Güncelleme Tarihi:
8-10 kiÅŸilik
Malzemeler
4 su bardağı un
3 orta boy haşlanmış patates
125 gr margarin 2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
20 gr kuru maya
2 çay kasığı tuz
İç malzeme için;
150 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Yapılışı
Unu bir kaba eleyip maya ile karıştırın. Ortasını havuz seklinde açarak 1 çay bardağı süt, margarin, 1 adet yumurta ve tuzu ekleyip hafifçe karıştırın. HaÅŸlanıp ezilmiÅŸ ılık patatesleri ilave ederek yoÄŸurun. Hamurun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın, hamurdan küçük parçalar kopartın. Tezgâha un serpip, hamuru açın. Küçük bir tencere kapağı yardımıyla yuvarlak kesin. Hamurların uç kısmına peynir-maydanoz karışımını yerleÅŸtirip rulo seklinde sarın ve ay sekli verin, yaÄŸlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. HaÅŸhaÅŸ tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleÅŸinceye kadar piÅŸirir Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.Â