İş yemekleri için mekân bulmak oldukça zordur. Konuşabileceğiniz kadar sakin, uzun zaman geçirebileceğiniz kadar konforlu ve güzel yemek yiyebileceğiniz kadar da iddialı bir menüye sahip olsun istersiniz. Çünkü işinizin yürümesi için bu üç gerekliliğin yerine gelmesi şarttır. İşte bu gibi bir ihtiyaç durumunda imdada yetişen, iş dünyasının çok sevdiği mekânlar…
#İş YemeğiFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatYıl 2012, henüz Radikal kapanmamış, farklı gazetelerden bir grup yazar Hüsnü Özyeğin’in davetiyle Özyeğin Üniversitesi’nde açılan Le Cordon Bleu’de, okulun master şeflerinin bizim için düzenlediği ‘workshop’a katılıp sos yaparak sembolik diplomalarımızı almış ve muhteşem bir yemek yemiştik.
#Müge Akgün‘Yaşamak için Anadolu Yakası, eğlenmek için Avrupa Yakası’ klişesi hükmünü kaybetmek üzere... Eğlence hayatında Kadıköy merkezin yükselişinin ardından son dönemde Bağdat Caddesi ve çevresinde art arda açılan canlı müzik mekânları, yeni nesil meyhaneler ve DJ’li barlar bu yakanın sakinlerinin ‘yürüyerek’ sıkı bir eğlenceye ulaşmasını sağlıyor.
#İstanbulBabalar Günü yaklaşıyor, hediye telaşı da şimdiden başladı. Bu yıl "Ne hediye alacağım?" diye düşünmek yerine birlikte unutulmayacak zamanlar geçireceğiniz bir gün planlamanız onları oldukça mutlu edecektir. Biz de uzmanlarımıza "Babalarla birlikte keşfedilebilecek rotalar nereler?" diye sorduk, harika öneriler ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...
#RotaÜlkemizin yaşadığı büyük deprem felaketini ufak ufak sarmaya başlamışken Ramazan’ın son gününde bir nebze olsun enerjimizi yenileyecek bayram tatili geldi çattı. Her yıl büyük bir heyecan ve coşkuyla geçirdiğimiz Ot Festivali’ni bu sene içimiz buruk karşılıyoruz. Büyük güçlükler ve felaketlerin ardından bu yıl sezon Alaçatı Ot Festivali itibariyle açılacak gibi gözüküyor.
#1Dışarıda yaptığımız serpme kahvaltılarda yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda. Sofralara onlarca tabak geliyor ama çoğu yiyemediğimiz için çöpe gidiyor. Mekanlar ne düşünüyor? Müşteriler buna nasıl bakıyor? Serpme kahvaltıları mercek altına aldık
#Serpme Kahvaltı1975’te otobüsle Londra’ya gelen Sofra restoranlarının kurucusu Şef Hüseyin Özer, bugün Kraliçe Elizabeth’e yemek yapmış ilk ve tek Türk şef olarak İngiltere’de Türk gastronomi elçiliğini aynı heyecanla sürdürüyor. İşte hayatı belgesel olarak sinemalarda gösterime hazırlanan şefle sohbetimizden anekdotlar...
#Roman AbramoviçEvden çalışmayı geçici bir süreç olarak gördük; günü geçirmeye odaklandık. Yemek masasında çalıştık, misafir odasında toplantı yaptık, öğle yemeğini bilgisayar başında yedik. Ama artık pek çok sektör için ev ve ofis arasındaki hibrit düzen kalıcı... Yani bu durumun gereklerini ertelemekten vazgeçmemiz lazım. Uzmanlar tavsiyelerini sıraladı: Evde kendinize bir ofis kurun, ergonomik bir sandalye alın, elektrik ya da internet kesintisine karşı hazırlıklarınızı yapın, öğle aralarında sosyalleşmeye çalışın, yemekleri önden planlayın, trafikten kazandığınız zamanı işe değil, hobilerinize ayırın.
#Evden Çalışma“Hayat bir gündür, o da bugündür” sözünü benimsemiş bir insan olarak geçen hafta sonu aniden gelen bir daveti fırsat bilerek sadece üç gün için Mikonos’un yolunu tuttum. Gündemden ve gözlerden uzak geçen birkaç gün boyunca yerlisinden dinlediğim kadarıyla sizin için öneriler de hazırladım. Umarım bu yazı, kendinize ayıracağınız anlara ilham olur.
#SeyahatDünyaca ünlü rüzgâr sörfü plajları, masmavi denizi, çok konuşulan eğlence mekânları, ünlü simalara rastlayacağınız daracık sokakları, mavi panjurlu, begonvillerle süslü tarihi taş evleri ve şirin bir köy havasıyla Çeşme, Türkiye’nin St. Tropez’si unvanını sonuna kadar hak ediyor. Sokakları kısmen tenhalaşan ve en güzel zamanları başlayan Çeşme’nin meşhur kahvaltıcılarından bu yılın trendi otel-evlere aradığınız her şey burada.
#ÇeşmeÜsküdar Üniversitesi Sosyoloji Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleyman önderliğinde ‘Kapalıçarşı Esnafının Dünden Bugüne Kültür ve Turizme Katkılarının Sosyolojik Tahlili’ üzerine Avrasya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nihan Kalkandeler’in de aktif görev aldığı bir araştırma yapıldı.
#Yazar1 Mart itibariyle ‘kontrollü normalleşme’ kapsamında, kafe ve restoranlar açıldı, mekanlar müşterilerini ağırlamaya başladı. Peki, bu yeni normal bize ne getirecek? Bir mekana gittiğimizde bizi hangi riskler bekliyor?
#KafeŞüphesiz her ülkenin, her bölgenin kendine ait, yılların birikimiyle oluşmuş sokak lezzetleri kültürü vardır. Kokoreç, midye, döner, nohut pilav bizimkilerden birkaçı. Gelin görün ki son araştırma yine akılları baştan aldı. Birçok üründe tifoya neden olan bakteriler tespit edildi. İyi de sokaktakinin lezzeti de bir başka! “Öyleyse nereden yiyeceğiz? Nelere dikkat edeceğiz?” Cevabını sokak lezzetlerinin ‘ustaları’ verdi.
#Yazar1996’da Londra’ya yerleştiğimde pek cazip olmayan bölge bugün fiyakalı restoranlar, mağazalar, büyük harcamalarla fabrikadan günlük yaşam alanına dönüştürülmüş mekânlar, ışıltılı ofislerle dolu. Kentin en etkileyici şehir efsanelerine de tanık olacağınız bu ‘tekinsiz’ semtine hoş geldiniz.
#King’S CrossHürriyet yeme-içme yazarı Vedat Milor, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Takipçilerin yorumlarıyla zaman zaman çileden çıkardığı Milor’a hem “Sosyal medyanın onu nasıl delirttiğini” hem de Türk mutfağını sordum. Geçtiğimiz yıllarda 20 günlük süt kuzusu yediği için çok eleştirilen Milor, hayvanseverleri mutlu edecek bir açıklama da yaptı: “Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim.”
#Vedat MilorHürriyet yeme-içme yazarı Vedat Milor, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Takipçilerin yorumlarıyla zaman zaman çileden çıkardığı Milor’a hem “Sosyal medyanın onu nasıl delirttiğini” hem de Türk mutfağını sordum. Geçtiğimiz yıllarda 20 günlük süt kuzusu yediği için çok eleştirilen Milor, hayvanseverleri mutlu edecek bir açıklama da yaptı: “Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim.”
#Vedat MilorFrank Adrian Barron, bir Cakeboy. Çocukluğunda annesiyle birlikte pastalar yaparak tüm incelikleri öğrenmiş, sonra sanat ile iç içe olmuş ve bir anda kendisini Paris'te bulmuş. Bir yıl kalır ülkeme tekrar geri dönerim dediği Paris yolculuğu beş yıllık bir Parizyen hayatına dönüşmüş. Gelin yükselen Instagram fenomenlerinden biri olma yolunda ilerleyen Cakeboy'un hayatını ve Paris'teki lezzet duraklarını birlikte öğrenelim…
#FransaFETÖ’nün en güçlü destekçi ailelerinden Nakıboğlu'nun firari üyeleri Osman Nakıboğlu ve oğlu Bahaeddin Nakıboğlu, Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde lüks yaşam sürüyor. Nakıboğlu ailesinin birçok üyesi Türkiye’de tutuklu yargılanırken, Amerika’ya kaçan firari FETÖ’cülerin San Mateo kentinde yaşadıkları Pasifik Okyanusu yakınındaki kanal manzaralı lüks konutları ve kullandıkları son model Mercedes arabaları AA objektiflerine yansıdı.
#FETÖ