak dalların olgunlaşarak meyve vermesi sağlanır. Ağacın gelişimi için düzenli budama yapmak çok önemlidir.
Ejder Meyvesi Fidanı Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalıdır?
Ejder meyvesi, iki uzunlamasına sıranın arasında 3 metre ve iki direk arası ise, 2 metre mesafe olması gerekir.