Yaşlanmayı durdurduğu ya da yavaşlattığı iddia edilen ürün ve tedavilere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak geçen hafta, bu konuya 'takıntılı' olmasıyla tanınan teknoloji milyarderi Bryan Johnson'ın Instagram'da paylaştığı bir yöntem gündem oldu. Peki normal koşullarda hayatı tehdit eden bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan bu yöntem yaşlanmayı durdurabilir mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkAdam Stanaway, 2016 yılında bir sabah uyandığında bir şeylerin yolunda gitmediğini hemen anladı. Birdenbire mavi, yeşil veya kırmızının tonlarını ayırt edemediğini fark etti. Belli renkleri görememe durumunun zamanla körlüğe kadar gideceğinden ise habersizdi…
#Wolfram Benzeri SendromFilmlerinde, sahnede, sosyal medyada ve ekranda izleyicileri güldürüyor, bunu yaparken bir yandan da düşündürüyor. Sosyal medyada videoları milyonlarca izlenen Giray Altınok’la buluşuyoruz; hayatını, mizah yolculuğunu konuşuyoruz: “İlk işim çekilene kadar 3-4 bin sayfa skeç, dizi, film yazmışımdır. Umudumu kaybettiğim zamanlar oldu. Bir dil okulunda gece bekçiliği için işe başvurdum.”
#Giray AltınokBundan tam 51 yıl önce dünya oldukça tartışmalı bir kavramla tanıştı: Stockholm Sendromu. Rehinelerin kendilerini rehin alanlarla kurdukları yakın bağı ifade eden bu kavram hem çok destek gördü hem de ağır eleştirilerin hedefi oldu. Peki bu olgu neden Stockholm Sendromu adını aldı? Stockholm'de ne yaşandı?
#Stockholm SendromuBu yıl Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda dünyanın dört bir yanından binlerce sporcu madalya için mücadele etti. Bazıları madalyalarıyla evine döndü bazıları da umutlarını gelecek sefere erteledi.
#Celine Dion38 yıl boyunca size kendinizi ‘anormal’ hissettiren bir ortamda yaşadığınızı düşünün... Kimi zaman kabalıkla, kimi zaman da patavatsızlıkla suçlandığınızı. Üç dil bildiğiniz halde başarısız olarak nitelendirildiğinizi. AVM’lere giremediğinizi, hamile kadınlardan korktuğunuzu… Ve tüm bu ‘tuhaflıklar’ın bir açıklamasının bulunamadığını. 38 yaşında otizm tanısı alan Burçak Akdeniz hayat öyküsünü anlattı.
#OtizmGünde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Bilim insanları, tıbbi olarak 50 yaşın altındaki yetişkinleri vuran hastalık olarak tanımlanan gizemli erken başlangıçlı kanser 'salgınının' nedenini saptamak için çabalıyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal KanserSarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakDoktorları 34 yıldır kronik ağrı ve yorgunluğunun sebebinin ‘kafasının içinde’ olduğunu söylediler. Fakat gerçek bambaşkaydı: Phillippa Lee’yi tekerlekli sandalyeye mahkûm eden genetik bir rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı.
#İrritabl Bağırsak SendromuSon dönemde internet sitelerinde ve sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan, herkesin öneminden bahsettiği bir hormon var. Seviyelerinin yüksekliği ya da düşüklüğüyle ilgili pek çok şey söyleniyor. Peki halk dilinde "stres hormonu" olarak bilinen kortizol, vücudumuzda ne işe yarıyor? Kortizol düzeylerindeki değişimler günlük hayatımızda nasıl karşılıklar buluyor?
#KortizolTam 34 yıl boyunca sayısız semptom yaşayan, kronik ağrılar ve yorgunlukla mücadele eden kadına doktorlar her seferinde sorunun 'kafasında' olduğu söyledi. Semptomlar o kadar şiddetlendi ki bir gün bacakları onu taşıyamaz hale geldi. En sonunda bir nöroloji hastanesine sevk edilen kadına çok sayıda testin ardından tedavisi olmayan bir hastalık teşhisi kondu.
#Kalıtsal Spastik ParaplejiTwitter’ı satın alıp adını X olarak değiştiren ve uzun yıllardır yapay zekâ ve uzay hamleleriyle gündemden düşmeyen milyarder iş insanı ve girişimci Elon Musk bu kez de özel hayatıyla gündemde. Bugüne kadar farklı ilişkilerinden toplamda 10 çocuk sahibi olan Musk’ın herkesten sakladığı ikiz bebekleri ilk kez fotoğraflandı.
#ELON MuskOm, elektrik direncinin kısaltması olan Ohm kelimesinin yerine kullanılır. Eski Türkçede ise Om, kemiklerin ucu manasına gelir. Om ile başlayan ve günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bazıları şunlardır: 1- Omuz 2- Omurga 3- Omurilik 4- Omuzdaş. Sonu om ile biten kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimACTH (adrenokortikotropik hormon) Vücutta oldukça önemli işlevleri olan hormonların en önemlilerindendir. Hipofiz bezi tarafından salgılanıyor. Biyolojik stres açısından çok önemli olan bu hormonların yeterince salgılandığını öğrenmek için ACTH testi yaptırabilirsiniz. İşte ACTH testi ile ilgili tüm detaylar…
#ACTHGösteri dünyasının kimsenin gözünün yaşına bakmayan oldukça katı kuralları var. Bunların başında da özellikle kadın yıldızların bedenleriyle ilgili olanlar geliyor. Her daim çok zayıf ve çok güzel görünme baskısı altında yaşayan sayısız oyuncu ve şarkıcı bu yüzden büyük buhranlar geçirebiliyor.
#Bebe RexhaAra ara televizyonda izlediğiniz ya da gazetelerde okuduğunuz ‘çöp ev’ haberlerinin ardında gerçekte ne var hiç merak ettiniz mi? Dünya genelinde sanıldığından daha yaygın olan istifçilik, ciddi bir ruhsal bozukluk olarak kabul ediliyor. Peki insanlar neden eski ya da yeni fark etmeksizin sayısız eşya biriktiriyor? Eşyaları nedeniyle evleri kullanılmayacak noktaya gelen kişiler neden bundan vazgeçemiyor?
#Çöp EvAra ara televizyonda izlediğiniz ya da gazetelerde okuduğunuz ‘çöp ev’ haberlerinin ardında gerçekte ne var hiç merak ettiniz mi? Dünya genelinde sanıldığından daha yaygın olan istifçilik, ciddi bir ruhsal bozukluk olarak kabul ediliyor. Peki insanlar neden eski ya da yeni fark etmeksizin sayısız eşya biriktiriyor? Eşyaları nedeniyle evleri kullanılmayacak noktaya gelen kişiler neden bundan vazgeçemiyor? Ülkemizden ve dünyadan örneklerle istifçilik hakkında bilinmeyenleri mercek altına aldık...
#İstifçilikTrabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, futbol takımı Nenad Bjelica önderliğinde yeni sezona hazırlanırken kendisini ve hedeflerini Hürriyet'e verdiği röportajda anlattı.
#TrabzonsporGalatasaray'da geride bıraktığımız sezonun en büyük yıldızlarından olan Icardi konusunda belirsizlik devam ediyor. Son yıllarda şampiyon takımlarda yaşanan ayrılıklar ve ertesi sezonki performanslar, Icardi transferini de daha kritik hale getiriyor. Peki golcülerini kaybeden şampiyonlarda neler yaşandı?
#TransferGölcük depreminde, enkaz altından 14 saat sonra yaralı olarak kurtarılan Dr. Yavuz Aslan, şimdi, Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi’nde, enkazdan çıkarılan depremzedeler kollarını bacaklarını kaybetmesin diye gece gündüz çalışıyor.
#GölcükOyuncu, sunucu ve iyi bir kulağınız varsa mutlaka fark etmişsinizdir, çok önemli bir reklam seslendirmecisi... Cem Davran’la 12 yaşında başlayan oyunculuk hayatını, diğer oyuncuları ve komedyenleri konuştuk. Konu elbette yakın zaman önce kaybettiği annesine ve ağlamaya da geldi: “Hele bir de yanında bunu sırtlayabilecek biri varsa çok şık bir şeydir ağlamak. Sen ağlarken yanında kim varsa bir yanıyla çocukluğuna tanıklık eder, süperdir...”
#Cem DavranOyuncu, sunucu ve iyi bir kulağınız varsa mutlaka fark etmişsinizdir, çok önemli bir reklam seslendirmecisi... Cem Davran’la 12 yaşında başlayan oyunculuk hayatını, diğer oyuncuları ve komedyenleri konuştuk. Konu elbette yakın zaman önce kaybettiği annesine ve ağlamaya da geldi: “Hele bir de yanında bunu sırtlayabilecek biri varsa çok şık bir şeydir ağlamak. Sen ağlarken yanında kim varsa bir yanıyla çocukluğuna tanıklık eder, süperdir...”
#Cem Davran