Türkiye bir tarım ülkesi... Bu değerli toprakları işleyip ülke ekonomisine katkı sağlayan milyonlarca üreticimiz var. Ama tarımla uğraşan nüfus giderek yaşlanıyor. Yaş ortalaması 50’lerin üzerinde. Genç nüfus tarımdan uzaklaşıyor. Tabii çok da umutsuz olmamak gerekiyor. Çünkü son dönemde yönünü toprağa, tarıma dönen gençlerimiz de var. Çok da güzel hikayelere imza atıyor ve akranlarına rol model oluyorlar. Turizmle anılan Bodrum’da tarımsal alanda katma değer yaratan gençlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Cahide İmre, Hasancan Açık, Fatih Sevmez, Hüray Önal ve Huri Can bunlardan sadece birkaçı. İşte bu sayıda üreten isimlerin hikayelerini sizlerle paylaşacağız. Yeni girişimlere ilham olması dileğiyle...
#1Aslan burcu erkeği, cömert olmasıyla bilinir. Yer aldığı ortamda cömert ve eğlenceli davranışlar sergileyen aslan burcu erkeği, elini cebine atmaktan hiç kaçınmaz. Aslan burcu erkeğinin fiziksel ve temel özellikleri, olumlu ve olumsuz yanları, iş, aşk ve cinsel hayatı hakkında bilgiler..
#Aslan Burcu ErkeğiBelgeselci Burak Doğansoysal 24 ay sürecek ‘Anadolu Kadim Doğa’ belgeseli çekimlerinin ilk çeyreğini özetleyen bir videoyu sosyal medyada yayımladı. Sadece 6 aylık çekimler bile yapılan işin etkileyiciliğinin kanıtı gibiydi. Burak Doğansoysal’la konuştuk; Anadolu doğasının sakladığı güzellikleri, onları korumanın ve kollamanın yollarını anlattı ve en önemlisi, ekosistemimizin geleceğinden umutlu olduğunu söyledi...
#HürriyetAsgari ücret 2. toplantısı, ilk toplantının tamamlanmasının ardından merak edilmeye başlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde toplanan asgari ücret ilk toplantısında Zehra Zümrüt Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Peki, asgari ücret 2. toplantı ne zaman yapılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Asgari Ücret ToplantısıElon Musk’ın son marifeti, Neuralink adlı şirketinin bir ürünü olan beyin çipi! Geçen cuma beynine çip takılan bir domuz basının karşısına çıkarıldı. Musk, yeni oyuncağının hastalıklar üzerindeki etkisini parlatırken bunun bilimkurguvari bir geleceğin ilk adımı olabileceği de konuşuluyor.
#YazarMilli Eğitim Bakanlığı’nın liseye geçişte uygulamayı planladığı yeni sistemin değerlendirildiği Eğitim Reformu Girişimi (ERG) raporuna göre, sistem tartışmaları nedeniyle eğitimde nitelik göz ardı ediliyor. Katılımcılık sadece görüş vermek olarak algılanıyor. 20 yılda beş farklı sistem ve 10 bakana rağmen temel sorunlar çözülemiyor.
#ERGÖnemli turizm yatırımlarını hayata geçiren Bilgili Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, “Türkiye aleyhine çok ciddi bir kampanya var, Türkiye’nin karşı atak yapması için tam zamanı. Bizim kaybettiğimiz Avrupalı turistler Yunanistan’a gidiyor. Üstelik Türkler de... Yunanistan sayemizde krizden çıkıyor. Türkler Yunanistan’ı ihya etti” dedi.
#Serdar BilgiliHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 9’uncu oturumu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) gerçekleşti. Rektör Adem Şahin, üniversitenin çevresine yaptığı katkıyla ilgili “Bölgeye de değer katan marka haline geldik” dedi.
#AnkademiAvrupa Eğitim Araştırmaları Derneği (EEREA) Başkanı Lief Moos, Türkiye’de ortaöğretime geçişte kullanılacak yeni düzenlemeyi değerlendirdi. Öğretmenlerin eğitimin en önemli aktörü olduğunu anlatan Moos, “Lise ve üniversitelere girişte tek sınav doğru bir uygulama değil. Ancak bir yılda 12 sınav ise sizi sadece sınavlara çalışan birisi yapar” dedi.
#Sınav