Kabak yaz aylarında en bol olan sebzelerin başında geliyor. Yapısı büyük oranda sudan oluşan, bu nedenle kalorisi de oldukça düşük olan kabakla dolmadan mücvere çeşit çeşit yemekler yapabilir, yaz sofralarınızı farklı lezzetlerle donatabilirsiniz. "Peki bunu nasıl yapacağım?" diye soruyorsanız, işte enfes kabaklı tarifler....
#Sebze Yemeği TarifleriKabak yaz aylarında en bol olan sebzelerin başında geliyor. Yapısı büyük oranda sudan oluşan, bu nedenle kalorisi de oldukça düşük olan kabakla dolmadan mücvere çeşit çeşit yemekler yapabilir, yaz sofralarınızı farklı lezzetlerle donatabilirsiniz. "Peki bunu nasıl yapacağım?" diye soruyorsanız, işte enfes kabaklı tarifler....
#Sebze Yemeği TarifleriSu altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
Yemek eleştirileri, tarifler ve gastronomi araştırmalarıyla tanınan Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas (Lezzet Atlası), dünyanın en iyi 50 tatlısını listeledi. Listeye Türkiye’den fıstıklı sarma, fırın sütlaç, baklava, Gaziantep baklavası ve Kahramanmaraş dondurması dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’de tatlıların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz tatlılar tavsiye ettiler hem de bu şehirlerde görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular.
#SeyahatÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeYılbaşı menüsü içerisinde yer alan olmazsa olmaz lezzetlerden yılbaşı hindisi tarifi 2023 yılına girerken de en çok merak edilenlerden oldu. Yılbaşı dolması yaparken iç pilavı ve etin yumuşaklığı oldukça önemlidir. Aynı zamanda ete zarar vermeden iç pilavı doldurmak da ayrıca maharet gerektirir. Peki, yılbaşı hindisi nasıl pişirilir, nasıl yapılır? İşte, 2023 yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#Yeşillik‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıHenüz mutfakta acemiyseniz ve becerilerinize pek fazla güvenmiyorsanız, somon pişirmek gözünüzde büyüyebilir. Aslında somon, en kolay pişen balık türlerinden biridir. Sadece kendinize en uygun yöntemi bulmanız gerekir. İşte içlerinden size hitap edeni seçebileceğiniz 4 pişirme önerisi…
#SomonZeytinyağlı kabak çiçeği dolması, Ege mutfağının en lezzetli tarifleri arasında yer alıyor. Kabak çiçeklerinin içi çıkartılarak hazırlanan bu lezzet, sofralarımızda meze olarak da tüketiliyor. Özellikle mevsiminde toplanan taze çiçeklerden hazırlanan taze çiçek dolması, misafir sofraları için en ideal tariflerden. Kabak çiçeği dolması hazırlanışını merak ediyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, kabak çiçeği dolması nasıl yapılır ve pişirilir?
#Kabak Çiçeği Dolması Nasıl PişerAçık olduğu dönemlerde, en iyisini Varan Otobüs firması yapardı. Yaşı 40-50 civarı Ankaralılar, Varan’ın Söğütözü tesislerinde talaş böreği yemeye gidildiğini, ben de talaş böreğinin verdiği hazzı yeniden duyumsamak için o günlere gitmek gerektiğini biliyorum.
#Aziz DevrimciSon zamanların trend konusu olan ‘sağlıklı’ beslenmekte en çok konuşulan konulardan bir tanesi ‘kahvaltıda ne yemeliyiz’. Kahvaltıda doğru besinler tercih edildiğinde günün geri kalanında daha zinde olma ihtimaliniz artar. Dahası algılarınız açık olur bu sayede insanlarla iletişiminiz de kolaylaşır. Çoğu insan yoğun bir iş hayatına sahip olduğu için tüketimi daha hızlı olan besinleri tercih ediyor, bunun nedeni ise kimsenin saatlerce yemek hazırlamak istememesi. Eğer sabah kahvaltı hazırlamak için yeterli vaktiniz yoksa, granola sizin için ideal bir seçenek olabilir.
#DiyetDünya gastronomisinin tepesinde şu sıralar ciddi bir kriz yaşanıyor. Medyatik şefler farklılık yaratmak için bazen ilginç gözüken, Instagram’da iyi duran ama garip işler yapıyorlar. Marsilya’da üç Michelin yıldızlı Le Petit Nice lokantasının şefi Passedat da bu tuzağa düşmüş.
#Le Petit NiceBaklavaların bazılarının fruktoz şekeriyle yapıldığını biliyor musunuz? Baklavanın içine şekerden daha ucuz olan fruktoz koyarak maliyeti düşürüyorlar. Üstüne de tereyağı “aromasını” basıyorlar. Sonuç olarak kan şekeriniz yükseliyor, insülin üretiminiz patlıyor ve karaciğeriniz yağlanıyor...
#Kelebek