Uzun ve sağlıklı bir hayat yaşamayı kim istemez? Son yıllarda bu alanda çok ciddi araştırmalar yürütülüyor, bilim insanları bir asırdan fazla yaşamanın sırlarını keşfetmek için çalışma üstüne çalışma yapıyor. O araştırmacılardan biri, 100 yıldan fazla yaşamanın sırrına dair emin konuşuyor.
#Uzun Yaşamın SırlarıRol aldığı diziler sayesinde ünü ülke sınırlarını aşıyor. Yeteneği kadar fiziğiyle de ilgi görüyor, “‘Gel bir akşam yemek yiyelim, karşılığında ne istersin’ diye mesajlar alıyorum” diyor. Furkan Palalı ile buluştuk; İtalya’ya açılma hikâyesini, karın kaslarının sırrını, oyuncu Ezgi Eyüboğlu’yla ilişkisini ve jeoloji mühendisliğinden oyunculuğa geçişini konuştuk: “Kız arkadaşım beni terk etti, beni bu yola iten de o oldu.”
#Furkan Palalıİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#LezzetGastronomide sürdürülebilirlik denince akla hemen atıksız ilkesi gelebilir ama bu aslında aynı kalitede ürün devamlılığının sağlanması anlamına da geliyor. Yani üreticinin ürününe sahip çıkması gerekiyor. Peki, üretici ürününe ne zaman sahip çıkar? Yaptığı işin kıymeti bilindiği, ürününü satıp para kazanabildiği zaman. Tıpkı İtalya örneğinde olduğu gibi...
#Ebru ErkeAkdeniz’in en güzel kıyılarına sahip Fethiye, son yıllarda mutfak konusunda da atılım içinde. İklimin ve denizin getirdiği bereketin sofralara yansımasındaysa kadınlar önemli bir rol üstlenmiş durumda. Madem bu hafta Fethiye’deyiz, ben de sizlere Fethiye’de yaptıkları işlere bayıldığım üç girişimci kadından bahsedeceğim...
#Hürriyetİki yıl önce yoğunlukla İngiliz, Alman ve Hollandalı turist ağırlayan Fethiye, pandeminin ardından lüks standart arayışı olan, beğeni çıtası daha yüksek yerli turistler için de iyi bir alternatif haline geldi. Yurtdışına gidemeyince çoğumuz yıllardır ihmal ettiğimiz cennet yerleri tekrar keşfe çıktık. Doğrusu Fethiye’nin beni bu kadar şaşırtmasını beklemiyordum.
#HürriyetBulletproof yani kurşungeçirmez kahveyi profesyonel sporcuların yanı sıra artık pek çok amatör sporcunun da elinde görüyoruz. Dave Asprey’nin Tibet’te bir dağın tepesinde aklına gelen bu fikir, şimdi uzun süre performans göstermek isteyenlerin elinden düşmüyor.
#Kurşungeçirmez KahveWashington Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu Beslenme ve Halk Sağlığı Merkezi Direktörü epidemiyoloji uzmanı Prof. Dr. Adam Drewnowski, “Akdeniz diyetleri içinde en iyisi Türkiye’nin” dedi. Prof. Dr. Drewnowski, obezitenin artık fakir ülke ve insanlarının sorunu olmaya başladığına dikkat çekti.
#Akdeniz DiyetiAçlık hissi, karışık ve çok sayıda duygunun kesişme noktası. Ve ne yazık ki (çoğu zaman farkında bile olmadan) midemizi değil beynimizi doyurmak, bedensel değil ruhsal açlığımızı gidermek için yeriz. Peki, bu ikisini ayırmanın, açlığımızın “fiziksel mi, duygusal mı” olduğunu anlamanın bir yolu yok mu? Var! Buyurun...
#Sağlıklı BeslenmeBu akşam, saat gece yarısını vurduğunda, bugüne kadar hayalini hep başka şekilde kurduğunuz bir Leonardo DaVinci ile tanışacaksınız. Batman Begins ve devamında The Dark Knight, The Dark Knight Rises gibi dev yapımların yazarı David S. Goyer’ın yeni dizisi Da Vinci’s Demons, Amerika yayınından bir gün sonra FX ekranlarında. Bu dev prodüksiyonun dünya prömiyeri Da Vinci’nin memleketi Floransa’da yapıldı. Da Vinci’s Demons ile birlikte yıldızı parlayacak olan genç aktör Tom Riley’a, aşığı Lucrezia Donati rolünde Laura Haddock eşlik ediyor. İlerleyen bölümlerde karşımıza çıkacak “sadık eş” Clarissa Orsini’yi ise Lara Pulver canlandırıyor.
“Yalan Dünya” ikinci sezonu bugün açıyor. Dizinin Tülay’ı İrem Sak, Emir’i Sarp Apak ve Nurhayat’ı Gupse Özay ile sette buluştuk, biraz konuştuk. Benden söylemesi; enerjileri sert, çok sert, hatta Emir tabiriyle Ivana Sert! Yeni yayın döneminde de “Yalan Dünya” fırtınası estirmeleri, haliyle kaçınılmaz!
Yıllardır zayıflamanın yolunu mu arıyorsunuz? Her türlü diyeti denedim bir türlü dikiş tutturamadım mı diyorsunuz? Evde pişirdiğiniz börekler aile fertlerine ‘parmaklarını yedirecek’ kadar nefis mi? Ailecek televizyon karşısında tabak tabak meyve yemeye bayılır mısınız? Pilav, ekmek, patates üstüne söyle harika bir revaniye de ‘hayır’ diyemiyor musunuz? Çocuğunuz yemekten sonra kocaman bir çikolata yemezse huzursuz mu oluyor? Bu sorulara cevabınız evetse, aman dikkat! Hem siz, hem eşiniz, hem de çocuklarınız büyük risk altındasınız!