Pramit pasta tarifi

Güncelleme Tarihi:

Pramit pasta tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 15:35

Klasik ikramlıklarımızdan piramit pastayı hangimiz sevmez? Ancak her zaman aynı lezzeti tutturamıyorsanız, bir de bizimkine bakın deriz…

Haberin Devamı

8 kişilik

Malzemeler

600 gram pötibör bisküvi
100 gram tereyağı
100 gram margarin
6 çorba kaşığı tozşeker
6 çorba kaşığı kakao
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için: 1 paket hazır çikolata sosu File antepfıstığı

Pramit pasta tarifi


Yapılışı

Bisküviyi derin bir kaba iri parçalar halinde kırın. Ayrı bir tencerede tere¬yağı ve margarini eritip, içine tozşeker, kakao, süt ve ceviz katın. Tozşeker eriyene kadar karıştırın ve bisküvinin içine ekleyin. İyice yoğurup, yağlı kâğıt serilmiş cm çapında kelepçeli bir ka¬lıba dökün ve elinizle bastırarak şekil verin. Buzdolabında en az 2-3 saat bek¬letin. Kelepçeli kalıptan servis tabağına çıkarın. Çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirip, ara sıra karıştırarak ılıtın ve tatlının üzerine dökün. Kenarlarına file antepfıstığı yapıştırıp servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!