Paylaş
“Hatırlarsınız, Happily Ever After’daydım” dedi Meryem Uzerli gibi kırık ama akıcı, sempatik Türkçe’siyle.
Aslen Napolili ama uzun süredir bizden biri, yani İstanbullu olan Claudio, Terrazza’daki yemekleri şu ana fikirden yola çıkarak hazırladığını söylüyor:
“Masaya gelen her tabak, topraktan başlayıp incelikle ve emekle örülen upuzun bir zincirin nihai halkası”.
Şef Chinali’nin üzerinde durduğu bir başka şey de, İtalyan geleneğiyle hazırladığı günlük ev yemeklerinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden topladığı yerel malzemeyi kullanması.
Bu yüzden bir makarnayı sunarken, “İçindeki şu ürün Antakya’dan geldi” diyor heyecanla.
Peki Zorlu Center’daki Eataly içine konuşlanan Terrazza nasıl bir ambiyansa sahip?
Sade, sıcak, samimi bir havası var diyebilirim.
Özellikle herkes terasında oturmak isteyecektir.
Retro barda paella geceleri
Bodrum Gündoğan’daki Sail Loft adlı bara gecenin bir vakti uğramışlığınız ve o an sahnede kim varsa müzikle beraber coşmuşluğunuz varsa, en az mekanın kendisi kadar mekan sahibi Arda Önen’in de müdavimi olmuşsunuz demektir.
Çünkü Arda kasıntı mekan sahiplerinden değildir. Geceye karışır, eğlenir ve eğlendirir.
Bu nedenle müdavimler Bodrum’dan sonra Arda’nın Nişantaşı’ndaki Retro Society’sine de akmaya devam etti.
İlk başta Sail Loft’un bir devamı gibiydi Retro Society.
Plaktan müzik yapıyor oluşu alametifarikasıydı.
Son bir aydır ise “gastro bar”a doğru evrildi mekan.
Bu başarılı geçişte Şef Yılmaz Öztürk’ün danışmanlığı kadar mutfak ekibinin başındaki şef Kubilay Şimşek’in de payı büyük.
Son olarak Retro yeni bir gastronomi atak daha yapıp salı ve çarşambaları paella gecesi düzenlemeye başladı.
Paella malum; deniz mahsulü, safranı, pirinci bol bir İspanyol yemeği.
Valencia bölgesinin simgelerinden.
Çarşamba günü paella gecesini tamamlayan ise DJ Yakuza’nın yine plaktan çaldığı disko müzikler oldu. Eski bir 70’ler dizisinin mahalle barında gibiydim o gece.
Gayet iyi geldi.
After Sunset
Şehirde bazı mekanlar vardır.
Oralar ya turistler ya da kurumsallara, yani iş yemeği yapanlara emanettir.
Sunset de benim için biraz öyle...
Uzun bir aradan sonra hafta içi gittim Sunset’e.
Daha doğrusu bar kısmına, yani After Sunset’e.
Fahrettin Aykut’un tasarladığı bar ve aydınlatması gerçekten güzeldir After Sunset’in.
Eskiden menüsü yan taraftaki ana restoranın menüsünden ayrıydı, şimdi hepsini birleştirmişler.
After Sunset’in sorumlusu ise genç bir işletmeci artık, Baran Tınaz.
Onu da La Boom’dan tanıyor gece hayatı müdavimleri...
Sunset’in kapısından girerken dikkat çekici bir şey var.
O da koridordaki termal kamera.
İnsanların ateşini ölçmek için konulmuş. Covid sebebiyle.
Ama artık ateşi çıkmadan da Covid geçiren hayli fazla olduğuna göre termal kameranın da bir geçerliliği kalmadı aslında.
Paylaş