Bu ikramlıkları denediniz mi?

Güncelleme Tarihi:

Bu ikramlıkları denediniz mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 13:23

Özel konuklara özel ikram arayanlara en güzel ikramlıkları hazırladık!

Haberin Devamı

Herkesin beğenerek yiyeceği gönül rahatlığıyla misafirlerinize sunabileceğiniz enfes ikramlıkları sizler için hazırladık! Tüm tanıdıklarınız sizden bu güzel ikramlıkların tarifini almak isteyecek...

Çikolata soslu kek (8 kişilik)

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı süt
1/4 su bardağı kakao
Bir buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı damla çikolata veya küçük doğranmış bitter çikolata

Çikolata sos için:

İki buçuk paket (1 paket 80 gram) bitter çikolata
1/3 su bardağı krema

Üzeri için:

Dövülmüş antepfıstığı

Bu ikramlıkları denediniz mi


Hazırlanışı:

Haberin Devamı

Oda sıcaklığında bekletti­ğiniz yumurtayı dt-înbir kapta mikserle iyice çırpın. Tozşeker ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Tereyağını katıp, mikserin kademesi­ni arttırarak krema halini alana kadar çırpın. Süt ve kakaoyu ilave edip. karışı­ma yedirin. Elenmiş un ve kabartma tozuyla birlikte damla çikolatayı veya doğ­ranmış bitter çikolatayı da ekleyin. Tahta bir kaşıkla tüm malzeme özleşene kadar kanşıırın. 23 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Karışımı kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 dere ce fırında 40-45 dakika, ke içini çekene kadar pişirin. Çikolata sos için elinizle parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı kremayla birlikt bir kaba alın ve benmari usulü eritip, karıştırarak birbirine yedirin. Oda sıcaklığında soğuttuğunuz kekin üzerine çikolata sos gezdirip, dövülmüş antep­fıstığı ile süsleyin.

Kabak böreği (6-8 kişilik)

Malzemeler:

Bir buçuk kg kabak
1 adet yufka
2 adet yumurta
250 gram beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
8 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber

Üzeri için:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Bu ikramlıkları denediniz mi

Hazırlanışı:

Haberin Devamı

KabağıI temizledikten sonra rendeleyin ve elinizle sıkıp, suyunu alın. Kabağı karıştırma kabına koyun ve içine elinizle didiklediğiniz yufkayı ilave edin. Yu­murta, rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peyniri, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve bu karışımı bo­şaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve üzerine rende­lenmiş kaşar peyniri serpip, tekrar 5 dakika fırında tutun. Fırından alın ve dilimleyerek, sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Cheesecake brovvinie (6-8 kişilik)

Malzemeler:

150 gram +1 çorba kaşığı tereyağı
4 paket (80'er gramlık) bitter çikolata,
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Bir buçuk su bardağı
2 çorba kaşığı un
100 ml (1 kutu 200 mi) krema
1 kutu (250 gram) labne peyniri

Haberin Devamı

Bu ikramlıkları denediniz mi

Hazırlanışı:

Bir çorba kaşığı tereyağı ile 20 cm çapındaki bir kalıbı yağlayın. Çikolata ve tereyağını porselen ya da cam kaba alıp benmari usulü erilin. Kabı sıcak suyun üzerinden alıp 5 dakika kadar dinlendirin. 2 adet yumurtayı küçük bir kapta çırpın ve 1 su bardağı pudra­şekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. Un ve kremayı ekleyip karıştırın.

Diğer taraftan labne peynirini kalan pudraşekeri ile çırpın. Kalan 1 adet yumurtayı ekleyip, özleşene kadar çırpmaya devam edin. Çikolatalı karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine peynirli karışımı yayıp bir şiş ya da ince uçlu bıçakla hafifçe karış­tırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika ya da içini çekene kadar pişirin. Oda sıcaklığında bek­leterek soğutun ve kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.

Haberin Devamı

Patatesli rulolar (8-10 kişilik)

Malzemeler:

Hamuru için:

3 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 paket (42 gram) yaş maya
Aldığı kadar un
Bir tutanı tuz

İç malzeme için:

200 gram beyaz peynir 10 dal maydanoz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
Çörekotu

Bu ikramlıkları denediniz mi

Hazırlanışı:

Hamur için patateslerin kabuklarını soyun ve derin bir kapta çatalla ezin. Ayrı bir kaba sıvıyağ, eritilmiş margarin veya tereyağını, ılık sütte açtığınız maya­yı ilave edip, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir buçuk saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan manda­lina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı merda­ne yardımıyla yarım cm ka­lınlığında ve yuvarlak açın. Açtığınız hamurdan üçgen­ler kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. İçi için rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydano­zu karıştırın. Üçgen kesilmiş hamurların uç kısmına iç harçtan koyup, rulo şeklin­de sarın. Patatesli ruloları fırın tepsisine yerleştirin ve bu şekilde 1 saat dinlendi­rin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 dere­ce fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Haberin Devamı

Çilolata dilimleri (6-8 kişilik)

Malzemeler:

185 gram tereyağı
250 gram (1 paket 80 gram) bitter çikolata
2 su bardağından 1 parmak eksik un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/3 su bardağı kakao,
3 adet yumurta.
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su

Üzeri için:

300 gram (1 paket 80 gram) bitter çikolata
180 gram tereyağı
Yarım su bardağı krema

Süslemek için:

1 paket krem şanli 1 su bardağı soğuk süt

Bu ikramlıkları denediniz mi

Hazırlanışı:

Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alıp benmari usulü eritin. Un. kabartma tozu ve kakaoyu büyük, derin bir kaba alın. Çikolatalı karışım, tozşeker, yumurta ve yarım su bardağı suyu kaba ekleyip,özleşene kadar karıştırın. 24\34 cm'lik dikdörtgen kalıbı yağlayıp unlayın. Karışımı kek kalıbına yayıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzeri için çikolata, tere­yağı ve kremayı benmari usulü eritip, birbirine yedirin. Soğuyan kekin üze­rine sıvayın. Hafifçe donduktan sonra dilimleyin. Süslemek için krem şanıi ve soğuk sütü çırpın. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra sıkma torbasına doldurun. Dilimlenmiş kekin üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.

Çikolatalı terin (6-8 kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
2/3 su bardağı kakao
250 gram (1 paket 80 gram) bitter çikolata
2 su bardağı süt
10 adet küçük boy acıbadem

Bu ikramlıkları denediniz mi

Hazırlanışı:

Yarım su bardağı tozşekeri bir tavaya alın ve yarım su bardağı su ile birlikte karıştırarak suyunu çektirin. Şeker tamamen suyunu çekip, kara- ınelize haline geldiğinde yağlı kağıt üzerine boşaltın. Büyük bir bıçağın sırt tarafıyla yayarak ince bir tabaka haline getirin ve soğumaya bırakın. Yumurta ve yumurta sarılarını kalan yarım su bardağı tozşeker ve kakao ile birlikle derin bir kaba alıp, iyice çır­pın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın. Ilınmış çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyip, karıştı­rarak yedirin. Sütü küçük bir kapta hafif ısıtın ve ılındıktan sonra elinizle ufaladığınız acıbadem kurabiyesi ile birlikte yumurtalı karışıma ilave edip, karıştırın. Baton kek kalıbının içini yağlı kağıtla kaplayın ve bu karışımı içine boşaltın. Fırın tepsisinin içine su doldurun ve baton kalıbı bu suyun içine koyun. Önccden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pişme esnasında tepsinin içindeki sıı biterse, ekleyin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğutun. Bu şekilde buzdolabında en az 12 saat bekletin. Daha sonra yağlı kağıdın kenarlarından tutup, kalıptan çıkarın. Servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Soğuyan karameli bıçakla parçalara ayırıp, terinin üzerini süsle­yin. Dilimleyerek servis yapın.

(Sofra)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!