15'inci yüzyılda Avrupa'dan doğuya giden deniz yollarının arayışıyla başlayan coğrafi keşiflerin hedefi, 19'uncu yüzyılda Kuzey Kutbu olmuştu. Kutup bölgesinde Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu'nu birbirine bağlayan bir geçit arayan kâşifler, defalarca bölgeye seferler düzenledi. Bu seferlerin en gizemlisi ise maalesef keşiflerle değil sahne olduğu korkunç olaylarla ünlenecekti...
#John FranklinYediğimiz sebze ve meyvelerde bulunan vitaminler sağlığın olmazsa olmazı. Peki bu vitaminler nasıl ve kim tarafından keşfedildi? Bu mikroskobik maddelere bu isimler neden verildi? İşte her gün tükettiğimiz o besin maddelerinin az bilinen tarihi...
#VitaminlerPortekizli kaşif Macellan'ın İspanya adına çıktığı seferde Dünya'nın etrafını dönüp yeniden başladığı noktaya varmasıyla hem tarih hem de coğrafya kitapları değişti. Sefer boyunca çok kan döküldü, tüyler ürperten çok şey yaşandı. Biz de denizcilerin İspanya'ya dönüşünün 500'üncü yıldönümünde 3 yıl süren o yolculuğun perde arkasına baktık
#Ferdinand Macellanİskorbüt, diyetinizde en az 3 ay boyunca yeterli Askorbik asit olmamasından kaynaklanır. Bu hastalık ölümcül sonuçlara kadar ilerleyebilir. Askorbik asitin vücudunuz için önemini kavramalı ve eksiklik durumunda önlem almalısınız. Peki, nedir bu Askorbik asit? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Askorbik Asit Nedir?Dünyanın çeşitli bölgelerinde binlerce yıldır genellikle kendiliğinden yetişen, çalımsı ve dikenli bir bitki olan kapari, son zamanlarda farklı türdeki ürünleriyle sofraları süslemeyi başladı. Vatandaşlar daha önce duymadıkları bu bitki hakkında bilgi almak istiyor. Peki, kapari nedir? Kaparinin faydaları neler?
#Kapari Nedir?Ülkemizde pek çok bölgede yetişen ama Türk mutfak kültüründe çok fazla yer bulmayan bir bitki olan kaparinin ne olduğu ve faydaları son dönemlerde merak edilmeye başlandı. Basında yer alan haberler ya da televizyon programlarında bu bitkiyi gören vatandaşlar, kapari hakkında bilgi edinmek için araştırma yapıyor. Peki, kapari nedir? Kaparinin faydaları neler?
#Kapari Nedir?İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı oldukça etkili olduğu bilinen turna yemişi, vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Anavatanı ABD olan bu şifalı bitki hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, söz konusu bitkiyi internette araştırıyor. Yenebilen bir meyve, jöle ve meyve suyu kaynağı olan turna yemişi aynı zamanda çok şifalı bir bitki olarak adlandırılıyor. Peki turna yemişi nedir? Turna yemişinin faydaları neler?
#Turna YemişiAğızdaki yerleşik bakteri florasının, çeşitli durumlara bağlı olarak hastalık yapabilme yeteneği kazanmasından kaynaklanır ağız nezlesi. Her yaşta görülebileceği gibi, özellikle iyi beslenmeyen çocuklarda, diş çıkaran bebeklerde ve kızamık, kızıl, suçiçeği, kızamıkçık gibi döküntülü hastalıklar sırasında ortaya çıkar.