Güncelleme Tarihi:
1) TABAKLARI BAŞYAPIT
Fauna, Ataşehir
Ebru Erke’ye göre el açması makarnaları birer başyapıt. Defne E. Tüysüzoğlu “Sahibi ve şefi İbrahim Tuna’nın Karayaka kuzu gerdan ragu’lu makarnasını deneyin. Kemik suyuyla pişiriyor” diyor. Murat Bozok’a göre bir klasik... Rezervasyon gerekiyor. (0545) 572 11 30
2) TECRÜBE VE ÖZEN
Eataly, Levazım
Ebru Erke’ye göre taze makarna dendiğinde akla gelen ilk adreslerden. Gamze Cizreli “Şef Claudio Chinali’nin tecrübesi ve özeniyle İtalyan makarnanın keyfine de varıyorsunuz” diyor. Defne E. Tüysüzoğlu, Terrazza İtalia kısmındaki limonlu ravioli’yi (210 lira) öneriyor. (0212) 336 66 00
3) EN ESKİLERDEN
Da Mario, Etiler
İstanbul’un ilk İtalyan restoranı. Gamze Cizreli “Makarna denince Da Mario’yu anmadan olmaz. Trüfü en iyi kullananlar arasında bence birinci sırada” diyor. Patlıcanlı rigatoni (255 lira), acılı penne (220 lira) gibi çeşitler de var. Çağdaş Ertuna kuşkonmaz ve trüflü linguine’sini öneriyor. (0212) 265 51 85
4) AL DENTE PİŞİYOR
Paper Moon, Etiler
Akmerkez’deki restoran, İstanbul’un klasiklerinden. Murat Bozok “Makarna konusunda çok başarılı” diyor. Ebru Erberdi
“Kum midyeli (vongole) spagettisini çok beğeniyorum. Dişe gelir kıvamda (al dente) pişiriyorlar. Sosunun kıvamı çok yerinde. Aynı şekilde bottargayla da yapıyorlar. Savaş Özbey’e göre lazanyası (380 lira) başarılı. (0212) 282 16 16
5) MANTARLI RAVİOLİ’Yİ TADIN
Morini, Levazım
Zorlu AVM’deki restoranda makarnalar el yapımı. Savaş Özbey spagetti bolonezini öneriyor. Yabani mantar ve ricotta dolgulu ravioli, deniz mahsullü ve domates soslu gibi çeşitler de var. Fiyatlar 190-350 lira aralığında. (0212) 353 67 67
6) SPAGETTİ BOLONEZİ ÖZEL
Stefano, Kuruçeşme
Ebru Erke “29 gün dinlendirilmiş et ve farklı domates çeşitlerinden oluşan sosla yapılan el yapımı spagetti bolonez (245 lira) şahane. Istranca’dan gelen porçini mantarıyla hazırladıkları tagliatelle de nefis” diyor. (0530) 106 29 29
7) TAZE TRÜFLÜ, TEREYAĞLI…
Casa Lavanda, Şile
Aynı adlı butik otelin bünyesinde hizmet veriyorlar. Cenk Akkaya “Şef Emre Şen’in el yapımı makarnaları çok başarılı” diyor. Şen, Alba’da önemli isimlerle çalışmış. Taze trüf ve tereyağlı tagliolini (545 lira) öne çıkıyor. (0216) 736 56 40
8) ŞEFİ TOSKANALI
Antica Locanda, Arnavutköy
Gamze Cizreli “Yemekleri, servisi, ambiyansı harika. Toskanalı şef Gian Carlo Talerico’nun el yapımı ravioli’leri başarılı. Toskana’nın yumurtasız makarnasını da deniz ürünlü hazırlıyor. Favorim siyah trüf ezmeli tagliolini (280 lira)” diyor. (0533) 597 94 45
9) KAKAOLU HAMURDAN...
Aida Vino e Cucina, Kadıköy
Defne E. Tüysüzoğlu “Aşçısı Valentino Salvi, Roma usulü bir pöç yemeğinden pappardelle sosu yapıyor. Hem makarna hamuruna hem de bu sosa kakao katıyor. Tavşanlı ravioli (180 lira), dana ragu’lu fettuccine gibi çeşitler de sunuyor” diyor. (0544) 851 51 51
10) GLÜTENSİZİ DE VAR
Lucca, Bebek
Çağdaş Ertuna “Yıllara meydan okuyor. Porçini mantarlı tagliatelle, deniz mahsullü linguine, taze trüfle hazırlanan tagliarini, ördekli pappardelle (225 lira) çok seviliyor” diyor. Makarnalar glütensiz olarak da hazırlanıyor. (0212) 257 12 55