İZMİR'de, Prof. Dr. Alper Şener, havaların ısınmasıyla 'yaz ishali' ya da 'turist ishali' olarak adlandırılan rahatsızlıklarda artış olabileceğini belirterek, "Rus ya da İtalyan salatası gibi mayonezli gıdalar, kumpir ve midyeler, hızlı tüketilmesi gereken besinlerdir. Isı dereceleri arttıkça bakterinin üreme potansiyeli fazladır. Bu gıdalara dikkat etmek gerekir" dedi.
#İzmirCenevizliler döneminden kalma bir avluda, otele dönüştürülmüş eski bir Fransız okulunun içinde hizmet veriyor Il Cortile Ristorante Pizzeria... İtalya’nın kuzeybatısındaki Ligurya’nın sevilen yemeklerinden dolgulu makarna ‘pansotti’... Patates, füme et ve aromatik otlarla doldurulmuş bir çeşit lahana sarması ‘preti e frati’... Tüm bu lezzetler tam bizim damak tadımıza göre...
#Il Cortile Ristorante PizzeriaGeride bıraktığımız sene içinde çok sayıda olağanüstü yemek yedim. ‘En iyisi şu’ demek imkânsız gibi. Ben de farklı bir yöntem izledim. Gözümü kapattım ve farklı kategorilerde belleğime kazınmış yemekleri düşünüp aklıma ilk gelenleri kaydettim. Sonuçları sizinle paylaşmak istiyorum...
#2017İspanya’nın gittiğim her bölgesi beni ayrı etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde bu kez yolum Endülüs bölgesinin başkenti ve en büyük şehri olan Sevilla’ya düştü. Mayıs ayında gittiğim Granada’ya bayılmıştım. Sevilla’da ise resmen büyülendim. Şehrin Arap esintili mimarisi, tarihi, sıcak insanları ve mutfağı beni kendine hayran bıraktı. İşte size Sevilla lezzet rehberi…
#SevillaBoğaz’da klasik formatın dışına çıkıp Akdeniz mutfağından esinlenen ve kendi yorumunu katan mekânlar bulmak güzel. Rumelihisarı’ndaki ‘Kiss The Frog’ doğru yolda yürüyor ama mönüyü biraz kısaltmaları ve malzemeye göre değişen günlük spesiyaliteler çıkarmaları bu sevimli mekânın potansiyelini daha iyi ortaya çıkarır.
#Kiss The FrogBodrum tıpkı Çeşme gibi, sadece bir tatil ve eğlence yeri değil, aynı zamanda bir lezzet merkezi. Sadece Bodrum’da yiyebileceğiniz, yöreye özgü yemekleri nerede bulabilirsiniz? En lezzetlisi hangisi? Uzun yıllardır Bodrum’da yaşayan, Bodrum’u çok iyi bilen jüri üyelerimize bu soruları yönelttik.
Üç kız arkadaş, Suriye’ye gitmeye karar verdiğimizde çevreden aldığımız tepki kısa ve net oldu: "Neden?" Tura katılmadan, elimizde sadece "Lonely Planet", sırtımızda 15 kiloluk çantalarla yola çıkmamız tuhaf karşılandı. Çünkü, yurtdışında gezi denince güneydoğu komşumuz hiç akla gelmiyor. Oysa Suriye, kapalı çarşıları, kaleleri, daracık sokakları, müthiş lezzetli yemekleri ve naneli limonatasıyla keşfedilmeyi bekleyen bambaşka bir dünya.
Önce ABD’de başladı, sonra Avrupa’ya sıçradı. Son bir yıldır da Türkiye’de. Chef’s Table deniliyor. Türkçesi, Şefin Masası. Nedir şefin masası derseniz, cevabı şöyle: Büyük otel ve restoranlarda Executive Chef olarak tanımlanan başaşçılar, mutfaklarında size özel yemek yapıyorlar. Mutfakta en fazla 10 kişilik bir masa hazırlanıyor ve masanın karşısına geçen büyük şef, servisini de kendisi yapıyor. Siz ve şef baş başa. Ödenecek para mı? Tabii ki, restoran kısmındakinin kat kat fazlası.