Güncelleme Tarihi:
6-8 Kişilik
Malzemeler
Hamuru için
3 su bardağı un
1 su bardağı ayçiçek
yağı 100 gr tereyağı, eritilmiş
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı mahlep
İç harcı için
2 haşlanmış patates
500 gr ıspanak Tuz Karabiber Kırmızı pul biber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı
Patatesleri ezerek geniş bir kaba alın. Bol suyla yıkadığınız ıspanakları ince doğrayıp patatese ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ekleyin. Hamur için malzemeleri karıştırarak yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı iki yağlı kâğıt arasında merdane ile açın. Uç kısmına patatesli harcın yarısını yayın ve rulo şeklinde sarın. Üç parmak kalınlığında verev olarak dilimleyip yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpiştirip 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.