Peynirli AyçöreÄŸi tarifi

Güncelleme Tarihi:

Peynirli Ayçöreği tarifi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 07, 2012 13:55

Çay saatinizi puf puf ayçörekleriyle tatlandırmaya ne dersiniz? Ayrıca lezzetli bir ikramlık olarak da tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

8-10 kiÅŸilik

Malzemeler

4 su bardağı un
3 orta boy haşlanmış patates
125 gr margarin 2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
20 gr kuru maya
2 çay kasığı tuz

İç malzeme için;
150 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Peynirli Ayçöreği tarifi


Yapılışı

Unu bir kaba eleyip maya ile karıştırın. Ortasını havuz seklinde açarak 1 çay bardağı süt, margarin, 1 adet yumurta ve tuzu ekleyip hafifçe karıştırın. HaÅŸlanıp ezilmiÅŸ ılık patatesleri ilave ederek yoÄŸurun. Hamurun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın, hamurdan küçük parçalar kopartın. Tezgâha un serpip, hamuru açın. Küçük bir tencere kapağı yardımıyla yuvarlak kesin. Hamurların uç kısmına peynir-maydanoz karışımını yerleÅŸtirip rulo seklinde sarın ve ay sekli verin, yaÄŸlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. HaÅŸhaÅŸ tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleÅŸinceye kadar piÅŸirir Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.Â


BAKMADAN GEÇME!