Daha önce içilebilir besleyici bir kahvaltı denediniz mi? “İçilebilir, besleyici bir kahvaltı nasıl hazırlanır?” sorusunun cevabını aradık ve bir tanesi elmalı yulaflı, biri zencefilli limonlu, biri de muzlu çikolatalı enfes içecekler hazırladık! Üstelik en güzel kahvaltı tarifleri arasında yerini alacak bu enfes içeceklerle hem güne enerji dolu başlayacak hem de pratik bir kahvaltının pozitif mutluluğunu yaşayacaksınız! Nasıl yapıldığını merak etmeye başladıysanız, işte Rüzgar Sünbül ile Lezizz Mutfağı’nda sizler için hazırladığımız birbirinden lezzetli, damakta iz bırakan tarifler...
#SmoothieBebeklerin beslenme şekline çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle besin değeri yüksek olan gıdalar tüketilir. 11 Aylık bebeğe verilecek gıdalar da doğru belirlenmelidir. 11 aylık bebeğe kahvaltı olarak ne verilir ve yedirilir? 11 aylık bebeğe kahvaltı yaptırılır mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#11 Aylık BebekYumurta, uzun süre tok tutması ile kilo vermek isteyenlerin, kilosunu korumak isteyenlerin, spor yapanların ve hatta herkesin tercih ettiği harika bir besin. Sıklıkla tüketilen yumurtayı farklı tariflerle deneyebilirsiniz. Bugün size en sevdiğimiz yumurtalı tariflerden birini vereceğiz. Karşınızda Meksika usulü omlet!
#Meksika Usulü OmletTürkiye’nin en iyi kadın oyuncularından. Şehrazat, Feride, Azize... Ekranda birçok önemli karaktere can verdi. Şimdi mesleğe başladığı yılları düşününce “23 yaşında bu mesleğe girdiğimde şoka girdim, hakikaten çok şaşırdım” diyor. Eşi oyuncu Halit Ergenç’le ülkenin rüya çiftlerinden biri olarak görülüyorlar. Bergüzar Korel senaryosunu ilk okuduğunda elinden bırakamadığını söylediği; Kanal D’de yayımlanan ‘Annem Ankara’ dizisiyle karşımızda. Zuhal karakteriyle bizi 90’lara ışınlıyor, kendisi o yılları şöyle hatırlıyor: “Aklıma Nişantaşı’ndaki sobalı evimiz ve Halıfleksli odam geliyor. Jenerikteki gibi mavi bir teybimiz vardı ve en net aklıma gelen şey Nilüfer ve şarkıları.” Korel’le buluşuyor; hayatını, projelerini, anneliği ve evliliğini konuşuyoruz.
#Bergüzar KorelRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞKahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan kahvaltılık soslar, lezzetiyle herkesi cezbetmektedir. Evde kolaylıkla hazırlanabileceğiniz bu soslara şef Rüzgar Sünbül’ün özel tarifleriyle Lezizz’den ulaşabilirsiniz. Türk mutfağında vazgeçilmez bir öğün olan kahvaltılar için hazırlayacağınız özel soslarla, sofranızı çok daha özel ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki kahvaltılık sos nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? İşte kahvaltılık sosun malzemeleri ve hazırlanışı...
#Kahvaltılık SosPastacılıkta gram, ml gibi ölçüler çok önemlidir ama kekler hele de meyveli kekler doğaçlamaya, bardak-kaşık ölçüsüne hatta göz kararına bile uyumludur. Atıştırmalık ya da sabah bir bardak sütle hızlı bir kahvaltı olabilen keklerin sonbahara en yakışanı meyveli kek tarifleri hazırladım.
#KekOkullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme ÇantasıKütahya, porselen üzerine oluşmuş bir sanatsal kültüre sahiptir. Bunun yanı sıra kültürel miras değeri taşımakta olan değerlere sahiptir. Geçmişten gelen çini üretimin yanı sıra meşhur yemekleri de bölgesel kültür içinde bulundurmaktadır. Yemeklerinin içerikleri olarak etli yemekler ve hamur işinden oluşan yemekler bulunur. Kütahya’nın meşhur yemekleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Kütahya YemekleriTürkiye bir tarım ülkesi... Bu değerli toprakları işleyip ülke ekonomisine katkı sağlayan milyonlarca üreticimiz var. Ama tarımla uğraşan nüfus giderek yaşlanıyor. Yaş ortalaması 50’lerin üzerinde. Genç nüfus tarımdan uzaklaşıyor. Tabii çok da umutsuz olmamak gerekiyor. Çünkü son dönemde yönünü toprağa, tarıma dönen gençlerimiz de var. Çok da güzel hikayelere imza atıyor ve akranlarına rol model oluyorlar. Turizmle anılan Bodrum’da tarımsal alanda katma değer yaratan gençlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Cahide İmre, Hasancan Açık, Fatih Sevmez, Hüray Önal ve Huri Can bunlardan sadece birkaçı. İşte bu sayıda üreten isimlerin hikayelerini sizlerle paylaşacağız. Yeni girişimlere ilham olması dileğiyle...
#1Yarın bizim evin şefi, 12 yaşındaki kızım Bilge olacak. Çok küçük yaştan beri özel günler için bize elleriyle kartlar hazırlar. Ama artık sürpriz sofralar kuracak yaşa geldi. Bu hafta ‘Evinin Şefi’ köşemi ona bırakıyorum... Yarın kutlanacak Babalar Günü’nden yola çıkan Bilge, yemekli kutlamaları neden sevdiğini ve babasının en beğendiği tarifleri yazdı.
#Babalar GünüLondra Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 6’ncı kez katıldığı Londra El Sanatları Haftası’nda (LCW), geleneksel sanat atölyelerinin yanı sıra Türkiye’nin gastronomi şehirlerinin başında gelen Hatay, Malatya ve Gaziantep mutfaklarından deprem yararına düzenlediği atölyeleriyle yer aldı.
#AVRUPADAN HABERKahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#PeynirKilerimizin her daim demirbaşı baklagiller protein bakımından zengin olmalarının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali de barındırıyor. Kış aylarında daha sık tüketmeye başladığımız çorbaları baklagillerle çeşitlendirerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Hem lezzet katıyor hem de uzun süre tok tutuyor.
#BaklagilTelefonun hayatımızın her evresinde bulunduğu bu günlerde, turizmin ve gastronominin bundan etkilenmemesi mümkün mü? Hele ki, bilmediğimiz bir şehre gittiğimizde ilk işimiz internette popüler adresleri aramak olurken. Nereyi gezmeliyiz? Nerede yemek yemeliyiz? Sorularının cevaplarını arıyor, şehir trafiğine takılmadan gastronomi ve turizm rotalarını takip etmeye çalışıyoruz.
#BursaYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriSucuk tarifi gerekli malzemeler ile beraber evde kolaylıkla hazırlanıyor. Kurban Bayramı'yla beraber evde sucuk tarifi için araştırmalar yoğunlaşırken, özellikle en hanımları pratik ve kolay tarifleri tercih ediyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan sucuk, yumurta ve ekmekle tüketildiği zaman büyük küçük herkesin damağında unutulmaz lezzet bırakıyor. Sizler de kolay evde sucuk yapımı tarifi öğrenmek istiyorsanız malzeme listesi ve hazırlanışına göz atabilirsiniz. Peki, evde sucuk nasıl yapılır? İşte, detaylar.
#Evde Sucuk"Hafta sonu kahvaltısında ne olmazsa olmaz?" diye ne zaman sorsak çoğunlukla yumurta cevabını alıyoruz. Hal böyle olunca hafta sonu kahvaltıları için özel yumurta tarifleri hazırlamadan edemiyoruz. Görüntüsüyle lezzetiyle kahvaltı keyfinizi uçuracak yumurta tarifleri derledik, bir göz atmaz mısınız?
#Sahurda Ne Pişirsem