Güncelleme Tarihi:
6 Kişilik
Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
3 dilim jambon
1 kırmızıbiber
10 kestane mantarı
Tuz, karabiber
50 gr kaşar peyniri
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
Yapılışı
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için, jambonu ince doğrayın. Biberi küp şeklinde doğrayıp jambona ekleyin. Doğranmış mantar, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgâhta elinizle açın. Ortasına harçtan bir miktar yerleştirin ve kenarlarını büzerek üzerine doğru kapatın. Yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.