3 şehir, 3 mekan

Her sene olduğu gibi bu yıl da tatil rotam üzerinde yeni mekanlar keşfetmeye çalıştım. Size bugün Konya, Mersin ve Gaziantep’ten üç mekanı yazacağım. Kazım Yazar’ın işletmeciliğini yaptığı meşhur Lokmahane’nin yemeklerine, Hamit Yıldız’ın CEO’luğunu yaptığı Hamido Baklavaları’na bayıldım. Her ikisinin de tatları damağımda kaldı. Ancak yine tavsiye üzerine gittiğim Anamur’daki Köşem Cafe Restoran beklentilerimin altında kaldı…

Haberin Devamı

LOKMAHANE

Konyalıların vazgeçemediği mekanlardan birisi… Çarşı ve Merkez olmak üzere iki şubeleri var. Merkez şubede, Selçuklu dönemi yemeklerini tatmanız mümkün. İki tarihi köşkün birleşimiyle yapılan bu restorandaki yemekler, günümüz lezzetleriyle harman edilip servis ediliyor. Aklım burada kalsa da ben Çarşı şubesinde Kazım Bey’le bir araya geldim. Kazım Yazar Konya yemekleri üzerine ihtisas yapmış. Memleketi Konya ve Selçuklu döneminin lezzetlerine çok hakim. Kendisini televizyonlardan da tanıyacaksınız. Beni, yöresel mutfakları hakkında bir hayli bilgilendirdi. Yemeklere gelince.. Ben olmazsa olmaz furun kebabını tercih ettim, gerisini kendisine bıraktım. Masaya öncelikle ikramlıklar geliyor. Ezme, inek yoğurdu, biber, maydanoz, salata, reyhan, nane, maydanoz ve nar ekşili bol limonlu ezme salada …

Haberin Devamı

3 şehir, 3 mekan

Öncelikle bamya çorbasını denedim. Ufak ufak bamyalardan yapılan bu çorbanın içimi harika. Hazmı kolaylaştırıyor ve ağızınızı temizleyerek enfes bir aroma bırakıyor. Ardından bıçak arası, etli ekmek, sarma ve furun kebabını denedim. Bir kere etler burada makineye girmiyor, suyunu kaybetmemesi için zırhla çekiliyor. İşin kolayına kaçılmıyor yani. Et sulu sulu yeniyor ve lezzeti kaybolmuyor. Burada dikkatimi çeken en önemli şey ise malzemelerin taşması. Kazım Bey, her şeyi gramına göre yapıyor. Yaklaşık 200 gramlık pideye 300 gramın üzerinde et koyuyor. Siz buraya geldiğinizde incecik hamurun üzerinden taşan mis gibi etleri yiyorsunuz. Furun kebabına gelince… Takipçilerim bilir bir tabirim var benim lokum ötesi diye. Bu et de öyle. 6 saat pişen kuzu eti iyice yumuşuyor ve ağızda dağılıyor. İki pidenin arasında soğanla gelen bu lezzet de enfesti. Tatlı olarak incecik hamurun arasında, az şerbetli bir sac arası ve un helvası kıvamında höşmerim yedim. İkisinin de ortak özelliği çok hafif olmalarıydı. Konya halkı bu lezzete sahip olduğu için inanılmaz şanslı. Bir dahaki gelişimde yine buraya uğrayacağım.

Haberin Devamı

INSTAGRAM: @ lokmahanecarsi
☎️ TELEFON: 0 332 322 16 16
📍 ADRES: Alavardı Mh. Yaka Cd. 36/A Meram/KONYA

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

✅ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
✅ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
✅ ÇOCUK OYUN ALANI
✅ ÇOCUK BAKIM ALANI
✅ OTOPARK

3 şehir, 3 mekan

HAMİDO BAKLAVALARI

Gaziantepli bir arkadaşıma “Nerede baklava yemeliyim” diye sorduğumda burasını söyleyince şaşırdım. “Diğer bilinen markalar yerine neden burası” dediğimde, “Yeni favorimiz” cevabını verdi. İnternetten baktığımda da şaşkınlığım bir o kadar arttı. Almanya’da Karslruhe, Bremen, Hamburg olmak üzere 3 tane, Türkiye’de 17 ve diğer iki ilde de satış noktaları olduğunu gördüm. Bu kadar geniş bir ağa yayılmış baklavayı tatmadan dönmek olmazdı. Şehitkamil’deki merkez yerlerine gittim. Harika bir tesisleri var. Her yer pırıl pırıl. Firma ismini sahibi Hamit Yıldız’dan almış. Hamit Bey’in ilginç de bir hikayesi var.

Haberin Devamı

25 Aralık 2007 tarihinde Şırnak Meteler Jandarma Özel Harekat taburunca gerçekleştirilen nokta operasyonunda mayına basma sonucu yaralanarak Silahlı Kuvvetlerden binbaşıyken "Malul Gazi" olarak emekliye ayrılıyor. Daha sonra 2020 yılında yolu baklava sektöründe faaliyet gösteren Muzaffer Bozkurt kesişiyor ve Hamido Baklava & Fıstık firmasını kuruyor. Kısa sürede lezzetleri kulaktan kulağa, damaktan damağa yayılıyor ve başta yurt içi olmak üzere yurt dışına açılıyorlar. Eskiden Gaziantep’e gidenler bilenen firmalardan baklava alıp dönerlerdi. Bana bu firmayı öneren arkadaşıma da hak vererek şunu söylemek istiyorum; “Mutlaka ama mutlaka Hamido Baklavaları’nı deneyin. Bol Antep fıstığıyla yapılan bu lezzeti sakın kaçırmayın.” Unutmadan, Hamit Bey franchise isteyenlere kolaylık da sağlıyor…

Haberin Devamı

INSTAGRAM: @ hamidobaklava
☎️ TELEFON: 0 505 987 00 27
📍 ADRES: Sanayi Mah., 60140 No'lu Cad., 43 Blok No:25, 27500 Şehitkamil/GAZİANTEP

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

✅ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
✅ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
❌ ÇOCUK OYUN ALANI
❌ ÇOCUK BAKIM ALANI
✅ OTOPARK

3 şehir, 3 mekan

KÖŞEM CAFE RESTORAN

Mersin Anamur’a yolum düşmüşken, yol üzerinde denk geldiğim bir restorana girdim. Buralarda elbette çok lüks ve kalite beklemek yanlış olur. Ancak lezzet olmazsa olmazım. Bir kelle paça, köfte ve tadına bakmak için balık söyledim. Kelle paçanın eti az, çok sıcak değil ve lezzeti de iyi değildi. Etler ince ince doğranmış ağızda kayboluyordu. Biliyorsunuz ki bu tarz çorbalarda etler biraz iri kıyım olunca yemesi de keyifli olur. Köfte ise pişmemişti. Tadından bir şey anlamadım ne yalan söyleyeyim. Balığa gelince, balık iyi pişmişti, tadı fena değildi. Tabi sonuçta bu balık kendileri yapmıyor elbette, ancak söylenmeden masaya gelen ve adisyona yazılan salata, kafamda soru işaretleri bıraktı.

Haberin Devamı

INSTAGRAM: -
☎️ TELEFON: 0537 353 61 85
📍 ADRES: İskele, 33650 Anamur/MERSİN

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

❌ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
✅ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
❌ ÇOCUK OYUN ALANI
❌ ÇOCUK BAKIM ALANI
❌ OTOPARK

Yazarın Tüm Yazıları