Paylaş
Hint asıllı Amerikalı tasarımcı ve aktör Waris Ahluwalia, Istanbul’74 tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali’nin son gününde çay servisi yaptı.
Ahluwalia, House of Waris markası altında yarattığı “House of Waris Tea Lab” çayını İstanbul’da ilk kez Pera Palace Hotel Jumeirah’ta tanıttı.
Pera Palace’ın sos şefi Orhan Demirok ile Türkiye’ye özel karışımlar yaratan oyuncu, Himalayalar’ın eteklerinden toplanan çok özel çay yaprakları ile hazırlanan çaylarını misafirlere sundu.
İtalyan işi
İstanbul’un en popüler yeme-içme adreslerinde “executive chef” unvanıyla hizmet veren mutfağın İtalyan patronları, yarın gece Eataly’de bir araya geliyor. Eataly İstanbul’dan Claudio Chinali, Divan İstanbul’dan Giancarlo Gottardo, Papermoon ve Zio Pino Alaçatı’dan Giuseppe Pressani, Mövenpick Hotel Istanbul’dan Giovanni Terracciano ve Four Season Bosphorus Istanbul’dan Sebastiano Spivieri’nin ortak hazırladığı “İtalyan İşi” mönüsü, misafirlere İtalyan hazzını yaşatmayı hedefliyor.
Yiyoruz içiyoruz geziyoruz
Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&Spa, yaz sezonu boyunca düzenlenecek “Dünya Mutfakları Günleri”nin ilk etkinliğini geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi. Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem’in katılımıyla başlayan etkinlikte iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri hem tatil yaptı hem de Belçika mutfağından lezzetlerini tattı. Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&Spa Genel Müdürü Hakan Alpay ile şef Bülent Yıldız, dünya mutfak kültürlerini misafirlerine tanıtmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Belçika’dan İstanbul’a lezzet transferi
Belçika’daki Benelüx Restoran, Türkiye’de şube açtı. Restoranın ilk şubesi, İstanbul’un popüler alışveriş merkezlerinden Trump AVM’de hizmete girdi. Kadir-Mehtap Yücelbaş çiftinin ev sahipliği yaptığı açılışta Belçika soslarıyla servis edilen lezzetler konuklardan tam not aldı.
Paylaş