işlenmiş gıda haberleri sayfasında işlenmiş gıda hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1417 işlenmiş gıda haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Harvard Üniversitesi’nde işlenmiş gıdalar uzmanı olan Dr. W. Taylor Kimberly, aşırı işlenmiş gıdaları daha detaylı inceledikten ve bunların beyni nasıl etkilediğini gördükten sonra kendi beslenme biçimini de değiştirdi. Dr. Kimberly, Business Insider’a daha sağlıklı bir beyin ve bağırsak için yapılabilecek 3 basit değişikliği anlattı.
#Bağırsak SağlığıUltra işlenmiş gıdaların sağlıksız olduğunu artık hepimiz biliyoruz ama tüketmeye devam ediyoruz. Uzmanlar bu gıdaların tam 32 hastalığa neden olduğunu söylüyor ve sigara gibi muamele görmesi gerektiği konusunda çağrıda bulunuyor. uzmanlar bisküvi, kek vb. gıdaların sigara gibi sağlıksız görülmesi ve kısıtlama getirilmesi gerektiği konusunda çağrısında bulunuyor. Yapılan büyük bir çalışma bu gıdaların tüketimini kanser ve kalp hastalıkları da dahil olmak üzere 32 hastalıkla ilişkilendiriyor.
#SağlıkTaze gıdaların bir yolla değişikliğe uğraması sonucunda ortaya çıkan ürünlere işlenmiş gıdalar aşı veriliyor. Bu tanım sadece marketlerde satılan hazır gıda ürünlerini değil, aynı zamanda evlerde pişirilen yemekleri, yapılan reçelleri, turşuları da kapsıyor. İşlenmiş gıda nedir, işlenmiş gıdalar nelerdir ve hangileridir sizler için derledik.
#İşlenmiş Gıdaİngiltere'de yapılan bir araştırma, şekerlemelere karşı çok dikkatli olunması gerektiğini ortaya koydu. İngiltere'ye ABD'den ithal edilen 4 bin ürünün içerisinde, farklı çeşitlerdeki gıda boyalarının bulunduğu tespit edildi. Uzmanlar uyarıda bulunurken, tespit edilen gıda boyalarının DNA bozulmasına, hormonal dengesizliğe hatta kansere yol açabildiği belirtildi.
#İngiltereYapay zeka destekli program AIRE sayesinde, kalp hastalarının ölüm riskinin önceden tahmin edilebileceği ifade edildi. Programın, doktorların yerini alması için değil, “insanüstü” bir şey yaratmak için geliştirildiği belirtildi. Programın, 2025'in ortalarından itibaren İngiltere'deki iki sağlık kuruluşunda kullanılması planlanıyor.
#Kalp KriziBeslenme uzmanı Kayla Daniels, erişim kolaylığı nedeniyle çok sık tüketilen aşırı işlenmiş 9 gıda ürününe karşı uyardı. Hazır erişteden diyet kolaya kadar uyarılarda bulunan Daniels, bu gıdaların kolon kanseri, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve hatta organ yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.
#Uzmanİnme genelde ileri yaştaki yetişkinleri etkileyen bir durum olarak görülse de gençler arasındaki yaygınlığı gittikçe artıyor. Son dönemin en gözde beslenme uzmanlarından Dr. Tim Spector biri de henüz genç denebilecek yaşta yüksek tansiyon sonucu inme yaşadı. Spector tansiyonunu düşürmek için uyguladığı iki basit ama etkili stratejiyi anlattı.
#SağlıkSoya sütü, inek sütü yerine sağlık açısından büyük bir avantaj sağlayabilir! Toronto Üniversitesi’nin kapsamlı araştırması, soya sütü tüketiminin kan basıncını düşürdüğünü ve inflamasyon seviyelerini azalttığını ortaya koydu. Çalışma, soya sütünün ultra işlenmiş gıdalardan sayılmasının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki soya sütü nasıl böyle bir fayda sağlıyor? İşte detaylar...
#SağlıkSağlıklı bir yaşamın sırrı mutlu bağırsaklarda gizli. Çünkü bağırsaklarımız vücudumuzun ikinci beyni! Bağırsak iyiliğimiz için sağlıklı bakterileri arttıracak ve çeşitliliği destekleyecek 6 adımlık bir yol haritası hazırladım. Yerken damağınızı hoş tutacak ve sindiriminize iyi gelecek üç de tarif ekledim.
#BağırsakÇocukluktan itibaren hep kilolarıyla sorun yaşamış, zorbalığa uğramıştı. Bu durum ergenlik yıllarında sağlıksız bir takıntıya dönüştü, yetişkinlikte de devam etti. Pandeminin etkisiyle durum iyice kontrolden çıktı. Ancak Maria, iki basit değişiklikle bu döngüyü kırdı ve geçtiğimiz 2 yılda 72 kilo verdi. Peki bunu nasıl yaptı?
#SağlıkGünde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal KanserAşırı işlenmiş gıdalar son dönemde sık sık sağlığa olan zararlarıyla gündeme geliyor. Peki bu yiyecekler neden adeta bağımlılık yapıyor? Daha da önemlisi bunları yemeyi bıraktığımızda vücudumuzda neler yaşanıyor? Kariyerinin önemli bir kısmında bu yiyecekleri üreten şirketlerle çalışan ancak katıldığı bir podcast yayınından sonra aşırı işlenmiş gıdaları hayatından tamamen çıkaran uzman anlattı.
#SağlıkTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, yakın döneme ilişkin göstergelerin yurt içi talebin, halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte, yavaşladığını teyit ettiği belirtilerek, daha yakın döneme ilişkin göstergelerle birlikte tüketim göstergelerine bir bütün olarak bakıldığında, talebin Enflasyon Raporunda öngörülen ölçüde yavaşlamıyor olabileceği ifade edildi.
#TCMBHarvard Üniversitesi’nde işlenmiş gıdalar uzmanı olan Dr. W. Taylor Kimberly, aşırı işlenmiş gıdaları daha detaylı inceledikten ve bunların beyni nasıl etkilediğini gördükten sonra kendi beslenme biçimini de değiştirdi. Dr. Kimberly, Business Insider’a daha sağlıklı bir beyin ve bağırsak için yapılabilecek 3 basit değişikliği anlattı.
#Bağırsak SağlığıGünde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Bilim insanları, tıbbi olarak 50 yaşın altındaki yetişkinleri vuran hastalık olarak tanımlanan gizemli erken başlangıçlı kanser 'salgınının' nedenini saptamak için çabalıyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal KanserDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa genelinde her yıl üç milyona yakın insanın alkol, fosil yakıt, tütün ve çok fazla işlenmiş gıda olmak üzere dört kurumsal ürün tüketiminden dolayı hayatını kaybettiğini açıkladı.
#AVRUPAAşırı işlenmiş yiyecekler sağlık alanında son dönemin en tartışılan konuları arasına girdi. Bu konuda yapılan güncel bir araştırma da çok can sıkıcı sonuçlar ortaya koydu.
#Aşırı İşlenmiş YiyeceklerAşırı işlenmiş gıdalar son dönemde gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan 30 yıllık bir araştırma da bu gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkileri üzerine çarpıcı veriler içeriyor.
#Aşırı İşlenmiş GıdaÇağın vebası metabolik hastalıklar, her yıl dünyanın yüz binlerce kişinin ölümüne yol açıyor. Ancak bu hastalıklardan korunmak aslında oldukça kolay. Hafta içi yayımlanan bir araştırma da bu konuda çok çarpıcı veriler ortaya koydu.
#BeslenmeMERKEZ Bankası (TCMB) 3 Mayıs’ta yayınlanan nisan ayı enflasyon verilerinin ardından aylık fiyat gelişmeleri ile ilgili raporunu yayımladı. TÜİK’e göre, tüketici fiyatları nisan ayında yüzde 3.18 oranında yükselmiş, yıllık enflasyon 1.30 puan artışla yüzde 69.80 olarak gerçekleşmişti.
#MERKEZ Bankası“Parmak çıtlatmak eklemlerinize zarar verir, kolajen takviyeleri ile eklemler güçlendirilir, menopoz döneminde mutlaka eklem ağrısı çekilir, soğuk hava romatizmayı tetikler…” Eklemlerimiz ile ilgili böyle cümleleri duyuyoruz ama hangisi doğru hangisi gerçek pek sorgulamıyoruz. İşte eklemlerimizle ilgili bildiğimiz 8 hurafe ve bilim ışığındaki gerçekler…
#SağlıkUltra işlenmiş gıdaların sağlıksız olduğunu artık hepimiz biliyoruz ama tüketmeye devam ediyoruz. Uzmanlar bu gıdaların tam 32 hastalığa neden olduğunu söylüyor ve sigara gibi muamele görmesi gerektiği konusunda çağrıda bulunuyor. uzmanlar bisküvi, kek vb. gıdaların sigara gibi sağlıksız görülmesi ve kısıtlama getirilmesi gerektiği konusunda çağrısında bulunuyor. Yapılan büyük bir çalışma bu gıdaların tüketimini kanser ve kalp hastalıkları da dahil olmak üzere 32 hastalıkla ilişkilendiriyor.
#Sağlık