Güncelleme Tarihi:
6-8 Kişilik
Malzeme
• 3 yumurta
• 1 çay bardağı pekmez
• Yarım su bardağı esmer şeker
• 2 yemek kaşığı bal
• 1.5 su bardağı un
• 100 ml eritilmiş tereyağı
• 1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
Üzeri için
• Yarım su bardağı krema
• Yarım su bardağı toz şeker
• Yarım yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri çukur bir kapta mikser ile 7-8 dakika çırpın. Pekmez ve balı da ekleyip çırpmaya devam edin. Taze zencefili ilave edin. Eritilmiş tereyağını ekleyin. Son olarak elediğiniz unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ilave edip karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına malzemeyi aktarın. Soğuk fırına verin. 160 derecede 45-50 dakika pişirin. Karamel sos için şekeri yüzeyi yapışmaz bir tencereye alın. Rengi karamel olunca tereya¬ğını ekleyip karıştırın. Kremayı da ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Ilınınca soğuyan kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.