Güncelleme Tarihi:
ALANINDA UZMAN İSİMLERDEN EĞİTİMLER
Yemek, toplumları yakından tanımamızı sağlayan en önemli öğelerden. Son zamanlarda yemek-kültür ilişkisine yönelik ilgiyse 5 Ekim-23 Kasım arasında düzenlenecek ‘Türkiye’de Hıristiyan ve Yahudi Sofraları’ adlı atölyeye vesile olmuş. Bu atölyede Rum, Yahudi, Ermeni ve Süryani sofra kültürleri mercek altına alınacak, Levantenler ve Rum Ortodoksların mutfakları da konuşulacak. Bahsi geçen toplulukların günlük yaşam pratikleri; bayramların, perhizlerin, cenazelerin ve düğünlerin etrafında şekillenen sofra kültürleri tanıtılacak. Profesyonel şeflik eğitimi de almış sosyal bilimci Dr. Anna Maria Beylunioğlu yöneticiliğinde, bir haftası hariç çevrimiçi gerçekleştirilecek atölyeye Ingrid Braggiotti, Levon Bağış, Muzaffer İris, Sibel Cuniman Pinto, Silva Özyerli, Sula Bozis, Yasmina Lokmanoğlu ve Zafer Yenal gibi alanında uzman isimler katılacak. Program ve katılım formu için www.yesayansalonu.com adresine göz atabilirsiniz.
PARMESAN SUYUNDA MAKARNA, DOMATES ÇORBASI, EKMEK TATLISI...
Odağına sürdürülebilirliği alan markalardan Zorlu Grubu ‘Akıllı Hayat 2030’ vizyonu kapsamında geçen hafta ‘Eco Love Fest’in ikincisini gerçekleşti. Zorlu Center’daki festivalde, atölye ve söyleşiler düzenlendi. Eataly İstanbul Yönetici Şefi Claudio Chinali ise ‘Sıfır Atık Menüsü’ hazırladı. Menüde İtalyanların artan ekmekleri değerlendirdiği ‘pappa al pomodoro’ (Toskana usulü ekmekli domates çorbası), Passatelli in Brodo di Parmigiano (passatelli makarna) ve pane burro e marmellata (ekmek tatlısı) da vardı. Bu tatlıda ekmekler sıfır atık yöntemiyle üretilen marmelatlar ve dondurma eşliğinde sunuldu. Şef Chinali passatelli içinse “Ekmek ve parmesanla bir makarna hamuru hazırlayıp onu parmesan kabuğu suyunda servis ettik. İtalya’da parmesan kabuğunu kimse atmaz, değerlendirir. Aroması çok kuvvetli olduğu için biz de onu et suyu yerine değerlendirdik” dedi. Parmesan kabuğu suyu için peynir kabukları, su, tuz ve karabiberle haşlanıyor.