haberleri sayfasında hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 41 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Santa Maria Kilisesi’ne yapılan saldırının iddianamesinde çarpıcı detaylara yer verildi. Saldırıda can veren Tuncer Cihan’ın zihinsel engelli olduğu için kilisede karşılaştığı maskeli saldırganlardan şüphelenmediği, ailesine de “İkramlıklar oluyor pasta, kurabiye yerim” diyerek evden ayrıldığı ortaya çıktı...
#Santa Maria Kilisesi2 DEAŞ militanının Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlediği ve 1 kişinin öldüğü silahlı saldırıya ilişkin iddianame hazırlandı. Teröristlerin saldırı esnasında silahları tutukluk yaptı. Bu nedenle de 20 saniye içinde kiliseden ayrılmak zorunda kaldılar. Felaketi ise bu tutukluk önlemiş oldu.
#İstanbulKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiBayram ziyaretlerinde “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” atasözünden yola çıkılarak misafirlere özenle pişirilen, kahvenin yanında genellikle ‘tatlı yiyelim tatlı konuşalım’ diyerek de şekerli ikramlıklar sunarız.Peki bayramda neden Türk kahvesinin yanında hep şeker ikram ediyoruz? Kahvemizi yudumlarken şeker yerine geçebilecek başka daha sağlıklı alternatifler neler olabilir? İşte bu soruların yanıtı bu haftaki bayram özel yazımızda. Herkese şimdiden sağlıklı ve mutlu bayramlar dileğiyle...
#Yelda BaşaranÖnümüzdeki hafta, paylaşmanın öneminin vurgulandığı ramazan ayını geride bırakıyoruz. Özenle kurulmuş bayram sofralarında buluşacağız. Küçüklere şeker ve harçlıklar verilirken sofralar geleneksel tatlılarla taçlanacak. Yazarımız Sahrap Soysal çocukluğunun bayram sofralarını anlattı, Gastronometro şefleri hafif ve pratik incir tatlısı tarifini paylaştı.
#BayramHollanda, şarküteri ve peynirleriyle tanınan bir ülke. Ama son yıllarda et ve süt ürünlerinden vazgeçme hareketine çok büyük bir ilgi gösteriyorlar. Özellikle Amsterdam ve Rotterdam, vegan ve vejetaryen restoranlar, kafeler ve yiyecek satış noktalarıyla dolup taşıyor. Ben de bu hafta sizinle Hollanda mutfağının sevilen yemeklerinin bitki temelli versiyonlarını paylaşmak istiyorum.
#HollandaRamazan Bayramı’na sayılı gün kaldı... Sevdiklerimizle kahvemizi yudumlarken ellerimizle yaptığımız ikramlıkları sunabiliriz. Lokumdan tarçınlı mini kurabiyelere, tahinli kuru baklavadan badem ezmesine nefis tariflerim var size. “Yapması bu kadar kolay mıymış” diyeceğinize eminim.
#Bayram SohbetleriHer sene olduğu gibi bu yıl da tatil rotam üzerinde yeni mekanlar keşfetmeye çalıştım. Size bugün Konya, Mersin ve Gaziantep’ten üç mekanı yazacağım. Kazım Yazar’ın işletmeciliğini yaptığı meşhur Lokmahane’nin yemeklerine, Hamit Yıldız’ın CEO’luğunu yaptığı Hamido Baklavaları’na bayıldım. Her ikisinin de tatları damağımda kaldı. Ancak yine tavsiye üzerine gittiğim Anamur’daki Köşem Cafe Restoran beklentilerimin altında kaldı…
#BaklavaGünlük hayatta özel günleri kutlamak için aldığımız pastalar, stres sonrası tükettiğimiz çikolatalar, çay ve kahvelere attığımız şekerler, misafirlerimize özel olarak hazırladığımız ikramlıklar… Kendimizi ödüllendirdiğimiz her bir gıda farkında olmadan rafine şeker içeren maddelerden oluşuyor. Tatlı şeyleri seviyoruz fakat her seferinde tükettiğimizde bağımlılık seviyesine ulaştığını fark etmiyoruz.
#Rafine ŞekerBu yıl başka bir yıl oldu. Bir yandan yalnız bıraktı, bir yandan paylaşmanın, hissetmenin, birliğin beraberliğin bin bir yolunu arattı, buldurdu ve bizi birleştirdi. Bir yandan içimize kapandık, bir yandan hiç olmadığı kadar dışa vurduk kendimizi..
#Yılbaşı SofrasıNihayet bu bayramı önlemlere dikkat ederek de olsa sevdiklerimizle birlikte geçiriyoruz. Harika ikramlarda bulunmak için güzel ve biraz da farklı tarifler arıyorsanız rehberimize göz atın. Ünlü şeflerden öneriler derledik. Kimi bizimle sağlıklı çikolatanın sırrını paylaştı kimi de alışık olmadığımız, bambaşka bir kısır tarifini...
#GazetehaberleriKurban Bayramı için geri sayım başladı. Yeni normalde bayramlaşma ritüelleri de değişiyor. El öpmek yok, ziyaretler balkon ya da bahçede, harçlıklar zarfta... Kurban kesiminde de hijyene daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Yerini sağlamlaştıran tek gelenek kolonya. O da artık misafir eve girmeden önce ikram edilmeli...
#GazetehaberleriTarihi olayları hepimiz merak etmişizdir. Peki ya saray sofralarını süsleyen enfes yemekleri, yüzyıllar önceki ikramlıklar... Ben hep merak etmişimdir, tarih ve yemeklerin ortak noktasını. Bu yüzden, sofraların vazgeçilmezi pilavın tarihi ile başlayarak sizlere merhaba demek istedim.
#PilavEsnaf, Ramazan Bayramı hareketliliğini beklemeye başlarken, TESK Başkanı Palandöken, “Mahalle esnafını tercih edin” dedi. AGSD Başkanı Karakuş, yüzde 30-50 indirim müjdesi verirken, Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ise, “Ucuz diye tercih edilen ürünler sağlığınız için pahalıya patlamasın” uyarısında bulundu.
#ANKARABayramda misafirler için ikramlık hazırlamadan olmaz. İkramlıklar içinde de börek vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor. Türk mutfağının birbirinden lezzetli ve çeşitli börek tariflerini sizin için derledik.
#Borek Tarifleri