Avrupa Günü’nde Anneler etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Günü’nde Anneler etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 16:12

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Anneler Günü ile 9 Mayıs Avrupa Günü’nü CerModern’de gerçekleştirilen etkinlikle birleştirdi. Etkinlik kapsamında dün çocuklar için eğlenceler düzenlendi. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte bugün Avrupalı şefler, sırlarını Ankaralı annelerle paylaşacak.

Haberin Devamı

Bu yıl 9 Mayıs Avrupa Günü’nü, Anneler Günü ile birleştiren Avrupa Birliği (AB), Başkent’te de renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Başkent’te gerçekleştirilen etkinlikte anneler ve çocukları dün CernModern’de bir araya geldi. Etkinliklere katılan çocuklar bilim otobüsü, oyun köşesi, sergiler ve masallarla dolu eğlenceli bir gün geçirdi, farklı ülkelerce hazırlanmış animasyon filmlerini izleme fırsatı buldu. AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Basın Enformasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Andreea Schmidt, “Bu atmosferden çok mutluyuz. Bugünü Türk katılımcılarla kutlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

ANNELER İÇİN MUTFAK ATÖLYESİ

Devam eden etkinlikler kapsamında bugün saat 16.00’da bir viyola, bir akustik bas ve bir gitar sanatçısından oluşan Jetlag Allstars da Ankaralılarla buluşacak. Anneler için iki özel mutfak atölyesinde farklı Avrupa yemekleri yapılacak. Önce Hollandalı şef Wilco Van Herpen makarna salatalarında leziz farklar yaratmanın sırlarını anlatacak. Ünlü İtalyan şef Claudio Chinali de Avrupa lezzetlerinden oluşan yemeklerin püf noktalarını paylaşacak.

Haberin Devamı

9 MAYIS AVRUPA GÜNÜ

AVRUPA Günü, AB’nin kurucularından Robert Schuman’ın 1950’de yaptığı ve Avrupa ülkelerini tek bir çatı altında bir araya getirme vizyonunu ortaya koyduğu Deklarasyon’un yıldönümü. Her yıl tüm AB üyesi ve aday ülkelerde 9 Mayıs Avrupa Günü olarak kutlanıyor. Türkiye’de de her yıl AB Türkiye Delegasyonu’nun öncülüğünde artan etkinliklerle kutlamalarda yerini alıyor. Avrupa mesajlarını oluşturmak amacıyla AB Delegasyonu tarafından oluşturulan Lokum isimli karakter de çocukların ilgisini çekti. Çocuklar Lokum ile oyunlar oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!