İtalyan Mutfağı Haftası, İtalyan şair Dante’nin yaşadığı dönemde var olan tariflerin yer aldığı dünyaca ünlü “Libro dello Cocina” adlı tarif kitabından ilham alınmış menü ile kutladı. İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği tarafından Casa d’Italia’da düzenlenen organizasyonda ünlü İtalyan Şef Claudio Chinali ile tanışma fırsatı da buldum.
#İtalyan Mutfağı HaftasıEataly’nin şefi Claudio Chinali ile bir araya gelip hem sohbet ettik hem de yemek yaptık. Ünlü şef, önümüzdeki ay Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği’nin düzenlediği proje kapsamında İtalya’nın en ünlü gazetecilerine Türk yemekleri öğretecek. İşte sohbetimizin detayları...
#LondraAvrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Anneler Günü ile 9 Mayıs Avrupa Günü’nü CerModern’de gerçekleştirilen etkinlikle birleştirdi. Etkinlik kapsamında dün çocuklar için eğlenceler düzenlendi. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte bugün Avrupalı şefler, sırlarını Ankaralı annelerle paylaşacak.
#Avrupa Günü2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞHer yıl kasım ayının 3’üncü haftası tüm dünyada aynı anda İtalyan Mutfağı Haftası olarak kutlanıyor. Bizde de 13 Kasım’da başlayacak etkinlikler vesilesiyle Eataly’nin baş şefi Claudio Chinali ile buluştuk. Chinali’yle genelde pizza, makarna ve tiramisudan ileri gitmeyen İtalyan mutfağı algımızı ve bunu nasıl değiştirebileceğimizi konuştuk...
#İtalyan Mutfağı Haftasıİster havalı bir sunumla göz kamaştıran bir ana yemek olsun, ister ne pişireceğimize karar veremediğimiz anların mütevazı kurtarıcısı... Makarnayı en az İtalyanlar kadar sevdiğimiz kesin. 25 Ekim Dünya Makarna Günü vesilesiyle jürimize İstanbul’da makarnayı en iyi pişiren, hamuru ve lezzetiyle öne çıkmayı başaran favori adreslerini sorduk.
#Dünya Makarna GünüEataly’nin içinde açılan Terrazza Italia’nın başında tanınmış şef Claudio Chinali var. Malzeme seçimindeki özeni her tabakta hissettiren mekânda, kuzey İtalya klasiği makarnalardan çayla marine edilen kuzu kola özgün lezzetler pişiriliyor.
#İtalyaHepimizin bildiği gibi ülkemize gelen turist sayısındaki düşüşle turizm ve yeme-içme sektörü darboğazda. Ancak her şeye karşın yeni yatırımlar da devam ediyor. Türkiye’nin yaşanan zor günlerin ardından yeniden cazibe merkezi olacağına inanan iki grup tarafından kentin iki farklı noktasında, beş yıldızlı oteller açıldı.
#Müge Akgün